New school

New School 

New School tattoos zijn gemakkelijk te herkennen aan hun intense kleuren, bekende onderwerpen, ronde vormen en cartoon stijl.  Deze tattoostijl gebruikt specifieke technieken om tattoos tot leven te laten komen. De precieze oorsprong van New School is verloren gegaan in tijd. Dat New School een innovatieve stijl is kunnen we met zekerheid zeggen! New School staat bekend als de brug tussen verschillende tattoostijlen.  

Ooit waren de regels, technieken en mediums van tattoo artiesten een streng bewaakt geheim. Deze informatie werd alleen gedeeld onder artiesten binnen éénzelfde stijl. Met de komst van New School kwam het verlangen om buiten de regels te werken en te evolueren als artiest. Sinds dien delen artiesten nieuwe technieken en halen ze inspiratie uit verschillende stijlen.  

Ook New School is een combinatie van verschillende stijlen. New School volgt nog steeds de basis regels van Old School. Onder andere zwarte randen om kleur binnen te houden en grote vormen om de gemakkelijke leesbaarheid van de tattoos te garanderen. Er is ook een duidelijke relatie met Neo Traditioneel. De invloeden van Art Nouveau en de Japanse esthetiek zijn opvallend. Maar ook de verschillen zijn zichtbaar. Vandaag zijn er meer opvallende kleuren beschikbaar zoals fluorescerende en neonkleuren.  

New School laat zich ook beïnvloeden door de jaren 90 en vroege jaren 2000. Er is een verscheidenheid aan pop- en hiphopcultuur terug te vinden. Video games, comic arts, anime- en mangafiguren, graffiti en bubbel letters, ze vinden hier allemaal een thuis. New school kan alle onderwerpen omvatten en zijn niet gebonden aan de traditionele thema’s van Old School. New school tattoos zijn vaak gebaseerd op jeugdnostalgie of fascinaties. Striphelden of tekenfilmfiguren zijn de meest voorkomende onderwerpen binnen deze tattoostijl.