populairste zodiac tattoo

inksane Zodiac data onderzoek

Wat is de meest populaire zodiac tattoo

Inksane databank: dierenriem tattoos

Jullie weten het wellicht al: bij Inksane tattoo shop houden we van data. Onze databank van zo ’n 10.000 afspraken sinds 2017 herbergt dan ook heel wat leuke informatie. Regelmatig bekijken en interpreteren we deze data om nieuwe trends te ontdekken (En akkoord, omdat we een heel klein beetje nerds zijn).

In deze databank houden we bijvoorbeeld alle tattoos bij die in onze shops worden geplaatst. Uit analyse van deze data blijkt dat zodiac tattoos, tattoos gerelateerd aan je sterrenbeeld, alsmaar populairder worden.

Welke dieren kunnen we vinden op de dierenriem of Zodiac?

stars, universe, sky-4258634.jpg

Laat ons eerst eens bekijken wat die dierenriem is, en welke dieren we er op kunnen vinden. De dierenriem of zodiak is een regio aan de horizon waarin men van oudsher dieren meende te herkennen. Dit door middel van de meest felle sterren met elkaar te verbinden, en uiteraard een grote dosis fantasie. Aangezien de positie van de aarde ten opzichte van de kosmos in een cyclus verandert gedurende het jaar, meende men iedere maand een ander dier te zien in dat stukje hemel. Vandaar de naam dierenriem of Zodiac in het Engels.

Zo hebben we Ram, Stier, Kreeft, Leeuw, Schorpioen, Steenbok en Vissen. Daarnaast vinden we ook een aantal menselijke figuren: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Waterman. Tenslotte is er ook de centaur (boogschutter), een soort mens/stier hybride.

We schrijven allemaal wel eens bepaalde menselijke karaktertrekken toe aan een dier, bijvoorbeeld een ‘koppige ezel’, of ‘zo trots als een pauw’. Het lijkt dan ook heel natuurlijk om een beeld van een dier te koppelen aan één of meerdere eigenschappen. Op deze manier kunnen we misschien ook de populariteit van dieren uit de dierenriem als tatoeage verklaren.

Evolutie populariteit Zodiac tattoo’s

We zien duidelijk een opwaartse trend in de Inksane data wat betreft het laten plaatsen van een zodiac tattoo. Terwijl bijvoorbeeld in 2017 nog maar 2% van het totaal aantal tatoeages kon toegeschreven worden aan onze klanten hun horoscoop, was dat maar liefst vier maal meer in 2021. 

Evolutie populariteit dierenriem tattoo’s 2017 2021
Totaal zodiac tattoos

In totale cijfers van het aantal geplaatste tattoos is de stijging nog indrukwekkender. Hierbij moeten we uiteraard wel rekening houden met het feit dat het totaal aantal plaatsingen bij Inksane jaar na jaar ook stijgt. 

Van slechts 20 dierenriem tattoo aanvragen in 2017, zien we in 2021 een sterke stijging naar 235 vermeldingen. 

De grote vraag is nu natuurlijk, welk sterrenbeeld is het meest populair over deze periode van 5 jaar.

Populairste Zodiac tattoo in België

populairste Zodiac tattoos

De cijfers liegen er niet om: de leeuw tattoo staat eenzaam aan de top met zo’n 63%. Nu zal wel niet iedere leeuw tatoeage gerelateerd zijn aan die persoon z’n sterrenteken. Maar we kunnen toch stellen dat door z’n algemene populariteit, en de interactie met de klanten in de shop, dat de grote meerderheid van de Zodiac tatoeages een leeuw zijn. 

De tweede grootste vermelding in de database is een Ram. Aangezien het dier toch minder tot de verbeelding spreekt dan een leeuw, zijn dit met een hoge probabiliteit allemaal astrologische tattoo’s. Leeuw en Ram blijken over het algemeen dus heel trots op hun sterrenteken.  

De andere Zodiacs zijn goed voor kleinere aantallen tussen 1% en 4% van het totaal. Als je een dergelijke tattoo hebt, heb je dus echt wel een uniek exemplaar. 

Is Leeuwen dan het meest ijdele sterrenbeeld?

Als we kijken naar de definitie van ijdel, kunnen we lezen dat dit bijvoeglijk naamwoord gebruikt wordt om iemand te beschrijven die zichzelf bewondert, en/of door andere wil bewonderd worden. 

Een tatoeage is niet altijd zichtbaar, en de redenen waarom iemand deze laat plaatsen zijn uiteraard verschillend van persoon tot persoon. We weten dat een tatoeage vooral een persoonlijke betekenis heeft, en het eigenlijk niet gaat over deze te willen tonen aan de buitenwereld. 

Het zijn uiteraard wel kunstwerkjes, en er is niets mis met deze te delen met je omgeving. 

Maar zijn leeuwen meer geneigd om te pronken met hun tattoos dan andere sterrenbeelden? Wij kunnen deze vraag onmogelijk beantwoorden. Het enige wat we kunnen besluiten uit dit beperkt onderzoek, is dat de stelling uit de astrologie dat Leeuwen ijdel zijn, hierdoor niet is weerlegd.1 reaction on “populairste zodiac tattoo”

  1. Pingback: 6 Popular Tattoos You Should Never Get, Experts Say — Best Life – Cybermark Solutions

Reacties zijn uitgeschakeld.

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday