Mandala tattoo & geometric tattoo

Hoe herken je een mandala tattoo & geometric tattoo?

Mandala tattoo
Fine line mandala tattoo door Lara Stapower

Geometric tattoos bestaan uit vormen die je met een passer of meetlat kan tekenen. Denk aan cirkels, vierkanten, rechthoeken, driehoeken… Deze tattoos zijn dus te herkennen aan hun strakke lijnen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de mandala tattoo: verschillende geometrische patronen worden vanuit het centrale punt van de tattoo symmetrisch naar buiten toe getekend.

Mandala tattoos en geometric tattoos worden (afhankelijk van de stijl) meestal door dezelfde artiesten geplaatst.
Daarnaast zijn er veel andere tattoo ideeën voor mandala’s, zoals lotus bloem tattoos en combinaties met andere tattoo stijlen zoals fine line, dotwork, blackwork… Hoewel mandala’s vaak populairder zijn bij vrouwen, is het ook een prachtige tattoo voor mannen. De veelzijdigheid van de mandala tattoo zorgt ervoor dat het de perfecte keuze is voor unieke tatoeage ontwerpen voor iedereen.

Kate Vainer tattoo 4
Underboob mandala door Kate Vainer
Mandala tattoo & geometric tattoo
Dotwork geometric mandala door Glenn Cornelis
Geometric tattoo
Dotwork geometric tattoo door Sai Thaiyingyong
Kate Vainer tattoo 2
Geometric & fine line mandala door Kate Vainer

Wat is een mandala?

Mandala betekent letterlijk ‘cirkel‘ in het Sanskriet. Mandala’s zijn populair in verschillende tattoo designs, waaronder small tattoos, handpoke tattoos, en de henna tatoeage. (De laatste twee worden niet bij ons gedaan.) Ze worden vaak gecombineerd met elementen zoals lotus bloemen en rozen. Het tattoo patroon staat voor eeuwigheid, perfectie en balans en dient als focuspunt tijdens de meditatie. Mandala tatoeages worden getekend met symmetrische lijnen en kunnen zowel eenvoudig als complex zijn, afhankelijk van het schaduwgebruik of ‘dotwork’. Ze zijn prachtig als tattoo op zichzelf, maar ook als tattoo opvulling, achtergrond of onderdeel van een grotere tattoo. In de Tibetaanse kunst en het Tibetaanse boeddhisme wordt de mandala gebruikt als een soort kaart of symbolisch patroon dat het universum voorstelt.

Moderne mandala tatoeages kunnen meerdere stijlen combineren, waardoor ze een unieke uitstraling krijgen. Dit maakt de mandala tattoo een diverse keuze voor iedereen die een persoonlijke tatoeage wil.

Mandala tattoo & geometric tattoo

Klassiek design van Mandala tatoeages

De basis van een klassieke mandala tattoo is altijd een cirkel. Deze cirkel staat voor het leven, zonder begin of einde, net zoals ons eindeloze universum. Het middelpunt van de tatoeage staat voor het startpunt en de eindeloosheid, van waaruit lijnen en punten zich verspreiden om de mandala tattoo vorm te geven. De lijnen en punten in mandala’s staan symbool voor het volledige universum en haar oneindige mogelijkheden.

Verschil tussen mandala tatoeages & geometric tattoos

Hoewel een mandala tattoo en geometric tattoo beide gebruik maken van geometrische vormen, verschillen ze in betekenis, stijl en toepassing:

 • Mandala tattoos zijn meestal cirkelvormig, symboliseren harmonie en worden vaak gebruikt voor spirituele doeleinden. En vergeet niet: symmetrie staat centraal in een mandala tattoo.
 • Geometric tattoos hebben uiteenlopende vormen en tattoo structuren en kunnen verschillende betekenissen hebben. Mensen kiezen vaak voor deze tattoos als een vorm van abstracte expressie.
Geometric tattoo
Geometric tattoo

Mandala tatoeage in een nieuw jasje

De mandala tatoo is tegenwoordig veel meer dan de klassieke cirkels. Modernere invullingen combineren vaak andere tattoo stijlen, zoals dotwork, fotorealisme of blackwork. Vaak worden elementen zoals ogen, schedels, dieren en bloemen toegevoegd voor unieke mandala tattoo ontwerpen. Deze combinaties zorgen voor unieke en persoonlijke tatoeages, waardoor jouw mandala tattoo gegarandeerd perfectie uitstraalt.

Waarom kiezen voor een mandala tattoo?

Een mandala tatoeage kan vele vormen aannemen en blijft een veelzijdige keuze die super veel mogelijkheden biedt voor mensen die op zoek zijn naar unieke en persoonlijke tattoo ontwerpen. Kies de tattoo stijl die goed bij jou past en laat jouw mandala tattoo jouw verhaal vertellen. Een mandala tatoeage kan zelfs een combinatie zijn van meerdere stijlen, waardoor het een uniek kunstwerk wordt. De mandala in je tatoeage kan zorgen voor een focuspunt dat rust en balans uitstraalt.

Mandala tattoos blijven een populaire keuze vanwege hun diepe symboliek en veelzijdige tattoo design opties. Of je nu kiest voor een klassieke mandala tatoeage of een modernere variant, je mandala tattoo zal altijd een persoonlijke en betekenisvolle toevoeging zijn aan je tattoo collectie. Je kan kiezen voor een kleine mandala tattoo of een uitgebreide tattoo sleeve, de mogelijkheden zijn eindeloos. Mandala tattoos kunnen ook goed gecombineerd worden met andere tattoos, waardoor je een uniek en persoonlijk tattoo ontwerp krijgt.

Conclusie...

Een mandala tatoeage blijft altijd in de ontwikkeling, en nieuwe invullingen en tattoo stijlen blijven opduiken. Hierdoor blijft de mandala tattoo een frisse en moderne keuze voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere tatoeage. De veelzijdigheid en schoonheid van de mandala tattoo zorgen ervoor dat deze stijl populair blijft, en de mogelijkheden om er je eigen draai aan te geven zijn eindeloos.

Mandala tattoo
Mandala tattoo rug

FAQ

Alle studio's zijn open van dinsdag tem zaterdag, telkens tussen 11.00 en 18.00 uur.

Afspraken bij gastartiesten worden soms ook ingepland op zondag en maandag.

Onze receptie verzorgt de bookings, organisatie en planning.

Vaak gaan de hoge artistieke eigenschappen van onze artiesten gepaard met lagere people- en organisatieskills 😉
Dit is niet altijd zo, maar wel een richtlijn.

Meestal wel, maar neem voor alle zekerheid contact op met onze receptie!

Onze receptie is open van dinsdag tem zaterdag.
Dan kun je langskomen zonder afspraak, met al je vragen.

Afspraken bij onze gastartiesten kunnen ook op een zondag, maandag of feestdag vallen, want zij werken 7/7 voor de korte periode dat ze hier maar zijn.

Een gastartiest is een artiest van topniveau die, uit een ander land voor een kortere periode naar hier komt (bijvoorbeeld 3 weken).

Naar je ontwerp komen kijken gebeurt altijd in onze studio. Wij sturen geen ontwerpen digitaal door.
Aangezien je gastartiest hier niet vooraf is, is komen kijken naar je ontwerp geen evidentie. Als je zeker je ontwerp vooraf wil zien, dan plannen we een afspraak van een kwartiertje op dag 1 in, en volgt je tattoo-afspraak op bijvoorbeeld dag 5.

We plannen 1 klant per gastartiest per dag. Op de dag van de afspraak heb je dus voldoende tijd om samen je ontwerp te bekijken en eventueel aan te passen.
Sommige artiesten verkiezen ook om het ontwerp nog af te werken wanneer ze je ontmoeten. Een aantal extra vragen of wat connectie kan het design persoonlijker maken.
Voor de tattoo-artiest is het dus efficiënter werken wanneer alles op dezelfde dag gebeurt.

Wil je het ontwerp vooraf zien? Laat dit zeker weten aan de receptie bij het inboeken.

Je kan betalen met cash, Bancontact en Inksane kadobonnen.

Dit kan online of aan de receptie!

Inksane Cadeaubon

Je kan de waarde zelf kiezen.

Kadobons blijven 1 jaar geldig (de boeking moet gemaakt worden binnen 1 jaar, de tattoo mag daarna nog plaatsvinden).
Tijdens corona jaren letten we uiteraard niet op deze vervaldatum 😉

Je kan deze bon gebruiken voor tattoos en piercings, in al onze studio's.

Er is geen algemene prijslijst.
De ene tattoo-artist is de andere niet: elk heeft zijn eigen tarief, en zijn eigen wachttijd.

Sommige artiesten werken per uur, andere met een vaste prijs.
Onze gastartiesten hebben meestal een vaste dagprijs.

Als je ons een mailtje stuurt met welke tattoo je in gedachten hebt, dan kunnen we een prijsvoorstel doen.
Daarvoor moeten we weten wat je wil, in welke stijl, de grootte, in kleur of zwart-wit, en op welk lichaamsdeel.
Weet je niet goed hoe groot de tattoo moet zijn, of op welk lichaamsdeel die het best past? Geen nood, onze receptie begeleidt je graag!

Met deze informatie kan onze receptie een artiest voorstellen, en dus ook een prijs meegeven.
Alle advies krijg je met de glimlach en gratis en voor niets.

Jazeker!

In elke Inksane studio staat onze receptie paraat om je vragen te beantwoorden. Je hebt geen afspraak nodig om langs te komen.

Als blijkt dat je best met de artiest zelf ook praat, dan bekijken we of dat onmiddellijk mogelijk is. Indien dit niet mogelijk is, boeken we een korte afspraak in, zodat jullie kunnen overleggen.

Dat hangt van verschillende factoren af:

 • het genre (en dus de geschikte artiest. Elke artiest heeft een eigen prijs).
 • de grootte van je arm.
 • de complexiteit (of eenvoud) van het ontwerp.
 • kleur of zwart/wit.
 • je huidtype: dit weten we pas wanneer we aan het tatoeëren zijn. Sommige huidtypes nemen heel snel inkt op, bij andere moet je drie keer hetzelfde doen vooraleer de inkt goed in de huid zit.

Een aantal vuistregels:

 • 4 sessies bij stijlen zoals biomech subgenres, scripting en klassiek allround.
 • 5 tot 7 sessies bij zwart/wit fotorealisme.
 • 9 sessies voor full color realisme.

Onze receptie is getraind in het inschatten van het aantal sessies.
Als jij ons je idee mailt (of langskomt), dan gaan we de nodige vragen stellen. Daarna kunnen we je een voorstel doen voor één of meerdere artiesten, en een bijhorende prijs en wachttijd vermelden.

Een dagsessie bij dezelfde tattoo-artist heeft dezelfde prijs, zowel in kleur als in zwart-wit.
Een artiest gespecialiseerd in kleur is ook niet duurder dan een artiest gespecialiseerd in black & grey.

Het is wel zo dat tatoeëren in zwart/wit sneller vooruit gaat, dus je zal meer resultaat na een dagsessie zien.

Een weetje: onze realism-artiesten doen bijna altijd liever full-color 🙂

Ja, bij het inboeken vragen we een voorschot.
Voor een gastartiest is dat meestal 150.00 euro.

Als je via mail boekt, zal je een automatische mail met een betaalknop ontvangen.
Via deze knop kom je op onze voorschot-betaalpagina, en kun je online betalen.

Als je aan de receptie inboekt, dan zal je ter plekke het voorschot moeten betalen. Dit kan cash, met Bancontact of een Inksane kadobon.

Je mag maximum 1 persoon meebrengen naar je afspraak.

Als je voor een dagsessie langskomt, raden we dit niet aan. Dit wordt een heel lange dag voor je partner.

Vaste artiesten zijn onze Belgische tattoo-artists, die hier elke dag bij Inksane aanwezig.
Meestal werden deze artists in-house opgeleid. Ze spreken ook (bijna allemaal) Nederlands.

Gastartiesten zijn toppers die we selecteren vanover de hele wereld.
Ze spreken dus nooit Nederlands, maar meestal wel Engels.

Een gastartiest is hier altijd maar voor een beperkte periode aanwezig. bijvoorbeeld 3 weken.
95% van onze gastartiesten komen op regelmatige basis terug. Dus je kan ook voor grotere projecten, gespreid over tijd, bij hen terecht.

Als je niet komt opdagen voor je afspraak, vervalt dit voorschot.

Ook als je meer dan twee werkdagen vooraf annuleert, ontvang je het voorschot niet terug.

Gastartiesten zijn hier maar voor een beperkte tijd, en hun Inksane-agenda ligt al een tijdje vast. Ze rekenen op je komst.
Daarom is het niet mogelijk om last-minute een andere klant te vinden.

Wanneer heb je geannuleerd? 

 • niet komen opdagen = voorschot vervalt.
 • minder dan twee werkdagen voordien annuleren (werkdagen = dinsdag tem zaterdag) = voorschot vervalt.
 • meer dan twee werkdagen voordien annuleren (werkdagen = dinsdag tem zaterdag) = je voorschot blijft zijn waarde behouden.

Wat als je op tijd geannuleerd hebt? 

 • Je kan het voorschot laten staan in ons systeem tot je opnieuw inboekt of je kan het terugkrijgen in de vorm van een kadobon. De kadobon staat niet op naam, en kan je dus weggeven.
 • Als je onmiddellijk na annuleren je afspraak verplaatst, gaat je voorschot mee.
 • Als je verandert van Inksane studio of Inksane artiest, dan blijft je voorschot gelden.

Een voorschot wordt nooit cash of via overschrijving terugbetaald.

Dat is opnieuw voor elke artiest anders, maar een aantal vuistregels:

 • de sessie begint ten vroegst om 11.00 uur.
 • daarna wordt er ongeveer een uur besteed aan het overleg, design, anatomie, de stencil plaatsen, booth opzetten ...
 • vervolgens blijft de tattoo-artist voortdoen, tot je ontwerp van die dag klaar is. Dit kan om 15.00 uur zijn, maar evengoed om 18.00 uur.
 • plan niet in dat je op een bepaald uur thuis moet zijn.

Op welk uur je sessie klaar is, heeft geen invloed op de prijs. Je prijs is een vaste dagprijs, en dient om het ontwerp van die dag af te krijgen.
De huid van sommige klanten neemt makkelijk inkt op, waardoor we snel klaar zijn, maar het kan evengoed omgekeerd zijn.

Sommige van onze artiesten doen cover-ups, andere niet.

Als je een cover-up wenst, moet je dit vanaf het begin meedelen.

De meeste artiesten kunnen een kleine tattoo coveren met een veel groter ontwerp. Daarbij hebben we 2 cover-up specialisten: als je oude tattoo je hele bovenarm inneemt, kan je nieuwe tattoo niet veel groter zijn. De specialist zal samen met jou tonen wat er mogelijk is.

Wat moet je weten over een cover-up tattoo:

 • een cover-up is altijd donkerder dan je originele tattoo.
 • je kan geen lichte elementen of stijlen gebruiken om te coveren (bijvoorbeeld een portret of een roos).
 • geef je artiest zo veel mogelijk vrijheid. Op deze manier zal je het beste resultaat krijgen.
 • Idealiter laat je jouw oude tattoo eerst een paar keer laseren. De tattoo hoeft niet weg te zijn, maar als de tattoo al een aantal tinten lichter is, zijn er veel meer mogelijkheden met de nieuwe tattoo. 

Ben je op zoek naar een goed lasercentrum? Vraag het aan onze receptie.

Ja, maar daarvoor moeten we je oude tattoo eerst zien. Via duidelijke foto's als je via mail wil inboeken, of nog beter als je in de shop langskomt.
Onze receptie zal dan inschatten welke Inksane-artist hiervoor geschikt is.

Als je tattoo nog vers is, is het belangrijk dat je huid niet te vochtig blijft.
Je huid zal dan minder inkt vasthouden, met als resultaat dat je tattoo verbleekt.

In bad gaan, zwemmen, sauna, zweten, zware sportprestaties … maken onze huid weker, en worden daarom afgeraden.

We raden aan om ongeveer 3 weken niet te sporten/zwemmen/baden/sauna te nemen.

Nee: zonnebaden of zonnebank raden wij af. Dit niet enkel tijdens de eerste weken na je tattoo, maar ook daarna: een tattoo is pas genezen na 3 maanden.

Een tattoo is daarbij gebaseerd op contrast. Het lichtste deel van je tattoo is je huidskleur. Het donkerste deel is de zwartste inkt. Als je vaak gaat zonnebaden, wordt je huid dus donkerder, en daarmee ook het lichtste deel van je tattoo. Hierdoor hou je minder contrast over, en wordt je tattoo minder 'leesbaar'.

Langdurige blootstelling aan felle zon kan ook het tattoopigment afbreken. Let hier de rest van je leven mee op.

Dat maakt niet zo veel uit, zolang je de tattoo niet aan de zon blootstelt, niet gaat zwemmen ...
Je onderarm laten tatoeëren net voor je op reis vertrekt, is dus niet heel handig.

In de winter/herfst/lente is het logischer, maar tatoeëren tijdens de zomer hoeft geen beperking te zijn.

Neen.

Er is geen direct neveneffect tussen tatoeëren en je zwangerschap, maar algemeen gesproken neem je beter geen risico tijdens deze periode.

Een hele dag de pijn verbijten haalt ook je immuunsysteem wat naar beneden. Je zal moe zijn na zo'n sessie (zwanger of niet 😉 ).
Dit vermijd je dus het best, want al je energie moet naar je baby.

Jazeker!
We hebben een webshop met high-end piercing juwelen. Je kan ook online een afspraak vastleggen om je te laten piercen.

Dit kan in elk van onze vijf studio's (Roeselare, Sint-Niklaas, Brussel,Gent,Sint-Truiden).

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday