Doet een tattoo pijn?

één van de meest gevraagde tattoo vragen : doet een tattoo pijn?

De reden waarom mensen dikwijls twijfelen om een tattoo te plaatsen, is vaak door de pijn. Hoe zal het aanvoelen? Zou het op een andere plaats niet minder pijn doen? Kan ik iets doen op die pijn te verminderen? Om een antwoord te geven op al deze onrustige vragen, geven we in deze Inksane-blog graag enkele handige tips en tricks.

dOET EEN TATTOO PIJN?

Ja, een tattoo plaatsen doet pijn. If only it were so easy… Er gaan meerdere naalden heel snel in en uit de huid om zo de inkt zo goed mogelijk in je vel te krijgen. Dit kan best een pijnlijk proces zijn, maar erna kan je voor de rest van je leven van je prachtige tattoo genieten. Je kan tatoeages op alle plaatsen laten zetten waaraan je kunt denken. Maar welke plaatsen doen nu het meest pijn? In het algemeen gaan plaatsen waar er veel zenuwuiteinden samenkomen, meer pijn doen.

Hieronder kan je enkele populaire tattoo plaatsen terugvinden waarbij we uitleggen of deze doenbaar of net nijpend zijn.

 
tattoo-pijn-pain-_kaart

DE PIJNLIJKSTE PLAATSEN VOOR EEN TATTOO

Pijn is iets dat iedereen anders gaat ervaren. Voor sommigen is een prikje bij de dokter niets om je zorgen om te maken, terwijl dit voor anderen een heel stressvolle en pijnlijke situaties is. Net als dat prikje kan een tattoo ervaring heel sterk van persoon tot persoon gaan verschillen. De pijn van een tattoo is dan ook afhankelijk van jouw pijngrens. In het algemeen zijn er wel enkele plaatsen die gekend zijn om pijn te doen. Gewoonlijk doen plaatsen waar men echt op het bot zal tatoeëren, echt pijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn je voeten, knieën en elleboog. Hieronder bepreken we enkele pijnpuntjes die wel pittig kunnen aanvoelen bij het tatoeëren. Houdt er wel steeds rekening mee dat pijn persoonlijk is.

 
Japanese elbow tattoo

Tattoo op de elleboog

In tegendeel tot wat je misschien zou denken, is deze plaats niet zo pijnlijk. In de elleboog zitten er niet zoveel zenuwuiteinden wat ervoor zorgt dat een tattoo op deze plaats niet super veel pijn doet. Sommige zeggen dan terug dat de pijn echt niet te verdragen is. Op de elleboog zelf ervaren velen eerder een raar gevoel omdat je jouw bot voelt trillen. Een tattoo op de elleboog plaatsen, is niet zo simpel. Het is een lichaamsdeel dat veel beweegt, en dat vraagt toch wel enige creativiteit naar ontwerpkeuze toe.

 
tattoo black grey realism elephant Oleg Magnus

bovenarm TATTOO

De bovenarm doet voor velen het minst pijn. Het prikt enkel een beetje. Jouw beleving bij een bovenarm tattoo is ook afhankelijk van de duur van de sessie. Iemand die een kleine tattoo laat plaatsen, zal na 15 minuten niet veel pijn hebben vergeleken met een half sleeve. De huid op je bovenarm is heel sterk waardoor de pijn van een tattoo hier voor de meeste mensen redelijk verdraagzaam is.

 
fine line snake tattoo on back

Ruggengraat tattoo

Dit is een moeilijke. Er zijn gemengde meningen over deze plaats. Velen zeggen dat het een pijnlijk plaatsje is, terwijl er anderen zijn die zeggen dat het eigenlijk echt goed mee valt. Wanneer je jouw volledige rug laat tatoeëren, zijn er vaak mensen die klagen over het plaatsje net voor de plooi naar je oksel. Dat kan best wel pijn doen.

 
papegaai rood kleurrealisme tattoo bovenbeen Alex Juk

bovenbeen tattoo

Deze pijn is voor velen echt te tolereren. Bij een groot design gaat de pijn zich ook vaker gaan verplaatsen waardoor die minder intens en gefocust is op één plaats. Op je bovenbeen kunnen er veel verschillende soorten designs worden geplaatst.

 
Japans masker rib tattoo kam azat

tattoo op ribben

De ribben zijn echt een pittig plaatsje. Het is al snel een van de meest pijnlijke plaatsen om een tattoo te laten zetten. Er kan wel een verschil zijn in hoe jij de pijn gaat ervaring door de groote van het gekozen design. Bij kleine designs op de ribben kunnen mensen de pijn meer gaan verdragen, het is zo voorbij maar het doet wel pijn. Wanneer je voor een groot realistisch ontwerp gaat met vele kleuren, zoals onderstaand Japans masker, ga je wel veel pijn hebben. De ribben zijn een geschikte plaats voor grotere tattoos die het best uitkomen op een relatief vlakke huid. 

 
scheenbeen tattoo bio-organic hide roman

scheenbeen tattoo

Een tattoo op je scheenbeen plaatsen kan best pittig aanvoelen. Na wat rondvragen, zijn er velen die zeggen dat het best wel een pijnlijke plaats is. Door de stimulatie kan het wel zijn dat je been begint te trillen, of je kan ook kleine schokjes ervaren. Dit is terug een plaats die op het vlak van pijn verschilt van persoon tot persoon. De persoon van de tattoo hieronder had alvast een zeer hoge pijngrens.

 

6 tips om tattoo pijn te verminderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wil je een tattoo laten zetten? Aarzel dan niet en contacteer ons hier.
Onze receptie zal aandachtig luisteren en je vervolgens met de meest geschikte artiest matchen.
Deze info is gratis en vrijblijvend. Je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen.

Nog vragen?  Scrol gerust eens doorheen onze FAQ-lijst. 

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday