7 weetjes over tattoo sleeves

EEN ARMVOL VERHALEN EN AVONTUREN.

Een sleeve betekent je volledige arm volzetten met tattoos, zodat deze als het ware de vorm van een mouw aanneemt. 


Een halve sleeve is bijgevolg de helft van je arm laten vol tatoeëren, dit kan de bovenkant, of ook alleen de onderkant zijn.

Zit je nog met een hoofd vol vragen? Lees verder. 

 

 

tattoo sleeve

7 VEELGESTELDE VRAGEN OVER TATTOO SLEEVES

1/ HOEVEEL KOST EEN SLEEVE TATTOO? 

De prijs van jouw sleeve is afhankelijk van verschillende factoren zoals welke artiest je hebt gekozen, de stijl, je armgrootte en het design. Wil je het het design graag in het zwart-wit of volledig in kleur? Dit heeft beide een impact op de kostprijs van een tattoo.

Als we binnen onze Inksane gegevens zoeken bij ‘Sleeve’, is de gemiddelde prijs is ongeveer €614 per sessie. Per sleeve zijn er gemiddeld 5 à 8 sessies nodig om tot een volledig geheel te komen.  De prijs van een sleeve zal je per sessie kunnen betalen, zo kan je bijvoorbeeld 1 sessie per maand inplannen om het totaal bedrag van je sleeve te spreiden.

 
0
Sessies voor halve en volle sleeves in 2021 bij Inksane
LEUK FEITJE

Elk jaar worden er een groter aantal sleeves geplaatst, in 2021 hadden we maar liefst 533 sessies ingepland voor halve en volle sleeves. Een volle sleeve kan al een gemiddelde van 5 à 8 sessies hebben. In 2020 waren het aantal geplande sessies jammer genoeg heel wat minder door COVID-19, waardoor de tattoo studio’s tijdelijk gesloten waren. 

Zouden we in 2022 ons topjaar van 764 kunnen verbreken? Let’s go! 

 

2/ WAAR ZIT HET PRIJSVERSCHIL TUSSEN VERSCHILLENDE SLEEVE TATTOOS?

Bij het plaatsen van een tattoo in een goedkopere stijl, zit het verschil meestal in de uren die nodig zijn om een volledig oppervlak vol te plaatsen. Bijvoorbeeld bij fotorealisme zit er in 1cm² al enkele kleurschakeringen en fijne details terwijl bij Maori stijl of oldschool die ene cm² misschien wel uit 1 effen kleur kan bestaan. Bij kleur fotorealisme is als het ware elke pixel van je huid bedekt.

Om een hele ruwe schatting te geven, mag je rekenen tussen de €2000 en €6000 voor je volledige arm.

 

 3/ KAN IK VOORAF WETEN HOEVEEL MIJN SLEEVE GAAT KOSTEN?

Jazeker. Als je bij ons langskomt en jouw idee uitlegt, kunnen we je helpen kiezen welke stijl je het liefst ziet.
Afhankelijk van de stijl, kunnen we de geschikte artiest(en) voorstellen. Elke artiest is bij ons namelijk gespecialiseerd in zijn eigen genre.

Als je al de stijl en de artiest weet en met hen een praatje hebt gemaakt, kunnen we je al een betere richtlijn geven in deze aard: Vijf sessies: elke sessie tussen 4 à 6 werkuren; aan een tarief van bv. 75€ per uur of 6 à 7 sessies van 500€ of 750€ vast, …

 
newschool-sleeve-tattoo-mario-coloured

4/ HOELANG DUURT HET PLAATSEN VAN EEN TATTOO SLEEVE?

Dit hangt opnieuw af van de stijl van jouw tattoo en van de artiest. Voor fotorealisme kunnen we je de volgende richtlijnen geven:

  • 1 tattoo op binnenkant onderarm: 1 sessie
  • 1 tattoo op buitenkant onderarm: 1 sessie
  • 1 tattoo op binnenkant bovenarm: 1 sessie
  • 1 tattoo op buitenkant bovenarm: 2 sessies (dit is namelijk een dubbel zo groot oppervlakte als de rest)

Met deze vijf sessies staat nog niet heel je arm vol. Dit is de berekening voor losse stukken.
Een bovenarm sleeve in totaal is vaak 4 sessies, een onderarm is vaak 2 à 3 sessies.
Dus in totaal +/- 7 sessies, dit is een ruwe schatting. Het zal nog steeds grotendeels bepalend zijn door het design en de omvang van je arm. Hoe meer details in je ontwerp, hoe langer het zal duren, hoe meer sessies er nodig zijn.

 
full-sleeve-tattoo-geometric-mandala-roses-jayblack

5/ LAAT IK MIJN TATTOO SLEEVE BEST DOOR DEZELFDE ARTIEST ZETTEN?

Zolang je binnen hetzelfde genre blijft, kan er in principe door verschillende Inksane artiesten aan je arm gewerkt worden zonder dat dit duidelijk te zien is. Velen zien hun sleeve dan ook als een collectie van kunstwerkjes van hun favoriete artiesten.

Onze Inksane artiesten zijn in een specifiek genre gespecialiseerd, dit kan ook per onderwerp. De ene is gespecialiseerd in dieren, de ander in kinderportretten. Beide kunnen in black ‘n’ grey fotorealisme worden gezet. Indien jouw sleeve nu toevallig jezelf en je twee kinderen bevat kan je hier dus kiezen om je arm als een collectie te zien van verschillende artiesten, elk met hun specialiteit. De receptie zal je hierbij helpen om de tattoos in dezelfde stijl en genre te houden.

 

6/ OVER WELKE TIJDSSPANNE WORDT EEN TATTOO SLEEVE GESPREID?

Indien je bij 1 artiest boekt voor een volledige arm sleeve, dan neemt je best alle sessies relatief kort op elkaar, zoals 1x per week, of per 2 weken. Indien je 1x per maand komt, ben je al +-8 maand verder vooraleer hij klaar is.

Een artiest blijft graag gefocust op je project. Als je hier elke week terug bent, dan is je project niet uit die artiest zijn gedachten geweest. Bij minder frequent bezoek, wordt er al snel gedacht van ‘Waar waren we gebleven?‘ of ‘Wat was die betekenis erachter nu ook al weer?’.

Ook evolueert een artiest qua niveau. Een artiest streeft altijd naar beter. In 8 maanden kan er al veel verandering zijn voortgekomen qua techniek. Voor het getrainde oog zouden er dus niveauverschillen kunnen optreden binnen 1 groot project die over teveel tijd werd gespreid.

 

Indien je jouw arm op korte termijn vol wil, moet je dus een artiest kiezen die constant aanwezig is of tijdens een lange opeenvolgende periode bv. 1 volledige maand of meer.

In de beginfase van je sleeve kan vaak snel na elkaar doorgewerkt worden zoals dag na dag of eenmaal, tweemaal per week. Eenmaal je delen aan elkaar begint te koppen en “naaien” dan moet dat stuk eerst weer helemaal genezen zijn. Het is dus aangeraden om vooral in het begin zoveel mogelijk sessies in te plannen. Naarmate het vordert, mag je al wat meer tijd tussen de sessies laten.

In het kort:
Minimum termijn: 1 maand
Maximum: Zoveel jaar als je wil, als collectie van (gast)artiesten waar op dat moment aanbod aan is.

 
full-sleeve-tattoo-with-animal-skull
 

7/ WAT VALT ER AF TE RADEN BIJ EEN TATTOO SLEEVE?

  • Vermijd uitbreiden. Ga een halve sleeve bijvoorbeeld niet uitbreiden, later naar een ¾ sleeve om dan uiteindelijk toch nog een full sleeve van te maken. Dit valt op in het eindresultaat en is minder een geheel dan dat het zou geweest zijn mocht je direct geweten hebben dat je uiteindelijk een volledige arm zou willen.
  • Blijf consistent en hou het bij één stijl. Combineer bijvoorbeeld geen old school met realisme.
  • Plaats geen kleine tattoo in het midden van je arm als je nog een sleeve wil. Dit staat later volledig in de weg.
  • Vermijd urenlang zoeken op Google naar afbeeldingen van sleeves die je graag ziet als dit exact is wat je wil. Dit brengt vaak altijd dezelfde resultaten op. De afbeelding die je naar ons meebrengt hebben wij hoogstwaarschijnlijk al duizenden keren gezien. Als je begrijpt dat artiesten geen afbeeldingen en tattoos mogen kopiëren en dus een eigen versie zal moeten maken, dan kan je wel afbeeldingen meebrengen om een richtlijn te geven en de stijl te illustreren die je meest aanspreekt.
 
 

OPGELET

De richtlijnen in dit artikel zijn specifiek voor alle studio’s van Inksane.

 

SOORTEN SLEEVE STIJLEN

Hieronder vind je een klein overzicht van de verschillende stijlen op volgorde naar minst goedkoop.

 

SLEEVE TATTOO INSPIRATIE

Wil je meer informatie over een sleeve tattoo of wil je een afspraak maken?
Neem dan gratis contact op met één van onze recepties!

Meer uitgebreide vragen? Lees zeker eens onze FAQ. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_BEDutch