SKULL
TATTOO

Willen of niet: we zijn allen nieuwsgierig naar de dood. 

Daarom is een skull tattoo een populair design: sommigen willen hiermee aantonen dat ze niet bang zijn voor de dood. Anderen erkennen hun onsterfelijkheid met deze tattoo. Of misschien wil jij simpelweg een macabere tattoo.

Skull tattoos bestaan in allerlei tattoostijlen, en hoeven daarom geen schedel van een mens portretteren. 

Sugar skull tattoos, animal skull tattoos, pirate skull: er bestaan ontzettend veel varianten op dit ontwerp. De ene straalt vrolijkheid uit, de andere horror.

 

SUGAR SKULL TATTOO

Om verwarring te vermijden: sugar skull tattoo, Mexican skull tattoo en candy skull tattoo verwijzen allen naar hetzelfde design.

Dergelijke tattoos zijn gelinkt aan Día de los Muertos (de Dag van de Doden), een traditioneel Mexicaans herdenkingsfeest op 1 en 2 november.

Día de los Muertos is zoals Allerheiligen en Allerzielen, maar in Mexico zijn dit feestdagen, met de nadruk op feest. Mexicanen maken voor elke overledene een altaar met daarop hun favoriete eten, drinken, foto’s, bloemen…

Op 1 november herdenken ze de overleden kinderen en leggen ze speelgoed en knuffelberen bij het altaar. Op 2 november worden de volwassen geëerd, en voor hen halen ze een fles tequila naar boven.

In sommige delen van Mexico picknicken de families die dagen op het graf.

Dan eten ze als snoep sugar skulls: deze schedels worden helemaal uit suiker vervaardigd, en worden versierd met die typische kleurrijke kenmerken rond de ogen en de mond.

Deze sugar skulls kun je in verschillende stijlen laten tatoeëren: surrealisme, realisme

 

Tijdens de feestdagen dragen sommige mannen en vrouwen sugar skull make-up, met onder andere bloemen in het haar.

Als je een tattoo van een vrouw met Mexican skull make-up wil, zal je om een realistische tattoo moeten vragen.

 

Animal Skull Tattoo

Ook de skeletten van dieren zijn een populair onderwerp.

Sommige ontwerpen hebben een betekenis: van een kat wordt gezegd dat ze negen levens heeft. De kat symboliseert dus reïncarnatie.

Raven en kraaien zijn de meest gevraagde vogels. Zij symboliseren de dood.

Ook de prehistorie zorgt voor inspiratie: dinosauriërs zijn multifunctioneel, en kunnen in verschillende stijlen verwerkt worden. 

Een tattoo van een stierenschedel is vooral populair in Texas en USA.
Een bull skull heeft een rijke geschiedenis: bij de native Americans representeert een stier kracht en moed. De schedel zou ook de drager beschermen.

De ram heeft prachtige hoorns en spreekt talloze mensen aan. Het dier vertegenwoordigt leiderschap, actie en vastberadenheid.

Wat vooral in jagerskringen populair is, is de hertenschedel. Ze vereeuwigen ze hun trofee op hun huid.

Welk dier je ook je wil, wij kunnen een design van een animal skull tattoo voor jou ontwerpen.

 

Bio Organic Tattoo

Wil je geen zoete sugar skull tattoo? Zoek dan je duistere kant op, en kies voor een bio-organisch ontwerp. Deze tattoos zijn horror pur sang. 

Het ontwerp wordt freehand getekend, waardoor de tattoo perfect op je lichaam past. 

Deze tattoos kunnen zowel in kleur als black ‘n grey, maar als je het macabere element wil benadrukken, kies je het best voor black ‘n grey. 

 

Welke lichaamsdelen zijn geschikt voor een skull tattoo?

Je kan voor een kleiner ontwerp kiezen, maar bij skulls raden wij een groter oppervlak aan (bijvoorbeeld de onderarm, het dijbeen, de borstkas…). Schedels worden ook vaak in sleeves verwerkt.

Bij een groter ontwerp kunnen onze artiesten gedetailleerd tewerk gaan. Als je wil, kunnen er andere elementen bij de skull toegevoegd worden, zoals bloemen om het contrast nog groter te maken.
Ook kun je kiezen voor half portret/half schedel.

Heb je een idee, maar weet je niet hoe groot de tattoo zal uitvallen? Aarzel niet om onze receptie te contacteren: zij zullen je met plezier gratis advies geven. 

Heb je nog een andere vraag? Neem een kijkje naar onze FAQ’s. Misschien vind je daar je antwoord.

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday