fbpx

Black ‘n Grey fotorealisme

Black ’n grey fotorealisme 

Fotorealisme verwijst naar het gedetailleerd en accuraat voorstellen van onderwerpen uit het echte leven. Wanneer men fotorealisme goed uitvoert is het moeilijk om het verschil tussen de tekening en de foto te zien. Een goede artiest is een expert in het weergeven van een bijna fotografische weergave van het onderwerp. Zonder het toevoegen van persoonlijke emoties en met een geschoolde precisie tot in het fijnste detail uitgewerkt.  

Fotorealisme zoals we het vandaag kennen ontstond in de jaren 60. Met onderwerpen zoals portretten van bekende of geliefde mensen, dieren, etc. Lang voor deze tijden werden de eerste stappen richting fotorealisme al gezet. Tijdens de renaissance in 1500 vinden we technieken terug van fotorealisme. Meesters als Michelangelo en Da Vinci probeerden hun onderwerpen zo waarheidsgetrouw weer te geven door het meten van gelaatstrekken. Veel tattoo artiesten richten zich vaak nog naar de Oude Meesters voor stijl en onderwerp. Maar de stijl kwam pas echt van de grond door het uitvinden van de camera.  

Op papier is het uitvoeren van fotorealisme al een spectaculaire kunst. Deze principes toepassen op huid is iets waar artiesten jaren voor leren! Het is zeer makkelijk om fouten te maken, daarom is het belangrijk om iemand te kiezen met voldoende ervaring in deze tattoostijl. Bij Inksane is realisme een van de meest beoefende stijlen. Onze artiesten zijn hierin sterk getraind en hebben jaren ervaring in deze kunst.  

Bij Inksane willen we steeds onze artistieke grenzen verleggen. Daarom nodigen we af en toe experts uit de klassieke schilderkunst uit om onze artiesten bij te scholen. Deze schilders en tattoo artiesten zijn onder andere professoren in de prestigieuze Florence Academy of Art, Verkopen hun werk in exclusieve galerijen in New York of zijn opgeleid aan een bekende Russische kunstacademie. Deze unieke uitwisseling van kennis over schilderen, tekenen en tatoeëren onder onze artiesten, maakt van onze studio de ideale leeromgeving voor elke artiest die zich wil ontplooien in zijn specialiteit.