Inksane steunt de zorg – licht in donkere tijden voor AZ Delta

We herinneren ons allemaal nog de moeilijke periode die werd veroorzaakt door de pandemie who shall not be named. Iedereen had er last van, direct of indirect. En voor velen van ons zorgden de strenge regels voor de nodige uitdagingen.

Maar zonder twijfel was het zorgpersoneel het zwaarst getroffen. Ze stonden klaar om ons te helpen, dag in dag uit. Daarom zorgde onze eigen Sandy Verfaille voor een mooi gebaar.

Duistere tijden voor de zorg...

De studie uitgevoerd door Sciensano en KU Leuven liet zien dat de druk op onze zorgverleners nog hoger lag dan normaal tijdens de COVID-19-crisis.

Ze hadden verhoogde niveaus van stress, vermoeidheid en slaapproblemen. Maar ook tekenen van acute stress kwamen vaker voor dan normaal. Niet alleen dat, maar veel meer professionals overwogen om te stoppen met het uitoefenen van hun beroep.

Zoals jullie je allemaal kunnen voorstellen, had dit een enorme impact op hun emotionele welzijn. Naast de constante stress en externe druk, moest het zorgpersoneel ook omgaan met de overlijdens. Het feit dat patiënten geen bezoek mochten ontvangen, maakte dit nog zwaarder.

... dus brengt Inksane een licht aan 't pad

Met deze nieuwe aanwinst voor het ziekenhuis AZ Delta hoopte Sandy om de dagen van het zorgpersoneel op te fleuren, maar het was vooral een manier om ‘dankjewel’ te zeggen. De samenleving leek uit elkaar te vallen en het zorgpersoneel was een van de weinige steunpilaren die overbleven. Niet iedereen besefte het op dat moment, maar kleine gebaren om de zorg- en welzijnsprofessionals te steunen, kunnen een grote impact hebben. Wij hebben nood aan hen en soms, zij ook aan ons.

Om een beetje licht in de duisternis te brengen, besloot Sandy Verfaille van tattoo studio Inksane Roeselare een schilderij te schenken aan AZ Delta campus Rumbeke. 

Natuurlijk is dit niet zomaar een schilderij. Zaakvoerster en tattoo artieste Sandy bracht ongeveer twee weken lang haar skills in praktijk. Het resultaat is een prachtig geschilderd beeld van een pad, omgeven door duistere elementen, dat leidt naar een hoopvol lichtpuntje aan het einde van de weg.

Dit weerspiegelt de moeilijke tijden waar we allemaal doorheen gingen, maar het herinnert ons er ook aan dat er altijd hoop is aan het einde van de tunnel. Het is een soort reminder dat niets permanent is en dat vertrouwen, geloof en doorzettingsvermogen ons ver kunnen brengen.

Sandy wilde laten zien dat het zorgpersoneel steun kon vinden in de gemeenschap. Samenwerking en vertrouwen zijn de sleutels om een beetje kindness te verspreiden.

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday