Viking tattoos

vikingen draak tattoo

Viking-tatoeages: ontwerpen, betekenis en geschiedenis

Populariteit Viking tatoeages

Door TV series zoals ‘Vikings’ is er een hernieuwde interesse ontstaan in de cultuur van de Noormannen en de prachtige tatoeages die de hoofdrolspelers hebben. Deze volkeren hielden geen gedetailleerd verslag bij van hun gebruiken, maar door verslaggeving van bepaalde geschiedschrijvers die rechtstreeks contact hadden met Vikings, kunnen we wel veronderstellen dat ze veelal grote en symbolische tatoeages hadden. 

Wil jij er ook eentje laten zetten? Heb je wat inspiratie nodig? Lees verder!

viking tatoeage
Huginn op de schouder van Odin tattoo

Traditionele Viking-tatoeages

Veel mensen kiezen traditionele Viking-tatoeages als een manier om hun liefde voor de beruchte rovers en krijgers van de middeleeuwse wereld te uiten. Deze tatoeages zijn vaak groot en gedetailleerd en vertellen een verhaal of een reeks ingewikkelde patronen en symbolen.

Traditionele Viking-tatoeages hebben dan ook verschillende betekenissen, waaronder uitingen van moed, macht en status. 

Geschiedenis van Viking-tatoeages

De geschiedenis van Viking-tatoeages begon met de Noormannen, een volk uit Scandinavië die zich van de 8e tot de 11e eeuw alom in Europa gevreesd werden door hun brutale en onverwachte raids. De Noormannen stonden dan ook bekend om hun vaardigheid in zeilen en oorlogvoering, evenals om hun tatoeage tradities.
Tatoeëren werd gezien als een manier om jezelf te markeren als lid van een bepaalde groep of stam, om angst in te boezemen en ook als een manier om boze geesten af te weren. 
Tegenwoordig kiezen dan ook veel mensen ervoor om Viking-tatoeages te laten zetten als een manier om hun liefde voor de oude Scandinavische cultuur te tonen.
Inksane nieuwsbrief: grote tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

Wat symboliseren Viking-tatoeages?

Viking-tatoeages hebben een diepe betekenis en zijn geworteld in de Scandinavische traditie, cultuur en religieuze overtuigingen. Maar ze zijn ook populair omdat ze kracht en mannelijkheid uitstralen.

Viking mannen waren indrukwekkende figuren met grote, veelal rode baarden en een sterk lichaam. Hierdoor worden ze gezien als de ultieme alfa man. In onze moderne wereld willen we als échte man nog steeds dat stoere, machtige imago uitstralen door viking tatoeages te laten zetten.

Let op, ze zijn niet alleen populair bij mannen,  ook bij vrouwen die op zoek zijn naar iets krachtigs en stoers!

Black and grey tattoo op bovenarm. Vikingschedel met helm. Geplaatst bij Inksane tattoo en piercing
Viking Skull Tattoo

Populaire Viking tatoeage ontwerpen

  • Yggdrasil: dit de de grote boom in de Noorse mythologie, ook wel de boom des levens genoemd, die de negen werelden met elkaar verbindt. 
  • De hamer van Thor: Mjölnir is de hamer van de god Thor, de meest krachtige en goedhartige god, geassocieerd met bliksem, donder en storm.  
  • De Valknut: De Valknut was een populair symbool in de Vikingcultuur, vaak gezien als een teken van kracht en macht. Het werd vaak gedragen door rijke Viking mannen als teken van hun status.
  • Huginn en Muninn: dit paar raven worden veelal afgebeeld op de schouder van Odin. Ze zijn een soort informanten die overal aanwezig zijn. 
  • Trollen kruis: Een favoriet van vele Viking huizen, dit om slechte geesten en negatieve energie af te weren.
  • De Runen: De Runen waren het alfabet van de Vikings, en werden veelal gebruikt als tatoeage om hulp aan de goden te vragen. 
  • Vegvesir, een soort kompas, was een krachtig symbool gemaakt uit runes. Deze tattoo werd gedragen door de stamleden die vorm gaven aan de toekomst. Een herinnering ook dat het verleden invalid heeft op de toekomst, en dat alles verbonden is. 

Tot slot

We zien hier in de shop dat Viking-tatoeages heel populair zijn. En met goede reden! Ze zijn gedurfd, ze zijn mooi en ze hebben een rijke geschiedenis achter zich.

Als een van de grootste tattoo shops in België met 3 vestigingen, hebben we dan ook heel wat ervaring in het zetten van Viking tattoos. Dat wil natuurlijk ook zeggen: sneller, en daardoor goedkoper én minder pijnlijk.

Met ons team van vaste en internationale gastartiesten kunnen we ook alles stijlen aan, van neo-traditional tot realisme

Maak je droom waar en ga ervoor, vul het formulier hieronder en onze tattoo experts helpen je verder.

Stap 1 van 4
Als u geen cover-up, portret of tekst wil, kies dan 'iets anders'.
Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday