WOLF
TATTOO

Mooi & Meedogenloos. 

Dit roofdier met glanzende vacht is sinds kort terug in België, maar een wolf tattoo is al een hele tijd één van de populairste tattoos bij Inksane.

De mens hoeft niet bang te zijn: de zintuigen van een wolf zijn veel beter ontwikkeld dan de onze. Hij heeft de mens al lang geroken of gehoord, vooraleer wij het dier zien. Daarom zal de wolf geen mens aanvallen. 

Een wolf leeft in een roedel, en kiest vaak een partner voor het leven. Ook zorgen de ouders lange tijd voor de welpjes.

 

watercolor tattoo

Betekenis van een wolf tattoo

De wolf heeft bij verschillende volken een andere betekenis: bij de inheemse Amerikanen staat hij symbool voor intelligentie en loyaliteit. Wij vinden een wolf onbetrouwbaar en egoïstisch, met gezegden zoals een wolf in schaapskleren en geldwolf als gevolg.
 

Personen die kiezen voor een wolventattoo, hebben bewondering voor de kracht, moed en intelligentie van het dier. Het kan een moeilijke periode in hun leven symboliseren, die hen sterker gemaakt heeft.

Een wolf is ook een trouwe partner en een goede ouder. Sommige wolventattoos symboliseren de band tussen ouder en kind.

De wolf leeft in een roedel, maar moet ook vrij kunnen zijn. Lone wolfs brengen graag tijd in hun eentje door, hebben hun interesses en hoeven niet elke dag iemand te zien. Mensen die graag alleen zijn, kiezen soms ook voor dit ontwerp.

 
Inksane nieuwsbrief: grote tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

Wolf Tattoo Designs

Bij een tattoo van een wolf denk je waarschijnlijk aan een realistische tattoo, maar er zijn zo veel meer mogelijkheden. 
Hieronder geven we een aantal voorbeelden: 
 

RealismSketchy Blackwork

blackwork tattoo tessa vonBlackwork
Bio Organic
New School


Geometric Wolf Tattoo

Eén stijl heeft alle andere tattoostijlen overtroffen: de geometrische/mandala/ornamental tattoo. 
Dit ontwerp is kleiner en fijner. Als je een subtiele tattoo wil, kun je voor deze stijl kiezen. 
 
We moeten je waarschuwen: ooit was deze tattoo uniek, maar ondertussen hebben alle artiesten al een geometrische wolf getatoeëerd. Aangezien elke artiest telkens een nieuw ontwerp wil tekenen, wordt dit na de tiende keer lastig.
 
Wil je een geometrische tattoo met een wolf om een bepaalde reden? Overleg het samen met je tattoo artiest, en misschien ontwerpen jullie samen een veel unieker design. 
 

Ben je zeker dat je een wolf tattoo wil, en heb je ook een favoriete stijl gevonden? 

Neem dan gratis contact op met de receptie!

Als je nog vragen hebt, zullen ze die met plezier beantwoorden. We hebben ook al een aantal vragen beantwoord bij onze FAQ’s

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday