HAND
TATTOO

De tattoo waar je geen spijt van wil krijgen. 

Een hand tattoo is hip. Op de bovenkant van je hand, je handpalm, een vinger, tussen je vingers: er is veel mogelijk. Zowel mannen als vrouwen laten hun handen tatoeëren. 

Bij deze tattoo zit je in één van twee kampen: pro of contra. Iedereen heeft een mening over een hand tattoo. Het is dan ook één van de zichtbaarste tattoos is. 

 In welk kamp zit jij? 

hand tattoo

Info en tips bij een hand tattoo

 De hand is een delicate plaats om te laten tatoeëren.
 

De huid bestaat uit drie lagen:

   • De opperhuid is de bovenste laag. Bij sommige lichaamsdelen is dit een extra dikke laag (bijvoorbeeld eelt op de voetzolen). De opperhuid bij de hand is dunner. Deze bovenste laag hernieuwt zich voortdurend: een correct geplaatste tattoo zal sowieso sneller vervagen op je hand dan op een ander lichaamsdeel.
   • Daarna volgt de lederhuid. In deze tweede laag moet de inkt van een tattoo geplaatst worden. Een tattoo artiest met weinig ervaring of kennis kan de inkt te diep of net te oppervlakkig aanbrengen. We spreken over millimeterwerk.
   • Tot slot is er het onderhuids bindweefsel. Daar bevindt zich onder andere het vetweefsel. Je kan het al raden: er is weinig vetweefsel op je hand.
 

Een hand tattoo is onvoorspelbaar: zelfs de beste artiest kan geen perfecte tattoo garanderen, omdat de dikte en onderliggende verhoudingen van de huidlagen op de hand onregelmatig zijn. De verhoudingen zijn onderhevig aan externe factoren en kunnen dagelijks veranderen, dus ook het genezingsproces is niet te voorspellen. 

 

Een aantal tips om je hand tattoo zo lang mogelijk mooi te houden:

 • Kies een ervaren artiest. Niet elke artiest wil een hand tattoo plaatsen, dus contacteer onze receptie, en zij zullen onze beste hand tattoo artiesten aanraden.
 • Nazorg bij een nieuwe tattoo is altijd belangrijk, maar bij een hand tattoo is dit nog belangrijker. Volg het advies van je tattoo artiest op.
 • Zelfs wanneer je tattoo genezen is, moet je voor je tattoo blijven zorgen. Blijf je handen hydrateren, laat ze niet weken in water…
 • De zon is je natuurlijke vijand. Smeer je tattoos in met een hoge zonnebescherming.
 • Keer op tijd terug voor een touch-up. Dit kan al na een maand zijn. Wij bieden een gratis touch-up aan binnen drie maanden. 
 • Als je vaak buiten werkt, raden wij een hand tattoo af. Door de ruwe structuur van je handen zal de tattoo snel vervagen.
 

Hand tattoo designs 

Als je een hand tattoo wil, raden wij de bovenkant van de handpalm aan. 
De bovenkant van de vingers zal sneller vervagen en uitlopen. De huid op je kneukels beweegt veel, hernieuwt zich snel en wordt gauw ouder. 

Tattoos op de zijkant van de vingers en de handpalm zullen gegarandeerd vervagen en uitlopen. Op termijn geeft dit een vies resultaat.

Maak het ontwerp zeker niet te klein: een kleine tattoo zal sneller vervagen en minder leesbaar worden.

Bij een boeking zullen we vragen of je zeker bent van je keuze. Helaas word je nog vaak beoordeeld als je zichtbare tattoos hebt. Zo heb je extra kans om op een luchthaven uitgebreid gecontroleerd te worden, verkleint het je kansen op de arbeidsmarkt…

 

Ben je overtuigd en wil je een hand tattoo? Weet je ook al welk ontwerp? 

Neem dan gratis contact op met de receptie! 

Als je vragen hebt, zullen ze die met plezier beantwoorden. We hebben ook al een aantal vragen beantwoord bij onze FAQ’s!

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday