POCKET WATCH TATTOO

Laat de tijd even stilstaan.

De rechtstreekse vertaling van een pocket watch tattoo is er eentje van een zakhorloge. Ze kwamen het meest voor in de 16e eeuw totdat de polshorloges de tijd overnamen.

Dergelijke tattoos worden vaak gebruikt om de tijd even stil te zetten, als herinnering naar een specifiek tijdstip of eerder voor een stijlvolle vintage look.

Lees verder voor meer inspiratie.

blackngrey-pocket-watch-tattoo-arm-1024x1024

betekenis van een pocket watch tattoo

Naast de uitvinding van het wiel, is de klok een van de oudste bedenksels van de mens. Egyptenaren vertrouwden op obelisken en waterklokken, Chinezen en Japanners kozen voor kaarsklokken, de Perzen gebruikten een tijdstok en wij, Europeanen steunden op zandlopers en zonnewijzers.

Er zijn dus héél wat manieren om de tijd bij te houden. Maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: het vertrouwen in klokken om de tijd te meten. Tattoos van een zakhorloge zijn maar een klein onderdeel uit het tattoorepertoire van klokken. Er zijn heel wat andere onderwerpen zoals een zonnewijzer of oud horloge. Al blijft een zakhorloge tattoo onverslagen in tattooland.

Voor de meeste mensen staat een tattoo van een pocket watch voor tijd, een specifieke gebeurtenis of persoon. Vaak ontwerpen onze artiesten zakhorloge tattoos in combinatie met andere elementen, waardoor de betekenis van tijd verandert in iets complexer. Zo zijn bekende combinaties die met rozen, ogen en doodshoofden een hele lange tijd populair geweest.

 

Verschillende stijlen

Ook een zakhorloge kan in elke stijl gezet worden. Heb je liever old school, blackwork of neig je toch eerder naar een neo-traditional look? Wij hebben voor iedere stijl een artiest in huis. Al zien we wel 3 stijlen terugkeren:

 

Sketchy pocket watch tattoos

Ondanks de ronde vorm van de klok, leent het zich van nature heel goed voor geometrische ontwerpen. Dat komt door de scherpe hoeken van de wijzers en het steam punk binnenwerk.

 
Pocket-watch-tattoo-black-grey-mechanical-fine-line

REALISTIC POCKET WATCH TATTOOS

Realistische tattoos blijven in, al decennia lang. Ze zijn dikwijls vrij groot en laten een krachtig en opvallend effect na.

 
Broken-pocket-watch-tattoo-with-angry-lion

FINE LINE POCKET WATCH TATTOOS

Ook fine line werk blijft oppermachtig als het om een zakhorloge tattoo gaat. Meestal zijn fine line zakhorloge tattoos kleiner van formaat. Het is meestal een sterk vereenvoudigde versie van een realistisch zakhorloge in combinatie met veel grafische lijnen, gezet met een fijne naald.

 

POCKET WATCH TATTOO INSPIRATIE

Hier vind je alvast meer inspiratie. Deze tattoos zijn, zoals eerder vermeld, makkelijk te combineren met rozen, slangen, etc. Laat je fantasie er op los. 

 

Geïnteresseerd in een pocket watch tattoo? Neem contact met onze receptie op

Deze info is gratis en vrijblijvend. Je hoeft dus geen tattoo-afspraak vast te leggen. 

De recepties van de verschillende shops kan je via deze link bereiken!

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday