POLS
TATTOO

Een subtiele pols tattoo bij de hand 

Een tattoo hoeft niet altijd groot en opvallend te zijn. Voor wie het liever subtiel houdt, is een tattoo op de pols ideaal.

Ook is dit geschikt als eerste tattoo, behalve wanneer je van plan bent om een arm sleeve te plaatsen.

Indien je dit niet wil en toch opteert voor een subtiele polstattoo, kunnen we je hier alvast een handvol tips en weetjes meegeven. 

 

Wat zijn de verschillende soorten polstattoos?

Een pols tattoo is zichtbaar zonder al te schreeuwerig te zijn. Het valt ook altijd makkelijk te verbergen door middel van een horloge, een armband of je kunt er een shirt of trui met lange mouwen bovenop aandoen. Dit kan handig zijn in het professionele werkleven aangezien sommige werkgevers nog steeds afkeer aan zichtbare tatoeages hebben. Alhoewel die steeds vaker in de minderheid zijn, is dit nog steeds een probleem.

Een handige tip: laat de tattoo niet te dicht bij je handpalm zetten.
Wanneer je de pols plooit, zie je dat er rimpels tevoorschijn komen onder de handpalm. Vermijd een tattoo op deze plaats, want die zal sneller vervagen. Een pols tattoo zet je beter dichter bij de onderarm.

De huid aan de binnenkant van de pols is nogal dun, het zal pijnlijker zijn om hier iets te tatoeëren. Als je een lage pijngrens hebt, overweeg je misschien beter een andere plaats. Aan de positieve kant, zo’n kleine tattoo neemt echt niet veel tijd in beslag, dus de pijn is telkens maar van heel korte duur. De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook altijd om het aan de zijkant van je arm te plaatsen.

 

Infinity teken 

Het infinity– of oneindigheidsteken als tattoo is een populair onderwerp. Voor sommigen symboliseert een infinity tattoo liefde of respect, voor anderen dan weer de grenzeloosheid van het universum. Dit teken valt gemakkelijk te combineren met andere symbolen (zoals bijvoorbeeld een hartje).

Velen laten ook een tekst of woord op hun pols zetten. Dit kan de naam zijn van een belangrijk persoon in je leven of een woord waar je kracht uit put.

Het is ook mogelijk om een speciale datum te laten tatoeëren zoals een geboortedatum, belangrijke gebeurtenis, enzovoort. Deze teksten zijn, net als het infinity-teken, gemakkelijk te combineren met symbolen.

Een andere optie is een armbandtattoo. Dit is een tattoo rondom de pols die als het ware een armband is, maar dan in tatoeagevorm.

 
Inksane nieuwsbrief: Allround & kleine tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

In welke stijlen bestaat een polstattoo?

Een pols tattoo komt in verschillende stijlen, kleuren en groottes. Eén van de meest voorkomende stijlen is fine line. In feite, kan een pols tattoo in elke stijl mogelijk worden getatoeëerd. Hieronder vind je alvast heel wat inspiratie. 

 
 

Wil je een pols tattoo laten zetten?

Neem dan gerust gratis contact op met één van onze recepties!

Heb je nog vragen? Lees op je gemak onze FAQ-lijst of contacteer de receptie.

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday