Medusa tattoo betekenis

Je wilt een Medusa tattoo,... maar ken je de betekenis ervan?

Medusa is een populair personage uit de Griekse mythologie. Steeds meer mensen willen een Medusa-tatoeage op hun lichaam, maar waarom exact? Wel, na het lezen van dit artikel zullen je vragen wellicht beantwoord worden. De Medusa tattoo betekenis zal zeker duidelijk zijn, dus scroll maar naar beneden!
Alle foto’s op deze pagina zijn tattoos die door onze Inksane artiesten geplaatst werden.

Het verhaal achter Medusa: een kijkje in de Griekse Mythologie

De geschiedenis van Medusa komt van het oude Griekenland, waar ze half-vrouw en half-slang zou zijn geweest; een monster, een Gorgon. Zij was de enigste van haar 2 zussen die eigenlijk als een gewone mens geboren werd. Volgens de mythologie was Medusa ooit een mooi meisje, indien niet het mooiste. Ze bezat niet alleen schoonheid, maar ook veel puurheid. Desondanks dat veel mannen verlangden naar haar, bleef ze heel braaf. Uiteindelijk zou ze de priesteres worden van Athene’s tempel, dus uit respect bleef ze maagd… tot ze Poseidon terecht kwam.

Net zoals de anderen, kon Poseidon zijn ogen niet wegtrekken van haar, haar uiterlijk was onweerstaanbaar. Meerdere keren probeerde hij en iedere keer werd hij afgewezen.

De foto die hier volgt noemen we ‘sketchy’ stijl:

medusa maycon tattoo bil

Dus i.p.v. een nee als een nee nemen en het accepteren, dwong hij zich aan haar op. Uit angst liep ze naar Athene met de hoop dat ze bescherming en veiligheid zou bieden voor Medusa. Dit was het geval dus niet. Poseidon heeft haar straight up verkracht en hij kreeg wat hij wou.

Sinds het ondenkbaar was om de god, koning van zee Poseidon te straffen volgens Athene, heeft Medusa het mogen opvangen. Het lange, mooie haar waarvan Athene ooit jaloers was, was dankzij haar nu een hoop van slangen. Dit was echter niet het einde van Athene’s wraak. Medusa’s elegante vrouwelijke eigenschappen waren nu afschuwelijk om naar te kijken. Degenen die durfden oogcontact met haar maken? Veranderd in een steen en als bijgevolg, gedood.

 

De 2 foto’s die volgen noemen we ‘bio-organic’ stijl. Deze zijn gezet door onze artiest Roman Hide.

medusa spooky fase roman hide
female medusa tattoo

En nu, de betekenis van de Medusa-tatoeage

Sinds Medusa gestraft werd omdat ze seks gehad heeft met Poseidon, desondanks dat het tegen haar eigen wil was, kunnen we wel besluiten dat zij een slachtoffer was eerder dan de misdadiger. Veranderd in een monsterlijke Gorgon, werd ze later onthoofd door Perseus.

Een van de meest onbegrepen vrouwen… en jammer genoeg is zij niet de enigste.

Aangezien verkrachtingsslachtoffers tot op de dag van vandaag te maken hebben met victim blaming, laten mensen een Medusa op hun lichaam inken als empowerment voor zichzelf.

De figuur van Medusa betekent op zich ook meer dan dit. Als je geen verkrachtingsslachtoffer bent kan je dit als steun voor de overlevenden tatoeëren, aangezien ze ook een symbool is voor moed. Niet alleen moed, maar het symbool toont steun voor feminisme alsook jongens die slachtoffers zijn.

Vanzelfsprekend, ben je niet verplicht om je te limiteren vanwege deze betekenissen van de Medusa tattoo, je kan dit ook laten zetten wanneer je het gewoon mooi vindt of de mythologie ervan apprecieert!

 

De 2 foto’s di enu volgen noemen we eerder fine-line, en zijn gezet door onze artiest Maycon Espindola.

snake and flowers backpiece
snake and flowers ankle

Overweeg je zelf een medusa tattoo?

contacteer ons

medusa oil painting jura
medusa tattoo bil

Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden als ik Medusa op mij wil?

Kort samengevat, zoals met elke tatoeage, ja. Welke ontwerpen vind je leuk en voor welke stijl zal je gaan? Als je dit op voorhand weet, maak je de tatoeëerder’s leven veel gemakkelijker. This said, denk goed na voor welke artiest je wilt gaan en doe je research!

Waar en hoe groot wil je het? Je wilt geen mini ontwerp in het midden van je bil, alsook een huge piece moeilijk op jouw (als voorbeeld) elleboog zal gaan. Dus de boodschap is, hou rekening met de proportie.

En last but not least, overweeg de reden. Zoals we al bekend gemaakt hebben, laten mensen meestal een Medusa op hun lichaam tatoeëren, omdat dit een teken van kracht is. Dankzij (of wijten aan, beslis zelf) Tiktok wordt de betekenis van Medusa geassocieerd met slachtoffers van seksueel misbruik. Mensen kunnen het vaak niet laten en bemoeien zich met andermans zaken, dus je zal waarschijnlijk wat vragen krijgen. Als je een Medusa’tje overweegt voor de aesthetic en je zou daar niet mee kunnen/willen omgaan, go for something else! The sky is the limit met tattoos.

Overweeg je zelf een medusa tattoo?

contacteer ons

medusa mask tattoo
gennadiy meudsa tattoo

Oké, maar welke Medusa tattoos opties zijn er nu?

Er zijn gelukkig meer dan voldoende stijlen waarvan je kan kiezen, elk met zijn eigen unieke ontwerpen. We hebben de meest populaire opgesomd om je leven gemakkelijker te maken!

  • De minimalistische stijl: simpel, elegant en beeldt vaak enkel Medusa’s hoofd uit.
  • Bold will hold: als je het tegengestelde wilt van minimalisme, get yourself een old-school versie ervan. Dikke lijntjes, felle kleuren en makkelijk te lezen!
  • Als je wat delicater en vrouwelijker wilt gaan, voeg wat bloemetjes rond jouw Medusa!
  • Wil je iets ‘echts’ dat van de huid lijkt te springen? Fotorealisme for you, my guy.
  • Indien je zot bent van de look van een ets, ga voor een linework versie van Medusa. Met wat dotwork gecombineerd krijg nog een uniekere design.
  • Donker en griezelig meer jouw ding? Blackwork die enkel zwarte inkt gebruikt en daarbij een opvallende contrast creëert is jouw go-to!
  • Perhaps, leuk en speels in de plaats van creepy? Wel, een cartoon tattoo met felle kleuren en stripfiguur-eigenschappen is ook een optie.

Hebben jullie nog iets om hieraan toe te voegen? Laat eens weten in de comments!

 

Overweeg je zelf een medusa tattoo?

contacteer ons

patiri medusa
horror medusa tattoo

Een medusa tattoo kan veel verschillende betekenissen hebben. Voor de overlevers van sexueel geweld staat de medusa tattoo voor kracht en empowerment. Omdat Medusa dit ook meemaakte.

De Medusa tattoos in bovenstaande voorbeelden zijn meestal 1 dag werk. En dus niet echt een kleine/goedkope tattoo.

Reken tussen 500 en 1500€.

Een Medusa tattoo is enkel slecht als je die door een slechte artiest laat zetten 😉

 

Medusa wordt vaker geplaatst op vrouwen, omdat die zich sneller relateren aan een vrouwelijk personage. Er zijn echter ook mannen met een Medusa tattoo, maar dan eerder bv ingewerkt in een volledige sleeve van een bepaald thema.

Overweeg je zelf een medusa tattoo?

contacteer ons

medusa sleeve roman hide
man face with snakes tattoo
snake tattoo
medusa maycon leg tattoo
meduca inner lower arm
medusa tattoo bil

Overweeg je zelf een medusa tattoo?

contacteer ons

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday