onderarm tattoo

most wanted : onderarm tattoos

De onderarm is één van de meest gewilde plaatsen om een tattoo te laten zetten, er wordt dus ook het vaakst op deze plek getatoeëerd.

Dit deel van het lichaam is uiterst geschikt voor een eerste tattoo. Vooral mannen opteren dikwijls om hier een tatoeage te laten plaatsen, maar ook bij vrouwen is de onderarm redelijk in trek.

Lees hier meer over onderarm tattoos.

 
japanese-onderarm-tattoo

geschiedenis van de onderarm tattoos

Door de eeuwen heen werd er op de onderarm getatoeëerd. In sommige culturen was het gebruikelijk om daar een tattoo te zetten die bijvoorbeeld een stam of een bepaalde sociale klasse symboliseerde.

Bij zeelieden werden op deze plek vaak ankers of haaien geplaatst. Als we nog wat verder teruggaan in de tijd, dan zien we nog een ander gebruik van deze tatoeage. In het Romeinse Rijk werden slaven immers getatoeëerd op de onderarm om aan te duiden van welke meester ze waren. Onderarm tattoos waren en zijn dus zeer populair. In het heden zijn ze erg in trek omdat ze makkelijk te verbergen zijn door middel van lange mouwen.

Dit kan handig zijn, want niet elke werkgever staat te springen voor een werknemer met tattoos. We zien dat dit de laatste jaren al héél veel is versoepeld. Het is handig om te weten dat de huid op de onderarm een dikkere vetlaag heeft, dit zorgt ervoor dat het tatoeëren niet zeer pijnlijk zal zijn. Het blijft echter wel een feit dat de pijngrens van persoon tot persoon anders is, sommigen zullen er bijna niks van voelen terwijl anderen er toch wat van zullen afzien.  Op sommige andere plaatsen van het lichaam is de huid heel erg dun en zal de tattoo veel pijn doen. Dit is zo wanneer er wordt getatoeëerd op bijvoorbeeld de voeten of de ribben.

 

onderarm tattoo plaatsing

Een onderarm tattoo kan je ook aan de binnenkant van de arm laten tatoeëren. De binnenkant van je arm is de ideale plaats voor een portret tattoo. Er is namelijk minder haargroei op deze plaats. In verband met de anatomie heeft de binnenkant plattere spieren, waardoor het oppervlak een plat canvas is. Een portret tattoo is echter niet de enige optie. Ook bloemen staan hier prima, een populair onderwerp bij mannen is dan ook de roos.

Verder is er ook de optie om een symbolische tattoo op deze plaats te laten zetten. Een veelgevraagde tattoo is de bandtatoeage. Dit is een tatoeage van één of meerdere lijnen die rondom de arm worden geplaatst. De tattoo kan symbool staan voor gelijkheid, rouw of kracht. Velen kiezen ervoor om deze eerder op de bovenarm te laten zetten, maar dit is ook perfect mogelijk op de onderarm. Verder worden er vaak namen en teksten op deze plek getatoeëerd. 

 
driekwart-sleeve-tattoo-mandala
driekwartsleeve-flowers-mandala-tattoo

Er zijn uiteraard verschillende opties wanneer we over een tattoo op de onderarm spreken. Eén van deze opties is een sleeve. Wil je je hele arm volzetten met tatoeages? Dit noemt men een volledige sleeve. Wil je liever enkel een sleeve op uw onderarm? Dat is ook perfect mogelijk. Dit heet een halve sleeve.

De tatoeage bedekt in dit geval de hele onderarm m.a.w. de tattoo wordt rondom de hele onderarm geplaatst. Er bestaat ook een drie kwart sleeve tattoo. Deze tatoeages bedekken de schouder en deels de bovenarm (zie foto’s hierboven).

 

onderarm tattoo inspiratie

Wil je een onderarm tattoo laten zetten? Aarzel dan niet en contacteer ons hier.
Onze receptie zal aandachtig luisteren en je vervolgens met de meest geschikte artiest matchen. Deze info is gratis en vrijblijvend. Je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen.

Nog vragen? Neem gerust een kijkje in onze FAQ-lijst.

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday