PHOENIX
TATTOO

Fawkes is a phoenix, Harry. Phoenixes burst into flame when it is time for them to die and are reborn from the ashes.

Alle Potterheads weten uit welke film bovenstaande zin komt.

Ook in de andere films speelt de feniks een belangrijke rol: de feniks brengt het Zwaard van Griffoendor naar Harry in zijn strijd tegen de Basilisk, en zijn tranen hebben genezende krachten.  

Ben je geen fan van Harry Potter? Toch kan een phoenix tattoo iets voor jou zijn.

phoenix tattoo

Wat is de betekenis van een phoenix tattoo? 

Joaquin Phoenix (de nieuwe Joker), River Phoenix (Oscar-winnaar en broer van de vorige) en Phoenix – de hoofdstad van Arizona in de VS. 

Phoenix kan dus allerlei dingen betekenen, maar de phoenix tattoo gaat over het fabeldier uit de Griekse en Chinese mythologie.

Volgens de Grieken is de feniks onsterfelijk, en wordt hij telkens weer uit zijn eigen as herboren. Personen die hun verleden achterwege willen laten en opnieuw willen beginnen, kiezen daarom vaak voor een feniks tattoo.

In de Chinese mythologie staat de feniks tegenover de draak. Zoals yin en yang staat de feniks symbool voor het vrouwelijke, en de draak voor het mannelijke. 

 
Inksane nieuwsbrief: grote tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

Kan een phoenix tattoo in verschillende tattoostijlen?

Een feniks tattoo is al een tijdje populair. Zelfs Ben Affleck – de vorige Batman – heeft een groot exemplaar op zijn rug staan. 
 
Daarom raden wij aan om je tattoo artiest zo veel mogelijk vrijheid te geven: je wil een uniek ontwerp, maar dit is lastig aangezien er geen foto’s van een feniks bestaan én er al zo veel feniks-tattoos rondlopen.
Je artiest doet dan inspiratie op bij andere dieren. De staart kan bijvoorbeeld die van een pauw zijn, en de kop van een vogel.
Vaak worden feniksen gecombineerd met elementen zoals vuur of rook. 
 

Een feniks tattoo kan zowel in kleur als in black n’ grey. Wanneer we met kleur werken, zal de tattoo artiest lichte kleuren met een donkere achtergrond combineren. Dit zorgt voor een beter contrast, aangezien de lichte kleuren in je huidskleur kunnen blenden.  
Deze tattoo kan ook in black n’ grey. De tattoo artiest zal spelen met licht en schaduw. Zo krijg je verschillende grijswaarden.

De meest geschikte tattoostijlen voor deze tattoo zijn kleur realisme, zwart en grijs realisme, Japanse stijl en new school. 

Hou een mooi stuk canvas voor deze tattoo vrij. Phoenix tattoos zien er het best uit op een groter lichaamsdeel, zoals de rug, de arm, de borstkas

 
phoenix tattoo
Color Phoenix Tattoo
phoenix tattoo
Color Realism Phoenix Tattoo
fenix tattoo
New School Phoenix Tattoo
feniks tattoo
Color Phoenix Tattoo
phoenix tattoo black grey
Black 'n Grey Realism Phoenix Tattoo
phoenix tattoo
Black 'n Grey Phoenix Tattoo

Ben je overtuigd en wil je een phoenix tattoo? Welkom bij Inksane!

Neem gratis contact op met één van onze recepties

Als je vragen hebt, zullen ze die met plezier beantwoorden. Ze zullen je ook matchen met de meest geschikte artiest voor jouw design. 

We hebben ook al een aantal veel gestelde vragen bij onze FAQ’s beantwoord.

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday