DRAGON
TATTOO

De draak – een tattoo van het mythische wezen. 

In elke mythologie vind je een verhaal over een draak: van de Pygmeeën in Afrika tot de Noormannen en Vikingen in Europa.

Daarom is de draak één van de populairste wezens om te laten tatoeëren. 

In de jaren ’90 zijn er veel trieste drakentattoos (meestal als tribal) gezet. Gelukkig zijn deze tijden voorbij, en stralen dragon tattoos vandaag evenveel kracht uit als het mythische wezen zelf.

japanse draak tattoo

Wat is de betekenis van een dragon tattoo? 

De draak ziet er in elke cultuur anders uit en heeft verschillende betekenissen

Vaak wordt het fabeldier voorgesteld met het lichaam van een slang of een krokodil en met vleugels. In India lijken draken op olifanten, en in China worden ze geportretteerd met hertenhorens. 

In Azië worden draken als behulpzaam beschreven. De Chinese draak is een hemels dier, dat geluk brengt. De Chinese draken hebben hertenhorens, maar geen vleugels. Ze kunnen wel vliegen door magie. 

In Korea hebben ze luchtdraken en draken in het water, die ook zeeslangen genoemd worden. De luchtdraken laten het regenen, wat zorgt voor een geslaagde oogst

Europeanen zijn altijd negatiever over draken geweest. Bij de Vikingen stonden ze symbool voor het kwaad. Ze plaatsten een grote draak vooraan op hun schepen om hun vijanden te imponeren.

Tijdens de christelijke middeleeuwen representeerden draken de heidense wereld en de duivel

 
vikingen draak tattoo
Viking Dragon Tattoo
Chinese dragon and fu dog tattoo
Chinese draak en Fu-honden

Japanse Dragon Tattoo

Veruit de meest gevraagde draak als tattoo-ontwerp, is de Japanse draak.

In Japanse legenden speelt de draak een grote rol. Draken worden meestal positief beschreven, maar ze kunnen ook voor ellende zorgen. 

Net zoals in Korea wonen de draken in het water. Dit heeft zijn voor -en nadelen: Japan ligt in één van de actiefste vulkaangebieden. Aardbevingen en tsunami’s worden aan de draken gelinkt.

Maar volgens een legende werken de tranen van een draak geneeskrachtig. Wanneer een draak in een meer huilt, kunnen zieken en gewonden in dat meer terecht voor genezing. 

Er bestaan verschillende belangrijke draken, elk met hun eigenschappen. Je kan ze herkennen aan hun kleur en aantal koppen. Sommige symboliseren geluk en welvaart, terwijl andere problemen kunnen voorspellen.

Een tattoo van een Japanse draak neemt veel plaats in. Dit kan een (half) sleeve op je arm of been zijn, maar evengoed een ontwerp op je borstkas of rug. Zo kan de tattoo artiest veel details in je ontwerp kwijt. 

Deze tattoos vergen dus veel toewijding, zowel van de klant als de artiest.

 

Een draak in andere tattoostijlen

Een draak kan in verschillende stijlen getatoeëerd worden. 

Wat vind je van een realistische tattoo in kleur of zwart en grijs

 

Ook voor de liefhebbers van fineline hebben we de beste artiesten in huis. 

 

Kun je niet kiezen tussen een Japanse, Chinese of realistische draak?

Geen zorgen, onze receptie staat klaar om je te helpen. Zij kunnen antwoorden op al je vragen, en hopelijk de keuze makkelijker voor jou maken. 

Neem gratis contact op, en krijg vrijblijvend advies. Je hoeft dus geen afspraak in te boeken als je nog niet zeker bent.

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday