Fine-line

Fine line tattoo

Fine line is een illustratieve techniek waarbij variaties van lijndiktes diepte en beweging brengen in een tattoo. Deze stijl maakt gebruik van de kleinste naalden om simpele en elegante designs te creëren. Fine line betekent letterlijk ‘dunne lijn’, maar soms wordt er een combinatie van dunne en dikke lijnen gebruikt. Dit vormt een mooi contrast.

Fine Line is een discrete en minimalistische stijl. Meestal worden deze tatoeages gezet met 1, 3 of 5 naalden samen. Een fijne groepering aan naaldjes kan soms 'scherper' aanvoelen dan grote naalden (bv groepje van 9), dus het is helemaal niet omdat deze tattoos klein en fijn zijn, dat ze ook minder pijnlijk zijn. Door de meestal beperkte grootte, duurt het zetten echter niet lang, dus daar valt het dan wel weer goed mee. De tattoos zijn vaak klein, monochroom en gaan voor een delicate look. Er worden meestal duidelijke, rechte lijnen of gebogen, dunne lijnen gebruikt zonder schaduwen of kleuren. Vorm en lijnen worden geprioriteerd boven deze dingen. Er kan enorm veel detail in deze soort tattoos zitten zonder dat de tattoos groot of ‘luid’ moeten zijn. Stippen kunnen gebruikt worden om meer dimensie te geven.

De uitkomst lijkt misschien simpeler, maar de mogelijkheden zijn oneindig. Net omdat er om precisie gevraagd wordt kunnen er veel onderwerpen gekozen worden.

Tattoo geplaatst door Ilya Sado, Ilya Sado, Kate Vainer, Kate Vainer

 

Fine line tattoo artist

Niet elke artiest kan dit, er is een zeer vaste hand nodig om deze tattoos te kunnen zetten. Deze stijl is lastig omdat het veel gemakkelijker is om fouten te maken dan bij dikkere lijnen of bij andere, minder precieze tatoeagestijlen. Er is heel weinig ruimte voor fouten en het wegwerken ervan.
Het is ook niet zo omdat je een artiest op het oog hebt die bv grote realisme stukken zet, dat deze 'kleinere' werkjes dan piece of cake zijn. Een artiest in realisme is niet getraind in het zetten van lijntjes.
Omgekeerd is een fine-line artiest is niet getraind in realisme (= zachte schaduwen) of kleur.

Bij Inksane hebben we ongetwijfeld heel wat artiesten die je verder kunnen helpen. Vraag onze receptie zeker naar de beste match voor jouw. Wij kennen het best de capaciteiten van elke individuele artiest.

 

Fine line tattoo style

Fine line is een stijl op zich en er is een bepaalde techniek nodig om deze uit te voeren. Je kan kiezen om enkel lijnwerk te laten plaatsen, maar fine line kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met andere stijlen. Soms wordt er zwart fijn lijnwerk samen met grijze lijnen gebruikt, dit geeft het geheel wat meer dimensie en het grijs is iets subtieler.

Fine line tattoo belgië

Bij Inksane kunnen we je helpen om de geschikte artiest voor fine line tattoos te vinden. Je kunt zonder afspraak langskomen bij de receptie of online een boeking maken en prijzen navragen.

Wij zitten verspreid over verschillende Inksane locaties in Belgiê. Ontdek jouw dichtstbijzijnde studio hier.

 

Fine line tattoo voorbeelden

Fine line geometric tattoo

Een tattoo met geometrische vormen erin verwerkt staat altijd mooi. Hieronder vind je een paar voorbeelden van geometrische fine line tattoos.

 

VOORBEELDEN

 
tattoo geplaatst door Kate Vainer, Aliona Boutorina

Fine line rose tattoo

Een roos of bloem met fijn lijnwerk word heel vaak gevraagd. Deze worden meestal klein gezet, maar dit hoeft niet. Hieronder vind je weer enkele voorbeelden.

 

Tattoo geplaatst door Kate Vainer, Ilya Sado, Ilya Sado