nek TATTOO

een adembenemende tattoo op een nekkige plaats 

Nek tattoos, het was een fragiel onderwerp onder velen maar ondertussen leven we in de meest moderne eeuw die er tot nu toe is. De vooroordelen over een nek tattoo zijn bijgevolg al heel wat verminderd.

Met een nek tattoo durf je te tonen wie je bent op één van de meest zichtbare plaatsen. Ben jij er klaar voor?
Lees hier verder voor meer informatie en inspiratie. 

Nek tattoo door Roman Hide

nek tattoos bij mannen en vrouwen

Nek tattoos zijn vooral populair bij vrouwen. Had je niet gedacht hé? Maar als je de logica erachter bekijkt, is het eerder vanzelfsprekend. Ten eerste hebben vrouwen vaker langer haar, wat resulteert in het makkelijk verstoppen van de nektattoo, vooral wanneer de tattoo achter de nek wordt geplaatst. Dit is wel handig indien je je wat bescheiden voelt op je werkplek of tijdens een eerste ontmoeting. Ten tweede kiezen vrouwen sneller voor een kleine tattoo dan mannen. Je nek is hiervoor een ideale plek.

Laten we nog even benadrukken dat een nek tattoo voor mannen even mooi en spectaculair is als een nek tattoo voor vrouwen. 
Onze Inksane artiesten helpt iedereen doorheen het hele proces. 

 

Doet een nek tattoo pijn?

We geven je even de volgende trick mee om te achterhalen of de volgende plek van jouw tattoo, pijnlijk is of niet. Voel simpelweg even of de huid waar je je tattoo voelt dicht tegen bot ligt. Indien je antwoord Ja is, dan zal het  hoogstwaarschijnlijk pijn doen. Desondanks wordt een nek tattoo eerder ervaren als minder pijnlijk dan men op voorhand dacht.

De huid bij je nek zit dicht tegen de nekwervels. Dit is ook alvast één van de redenen waarom een nek tattoo pijn zal doen. Een andere reden is dat aan de zijkant van je nek bloedvaten en zenuwbanen lopen, op de keel dan weer je luchtpijp. Je lichaam is een defensiemachine, dus wanneer we daar tatoeëren gaat je lichaam zich willen wegtrekken van onze naald. 

Probeer zo stil mogelijk te blijven liggen. Voor de artiest kan de nek een uitdagende plek zijn vanwege de plaatsing, de artiest zal verzoeken om het hoofd in bepaalde posities te leggen. Dit hangt af van de plaatsing uiteraard, die varieert van de voorkant, zijkant en achterkant. 

 
Nek tattoo laten tattoeren

nek tattoo genezing 

Je nek is een samenhangend onderdeel van spieren, botten, bloedvaten én is constant in werking. De huid op je nek beweegt veel meer in tegenstelling tot bijvoorbeeld de huid op je benen. Tijdens de eerste paar dagen zal je nek gevoelig zijn waardoor het als onprettig kan worden ervaren wanneer je je nek draait, buigt of beweegt. 

Bij een te hevige plotse beweging kan je bij wijze van spreken de genezende wondjes terug openscheuren. Hierdoor kan het genezingsproces van je nektattoo langer duren. Het enige wat jij kan doen is de luid en duidelijk de nazorginstructies van jouw artiest volgen.

 
 

nek tattoo inspiratie

Hieronder vind je alvast wat inspiratie in verband met nek tattoos. Nog meer inspiratie voor allerlei tattoos vind je op onze Pinterest pagina.

 

Wil je een nek tattoo laten zetten? Stuur een mailtje, contacteer ons of kom langs. Onze receptie helpt je graag mee en zorgt ervoor dat jij bij de meest geschikte artiest terechtkomt. 

Deze info is gratis en vrijblijvend. Je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen of dergelijke.

Heb je nog vragen? Neem gerust een kijkje nemen naar onze FAQ-lijst

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday