Diepere betekenis van de puntkomma tattoo

Een puntkomma tattoo is een tatoeage van een puntkomma interpunctie op het lichaam. De achterliggende gedachte van de puntkomma of semicolon te laten zetten is dat het staat voor een pauze in het leven, maar niet voor een einde. Letterlijk kunnen we dus stellen dat in plaats van er een punt achter te zetten, we er een punt komma van maken.

Geschiedenis van de semicolon tattoo

We kunnen de geschiedenis van de semicolon tattoo traceren naar een vzw genaamd Project Semicolon. Deze Amerikaanse volksbeweging werd gestart in 2013 door een vader die z’n dochter had verloren aan zelfmoord. De bedoeling was en is nog steeds om mentale gezondheid op de kaart te zetten en hoop te geven aan personen die ermee geconfronteerd worden.

betekenis puntkomma tattoo

Diepere betekenis van de puntkomma tattoo

Jaarlijks horen we wel iets over de Puntkomma-tatoeages op sociale media. Als je er eentje wil laten zetten kan dat verschillende redenen hebben. Ze duiden ofwel dat je meeleeft met mensen die kampen met mentale gezondheidsproblemen zoals depressie, zelfmoord, angststoornissen, eetstoornissen en een verslavingsproblematiek. Een andere reden kan ook zijn dat je zelf overwogen had om een punt achter zijn leven te zetten, maar dat niet gedaan heeft. In een bredere context staan ze voor balans in het leven en vrede.

Plaatsing

Puntkomma-tatoeages worden meestal getatoeëerd in het midden van de pols of nek. De originele bedoeling van the semicolon project is dat deze tattoo zou bijdragen om mentale gezondheid bespreekbaar te maken, en vandaar dat ze dan ook meestal geplaatst wordt op een zichtbare plaats. 

Uiteraard kan je ook eigen beweegredenen achter het plaatsen hebben, en een andere plaats kiezen.

Waar kun je een puntkomma-tatoeage laten zetten?

Puntkomma tatoeages zijn dus een krachtig symbool voor dit heel beladen onderwerp. Ze worden in heel veel stijlen van fine line tot old school gezet, zwart of gekleurd. Bij Inksane in Roeselare, Brussel of Sint-Niklaas hebben we een brede keuze aan artiesten die bedreven zijn in zowat alle tatoeage stijlen.

Punt Komma Tattoo
Inksane nieuwsbrief: Allround & kleine tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

Ten slotte...

De symboliek achter de puntkomma is dus wel zwaarbeladen. Aandacht vragen voor suïcidale gedachten en andere psychologische problemen kan als zwaar worden gezien. Maar als dit voor jou een speciale betekenis heeft, kan een dergelijke tattoo ervoor zorgen dat steeds meer mensen over moeilijke problemen kunnen praten.

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday