TATTOO
COVER-UP

Making mistakes is still better than making nothing. 

Jeugdzondes: wie heeft ze niet gemaakt? Als het een tattoo is, staat die helaas voor de rest van je leven op je lijf. Je kan blijven rondlopen met die tattoo, of kiezen voor een nieuw hoofdstuk: een tattoo cover-up. Met de juiste techniek is er heel wat mogelijk. 

Hieronder tonen we een aantal voorbeelden en delen we tips.

 
tattoo cover up

Cover-up tattoo als specialisatie

Niet elke tattoo artiest kan of wil een cover-up tattoo plaatsen. Inksane werkt samen met enkele artiesten die een krak in dit vak zijn. Indien je overweegt om een tattoo te coveren, raden wij je aan om onze receptie te contacteren. Zij kunnen je de beste artiesten aanraden, meer info geven…

Onze specialisten zijn gastartiesten, en dus niet altijd in het land. Voor de beste cover-ups kun je terecht bij Alex Juk, Oleg Magnus en Roman Vainer.  

Bij een cover-up is je stijlkeuze beperkter. Een cover-up met een fine line tattoo is bijvoorbeeld onmogelijk. Dit zijn een aantal stijlen die wel mogelijk zijn:

 

We geven ook graag volgende tips mee:

  • geef je artiest de nodige vrijheid.
  • voor de tattoo-afspraak zal je de tattoo artiest ontmoeten. Hij zal de mogelijkheden met jou bespreken
  • een donkere tattoo valt moeilijker te coveren dan een lichtere (bijvoorbeeld een oude tattoo of lichter door laserbehandeling). 
  • kleine tattoos vallen makkelijker te coveren dan een grote tattoo. Dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is om een grote tattoo te coveren. 
  • cover-ups zijn altijd groter dan de originele tattoo. Als er huid zonder tattoos rond de originele tattoo is, zal die waarschijnlijk ook meegenomen worden in de cover-up. Als je hele huid getatoeëerd is, is het lastiger om te coveren (maar niet onmogelijk). 
 

Tattoo laseren

Als je geen cover-up wil, kun je de oude tattoo laten laseren. Bij Inksane doen wij dit niet. 

Contacteer onze receptie als je op zoek bent naar een goede shop. Tattoos laseren moet gebeuren door professionals: de laser veroorzaakt diepere wonden dan een tattoo. 

Om een tattoo helemaal weg te krijgen, heb je meerdere sessies nodig. Bovendien heb je tussen elke sessie een paar weken genezingstijd nodig. 

Je kunt ook één of twee lasersessies laten uitvoeren, zodat je tattoo een stuk bleker wordt. Vervolgens zal het coveren veel beter en sneller gebeuren. 

 
Inksane nieuwsbrief: grote tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

Prijs van een cover-up tattoo

Het uurtarief bij een cover-up tattoo ligt hoger dan bij een nieuwe tattoo. 

Bij Inksane hebben we al veel klanten kunnen helpen bij de metamorfose van hun oude tattoo.

Je kan een kleine cover-up laten doen voor 85,00 euro, maar grote werken kunnen 1800,00 euro kosten. De gemiddelde prijs komt neer op 540,00 euro.

 

 
Telkens voor en na:

Ben je klaar voor die cover-up tattoo? Neem dan contact met onze receptie op

Alle info is gratis en vrijblijvend: prijsindicatie, aantal sessies, geschikte artiest…

Je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen.

De recepties van de verschillende shops kun je via deze link bereiken!

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday