PORTRET
TATTOO

Hou je geliefde dichtbij.

Bij portret tattoos zit er vaak een diepere betekenis achter. Dit kan zowel als herinnering, eerbieding of mooi gebaar.

Het kan gaan over een dierbaar persoon, huisdier of je favoriete acteur. Er zijn dus verschillende mogelijkheden als we spreken over portret tattoos.

Herken jij Gary Oldman oftewel Sirius Black uit Harry Potter hieronder?

 

Wat zijn de soorten portret tattoos?

Er zijn vele verschillende soorten portret tattoos mogelijk. Ze kunnen opgeplitst worden op basis van stijl en/of thema. Zo kan je een portret tattoo krijgen in kleur of black & grey fotorealisme van een geliefde, je trouwe huisdier of iemand waar je naar opkijkt. 

Portret tattoo van een beroemdheid

Als je graag het portret van een bekende figuur wilt laten tatoeëren, dan laat je best de artiest zelf een foto kiezen. Je kan natuurlijk enkele richtlijnen opgeven, zoals ‘Artiest A in zijn jonge jaren’ of ’toen deze beroemdheid nog een baard had’, maar voor de rest staat de artiest hier graag op zijn vrijheid in het zoeken van het geschikte bronmateriaal. 

 

Dieren portret tattoo

Je beste kameraadje dat altijd bij je blijft, dit kan zeker en alvast door middel van een tattoo. Een tattoo kan staan voor de vereeuwiging of als herdenking aan een trouwe viervoeter. De regel geldt wel: hoe groter het design, hoe meer detail en hoe beter het eindresultaat. 

Een huisdier als portret tattoo is natuurlijk niet de enige optie, een ander dier is altijd welkom. Elk dier kan symbool staan voor een karakteristiek. Een tattoo van een leeuw kan bijvoorbeeld als symbool van kracht staan. Bij dieren portret tattoos is het belangrijk dat de referentiefoto’s veel contrast bevatten, dit geldt voor alle referentiefoto’s. Het is niet altijd mogelijk om je huisdier mee te brengen in de tattoo studio, dus het is altijd beter om thuis enkele foto’s te nemen of te verzamelen. Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe gedetailleerder de tattoo artiesten te werken kunnen gaan. 

Als je een ruw idee hebt over welk dier je wilt laten zetten, dan volstaat het ook om het soort dier te benoemen. De artiest zal het liefst zelf op zoek gaan naar een geschikte foto. Zelf mag je ook een referentiefoto tonen maar we kunnen niet garanderen dat deze niet al eens gebruikt werd. 

 

tips bij referentiefoto’s

Op onze Pinterest heb je alvast een bord vol met voorbeelden van ideale en minder ideale referentiefoto’s die kunnen gebruikt worden bij portret tattoos. Klik hier voor voorbeelden van goeie referentiefoto’s en klik hier voor voorbeelden van minder aangeraden foto’s. Deze foto’s kunnen ook handig zijn voor de fotograaf. 

Bij de ideale foto is er veel contrast, schaduw en licht maar is het vooral niet overbelicht. De details in het gezicht zijn zichtbaar en het volledig hoofd staat in beeld.  

 

Wil je een portret tattoo laten zetten? Bij Inksane kun je terecht voor portret tattoos in allerlei stijlen, vormen en groottes.

Het is van uiterst belang dat jouw tattoo op de referentie lijkt en daar is een ervaren en gespecialiseerde artiest voor nodig. Wij helpen je graag om de artiest te vinden, die het best bij jou past.

Neem gratis contact op met één van onze recepties! Heb je nog vragen? Lees gerust eens de FAQ’s.

 

Maak een afspraak

Bekijk hieronder een video over portret tattoos

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday