small flower
TATTOO

een boeketje bloemen dat altijd bij je blijft

Small flower tattoos zijn een fleurige manier om jezelf te uiten. Verder zijn ze ook betekenisvol want achter elke bloem schuilt er wel een bepaalde symboliek of betekenis.

Dit kan leuk zijn, maar natuurlijk is het niet verplicht om een betekenis te geven aan elke tatoeage.

Als je toch gaat voor een small flower tattoo met meer diepte, geven we je in deze blogpost meer inspiratie. Lees verder voor meer.

Small flower tattoo fine line Aliona

Betekenis van een small flower tattoo

Een kleine bloem als tatoeage kan verschillende kanten opgaan. Men kan het sierlijk en minimalistisch houden, geometrische vormen toevoegen, … De keuze ligt aan jou.

Als je dus een subtiele en fijne tattoo wilt, kies je beter voor de stijl fine line. Dit is een elegante stijl perfect voor delicate onderwerpen zoals bloemen. Andere stijlen zijn ook altijd welkom.

 
small flower tattoo fine line

De betekenis van een bloem kan ook heel variabel zijn. Een roos tattoo staat voor oneindige liefde, afscheid van een geliefde of een sprookjesverhaal waarmee je bent opgegroeid. Een lotus kan staan voor het leven, enzovoort. Wat een tattoo ook zo uniek maakt is dat jij degene bent die beslist waarvoor jouw tattoo staat.

 

small flower tattoo plaatsing

Er zijn verschillende mogelijkheden betreffende de plaatsing. De pols leent zich perfect voor dit onderwerp, maar ook de enkel is een optie. Verder is een plaats op de arm ook ideaal, nogmaals: de keuze ligt aan jou. Aangezien bloementattoos zo veelzijdig zijn, is eigenlijk elke plaatsing mogelijk. Indien je later een sleeve tattoo wil laten zetten, is het afgeraden om een kleine tattoo in het midden van je arm te zetten.

De hand is ook een mogelijke plaats, maar hou er wel rekening mee dat deze plaats enorm gevoelig is. Het tatoeëren zal dus pijnlijker zijn vergeleken met je arm. Als je een subtiele tattoo wilt, bijvoorbeeld in de stijl fine line, dan loop je het risico dat de tattoo al snel zal uitlopen en vervagen, wat vaker gebeurt bij hand tattoos. Dit geldt dus eigenlijk voor elke hand tattoo. Indien je bewust bent van de risico’s en toch nog een handtattoo wilt, kunnen wij daarvoor zorgen.

 

small flower tattoo inspiratie

Hieronder vind je alvast wat inspiratie in verband met kleine flower tattoos. Nog meer inspiratie voor kleine tattoos vind je op ons Pinterest board.

 
Small flower rose blackwork tattoo
flower rose tattoo stomach scar
matching small flower tattoo

Wil je een small flower tattoo laten zetten? Dan kan je gerust onze receptie contacteren.

Stuur een mailtje of kom langs, en deel je ideeën met ons. Onze receptie zal aandachtig luisteren en je vervolgens met de meest geschikte artiest matchen. Deze info is gratis en vrijblijvend. Je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen.

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday