Brouwerij Rodenbach verandert logo… wat met de tattoo van hun #1 supporter?

Terug in het jaar 2017 heeft brouwerij Rodenbach beslist om hun brand te vernieuwen met een nieuwe etiket en logo. Allemaal goed en wel… totdat het besef voor Chris doordrong.

Zijn tattoo klopte niet meer.

Ontmoet Chris

© Joke Couvreur

Geboren en getogen in West-Vlaanderen Chris, besloot om te verhuizen van Tielt naar Roeselare terug in 2008.

Aangezien hij meer tijd in Roeselare spendeerde dan Tielt leek dit wel logisch voor hem. Juist daarom had hij nieuw werk nodig en ra ra ra waar hij terechtkwam: brouwerij Rodenbach! Tot op vandaag staat hij verantwoordelijk voor de gisting en infiltratie. Voor hem was het love at first sight. Uiteindelijk werd het bier ook zijn favoriete drankje.

Daarom besloot hij om zijn liefde voor zijn werkgever en bier te vereeuwigen met een tattoo! Zo heeft hij een tatouage laten plaatsen van het merklogo en naam.

© Joke Couvreur

Rebranding

Zoals al vermeld was het dan in 2017 tijd voor een rebranding voor de brouwerij. Nieuwe etiket, nieuwe logo. Voor Chris betekende dit dat zijn tattoo niet meer up-to date zou zijn. Alhoewel het allemaal naar zijn zin gaat en hij heel content is van zijn werkplaats, deelde hij aan Het Nieuwsblad mee dat het toch wel beetje jammer was volgens hem. Natuurlijk, door de outdated tattoo. Maar wat kon hij doen? Dat hoort er nu eenmaal bij de markt.

© Joke Couvreur
© Joke Couvreur

Rodenbach tattoo

Alhoewel… het verhaal van Chris kwam onder de aandacht van Palm Belgian Craft Brewers, de partners van brouwerij Rodenbach. Ze boden hem aan om een nieuwe Rodenbach inktwerk van de up-to-date logo op hun kosten te laten zetten.

Dus, op de dag van het Vat van Rodenbach werd Chris uitgenodigd bij onze shop, Inksane Tattoo & Piercing, om de nieuwe tatoeage te laten zetten. Zaakvoerster en tattoo artieste Sandy heeft voor een heel mooie resultaat gezorgd. Het vernieuwde Rodenbach logo was nu op zijn andere arm en met een dikke glimlach kon hij vertrekken.

We moeten wel zeggen dat dit verhaal wel een duidelijke sterke band toont tussen de brouwerij en zijn werknemers, ook hoe de waarde van sterke merken resoneren met mensen in het land en daarbuiten.

Hier in Inksane zijn we trots om deel uit te maken van de tatoeagegemeenschap in West-Vlaanderen en om klanten te helpen hun favoriete merken en verleden te vieren door middel van inkt.

Als jullie moesten kiezen tussen alle bieren, welke logo zouden jullie laten tattooëren? Laat zeker iets weten in de reacties!

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday