VOGEL
TATTOO

Beter 1 vogel op de huid dan 10 in de lucht. 

Een vogel tattoo wordt vaak gevraagd als design. Bij vogels heb je dan ook veel keuze: van de stoerste adelaar tot het liefste pimpelmeesje. 
 
Welke vogel wil jij laten tatoeëren? 
 

Wat is de betekenis van een vogel tattoo? 

Vogels hebben één eigenschap die alle mensen jaloers maakt: ze kunnen vliegen.  
Elke mens wil die vrijheid voelen, om te kunnen wegvliegen wanneer je maar wil. 
 

Sommige vogels hebben een extra betekenis: 

  •  De uil

Al van kleins af aan leren we dat de uil een intelligent wezen is (met dank aan ‘De Fabeltjeskrant’). De uil staat synoniem voor wijsheid

Uilen zijn nachtdieren, leven solitair en kunnen hun kop maar liefst 270 graden draaien. De uil is zonder twijfel één van de meest intelligente vogels, maar baadt ook in een vleugje mysterie. 

 
  • De adelaar/arend

The Eagle has landed: de befaamde woorden, die in het wonderlijke jaar 1969 werden uitgesproken door Neil Armstrong. Hij was de eerste Amerikaan die een voet op de maan zette.

De adelaar – meer bepaald de Amerikaanse zeearend – is sinds de achttiende eeuw het nationaal symbool van de Verenigde Staten.

Daarbij straalt een adelaar kracht en overheersing uit. Hij wordt met reden de koning der vogels genoemd: de adelaar is één van de grootste en meest gevreesde roofvogels. Als je een adelaar laat tatoeëren, wil je misschien even onafhankelijk, trouw en wijs als de vogel zijn.

 
  • De duif

Ze waren helden tijdens WOII, maar zijn ook het internationale symbool voor vrede. De vredesduif herken je aan het olijftakje in zijn snavel. De vredesduif komt ook voor in het Oude Testament bij het verhaal van Noach.

  • Zangvogels

De vrolijke en kleurrijke vogeltjes, die ook symbool staan voor schoonheid. Een aantal voorbeelden zijn leeuweriken, winterkoninkjes, lijsters en nachtegalen.

Wist je dat het zingen voornamelijk een mannending is? Door te zingen bakent de vogel zijn territorium af en probeert hij een vrouwtje te lokken.

 
  • De raaf en kraai

De raaf en kraai zijn zo zwart als de nacht. Ze staan symbool voor de dood

In het Engels wordt een groep kraaien ‘A murder of crows’ genoemd: dit zegt waarschijnlijk genoeg.

In welke tattoostijl zijn vogel tattoos mogelijk? 

Een vogel wordt vaak in kleur fotorealisme getatoeëerd. Velen kiezen voor een (half) sleeve, zodat de tattoo artiest zo veel mogelijk vrijheid krijgt. Zo kan hij/zij veel details in je tattoo verwerken. 

Ook kleinere tattoos in fine line en duistere tattoos in blackwork zijn mogelijk. 

Alles hangt van je persoonlijke smaak af. Meestal kiezen mannen voor een ruiger ontwerp, en vrouwen voor een zachter design.

Bij Inksane hechten wij echter geen belang aan stereotypen: als een man een fine line tattoo een vrouw een sleeve met een uil wil, vinden wij dit prima!

 

Ben je overtuigd en wil je een vogel tattoo? Weet je ook al in welke stijl? 

Neem dan gratis contact op met één van onze recepties!

Als je vragen hebt, zal de receptie die met plezier beantwoorden. Bij onze FAQ’s vind je ook een aantal antwoorden.

De receptie zal je matchen met de meest geschikte artiest voor jouw design. Deze info is vrijblijvend, dus je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen. 

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday