Vlaamse hogescholen nemen MNM over: Janne laat haar eerste tattoo plaatsen

Als er onder jullie regelmatige MNM late night luisteraars zijn, dan kan het zijn dat je je dit nog herinnert. Exact tien jaar op een rij (ondertussen 11) gaf MNM de kans aan nieuwe talentjes om te presenteren op de nationale radio.

Een heel week lang was het aan studenten uit verschillende Vlaamse hogescholen om de programma Student Late Night te maken, met een beetje hulp van de professionals natuurlijk. Zo waren de volgende hogescholen uit de Vlaamse overheid uitgenodigd: RITCS, Howest Kortrijk, AP Antwerpen, PXL, Thomas More Mechelen en Artevelde hogeschool.

Telkens mochten de studenten zich verdiepen in een zelfgekozen thema. Geen handleiding door de zender, alleen maar vrijheid. Natuurlijk moesten de jonge radiomakers het onderwerp eerst voorstellen en MNM daarop feedback geven.

Dat is hoe we daar terecht zijn gekomen.

Een live tattoo? - Student Late Night stunt

Niet te letterlijk nemen, hé! Wat we willen zeggen is, dat wij de kans gekregen hebben om de eerste tattoo voor radio-dj Janne te zetten en dit tijdens de live radio uitzending.

Ter ere van Janne’s stage mocht zij samen met andere studenten voor een avond de radiozender MNM overnemen om de programma Student Late Night te presenteren.

Zoals al vermeld, dit is een radio programma waarin studenten de kans krijgen om hun stem te laten horen. Zo heeft Janne ervoor gekozen om het eens te hebben over de stress die bijkomt met eerste tattoos.

Om zich eroverheen te zetten wou ze dus zotjes doen en gewoon ervoor gaan. Bijgevolg waren wij daar om Janne te steunen… en een beetje pijn doen met de tattoo naalden natuurlijk!

Voor de eerste keer liet radiozender MNM zo’n livestunt doorgaan en wij hadden de eer om die uit te voeren.

Heb je zelf de zenuwen voor je eerste tattoo?

Nu, stress hebben voor je eerste tattoo is heel normaal. Ook al was het een kleine eerste tattoo voor Janne, ze was aan het stressen. Wij willen dus graag benadrukken dat de grootte niet uitmaakt. Het is normaal dat je de zenuwen zal krijgen voor een nieuwe, pijnlijke, ervaring. Maar wat kan je eraan doen?

Je kan je voornamelijk heel goed voorbereiden. Ten eerste is het belangrijk dat je goed eet op voorhand. Een tattoo is een wonde, dus dit betekent dat het immuunsysteem van je lichaam direct in gang zal gestoken worden vanaf het eerste moment dat de tattoo naalden je lichaam aanraken. Dat kan lastiger zijn op een lege maag. Zie dit als de perfecte opportuniteit om jezelf te trakteren met je favoriete cheat-meal!

Het kiezen van je tattoo artiest is ook belangrijk. Indien mogelijk, probeer jouw eigen sociale batterij te matchen aan die van uw artiest. Als je graag in stilte wilt zitten, zeg dit tegen uw artiest. Het omgekeerde geldt ook, praten kan je afleiden van de pijn, maar wees bewust dat niet alle artiesten zich kunnen focussen met non-stop conversatie aan de gang. Een boek of opgeladen gsm/tablet is dan vaak handig. De nodige professionele omkadering kan de ervaring meer of minder plezant maken, dus keep it in mind.

Ook kan het ook handig zijn om mentaal voorbereid te zijn. Weet dat het uiteraard pijn zal doen, maar maak het vooral niet erger voor jezelf door te overdenken. Endorfine, de natuurlijke pijnstillers in je hersenen, komen vrij als je een tatoeage laat zetten. Daar kan je ook je hoop in steken.

Afhankelijk van de plaatsing en grootte zal het ook meer of minder zijn. Als je voor een gigantisch grote tattoo gaat die op je ribben moet komen en het is je eerste keer onder de naald… Dan kan het uiteraard dat je een beetje miserabel zal zitten. Ga dus voor een kleine tot middelgrote tattoo, op een gemakkelijke plaats zoals de onderarm of bovenste buitendij.

Wat was jullie eerste tattoo ervaring en had je stress? Zijn er dingen die je wou dat je wist op voorhand? Laat jullie stem horen in de comments, we horen het graag!

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday