geboortebloem tattoo zetten volgens betekenis

geboortebloem header

Geboortebloem tattoo zetten volgens betekenis

Black and grey geboortebloem tattoo op schouder, gezet bij Inksane tattoo en piercing

Overweeg je een tatoeage met je geboortebloem? Je bent niet alleen, want het is de laatste jaren een echte hype geworden!

Net zoals de sterrentekens, symboliseren geboortebloemen de maand waarin je geboren bent. 

De link is eenvoudig gelegd, want deze bloemen bloeien in die desbetreffende maand, en werden dus historisch als geschenk gegeven aan jarigen. 

We associëren ook bepaalde kenmerken met deze selectie bloemen, later in deze post daar meer over.

Wat is een geboortebloem? Wat is een geboortebloem tattoo?

Een geboortebloem is een bloem die bloeit in tijdens je geboortemaand. Er zijn veel verschillende tattoo ontwerpen geïnspireerd door populaire geboortebloemen. Ze worden ook gezet in verschillende tattoo stijlen. 

Of je nu op zoek bent naar iets delicaat in fine line mooi of iets meer gedurfd en experimenteel in watercolor, geboorte bloemen tattoos zijn een geweldige manier om je persoonlijkheid te tonen en je diepste zelf te weerspiegelen. 

Welke geboortebloem voor mij?

Bij de keuze van geboortebloem ben je zowat gebonden aan welke bloemen bloeien in je geboortemaand. Meestal zijn er wel 2 bloemen die bloeien, enkel de maand november heeft  er maar eentje. Welke? Lees verder… 

Als je keuze hebt, kan je eens kijken naar welke eigenschappen het meest aansluiten bij je karakter.

Wist je trouwens dat als alternatief, sommige mensen kiezen voor geboortebloem van hun kind te plaatsen.roze bloem tattoo met handtekening Bzynia Marta

Wat is de geschiedenis van de geboortebloemen?

gele roos geboortebloem tattoo

De geschiedenis van de geboortebloem kan getraceerd worden naar de Romeinse tijden. Daar werden bloemen geofferd aan de goden en als cadeau gegeven op verjaardagen. 

Die bloemen moesten natuurlijk op dat moment te plukken zijn, en zo werd na verloop van tijd de geboortemaand geassocieerd met een bloem. Daarnaast werden er ook uiteindelijk een aantal eigenschappen toegeschreven aan de bloemen. 

Met de toegenomen populariteit van de fine line techniek de laatste jaren, is het tatoeëren van delicate bloemen dan ook heel trendy geworden.

Inksane nieuwsbrief: Allround & kleine tattoos
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en ontdek hoe onze tattoo studio in z'n werk gaat.

De verschillende geboortebloemen

Januari: anjer en sneeuwklokje

De eerste maand van het jaar beslissen we op de anjer. Deze geboortebloem symboliseert verwondering, diepe liefde, affectie, puurheid, geluk en dankbaarheid.

Een tweede mogelijkheid is het sneeuwvlokje. Die piept vaak als eerste bloem uit de sneeuw, daarom associëren we bij die geboortebloem hoop, hergeboorte en liefde.

Februari: viooltje en iris

Een van de koudste maanden brengt ons het viooltje symbool voor spirituele wijsheid, bescheidenheid, trouw en nederigheid.

Een andere topper is de iris, die staat voor een  uitbundig karakter, geloof en wijsheid.

Maart: Narcis en Jonquilles

Maart brengt ons de narcis die eveneens staat voor hoop, maar ook hergeboorte en verjonging.

De jonquilles is dan weer kenmerkend voor onschuld, kracht en expressiviteit.

April: margriet en zoete erwt

In april gaan we voor de margriet, symbool voor eenvoud, positiviteit en een open hart.

Bij de bloem zoete erwt associëren we dan weer waardigheid, elegantie en een eerste liefde.

Mei: lelietjes-van-dalen en meidoorn

De meimaand is dé bloeimaand bij uitstek. Meestal kiest men hier als geboortebloem de lelietjes-van-dalen die staan voor liefheid, moederschap en nederigheid. 

De Meidoorn is ook een optie als hoop, opperste geluk en puurheid je meer aanspreken.

Juni: roos en kamperfoelie

Tussen de lente en de zomer bloeit de roos. Liggen vriendschap, bewondering, liefde en romantiek in je karakter? Dan is deze geboortebloem voor jou.

Ben je eerder het type mens dat altijd gelukkig en blij is? Kies dan de kamperfoelie.

Juli: ridderspoor en waterlelie

De échte start van de zomer brengt ons ridderspoor als geboorteboem. Deze bloem karakteriseert positiviteit, een open hart, waardigheid en elegantie. 

Ook is er de waterlelie die Integriteit en positiviteit symboliseert

Augustus: gladiool en klaproos

In volle zomer kiezen we voor de gladiool waar we karakter, trouw, integriteit, doorzettingsvermogen en oppervlakkige verliefdheid aan verbinden.

Je kan eventueel als alternatief kiezen voor de klaproos, als diepgewortelde emotie en troost dichter bij jouw karakter aanleunen. 

September: aster en ‘morning glory’

In de overgangsmaand tussen zomer en herfst bloeit de aster. We associeren wijsheid, eer, trouw, onschuld en puurheid met deze geboortebloem. 

Een tweede optie is de ‘morning glory’ die staat voor liefde, toewijding en vergankelijkheid.

Oktober: goudsbloem en kosmos

Oktober is de maand van de goudsbloem. Deze bloem staat voor passie, creativiteit, gedrevenheid en moed.

Ook verkiezen sommigen de kosmos bloem, die orde en harmonie symboliseert. 

November: chrysant

In november vinden we de chrysant: deze prachtige bloem associëren we met loyaliteit, duurzaamheid, eerlijkheid en passie. 

December: hulst en narcis

Hulst is één van de twee geboortebloemen van december. Ze symboliseert trouw, respect, veel karakter en hoop. De narcis staat dan weer voor hergeboorte en vernieuwing.

Ben je in de stemming voor een nieuwe tattoo maar weet je niet wat je moet kiezen?  Hopelijk hebben we je geïnspireerd met deze blog voor de perfecte tattoo voor jou op basis van je geboortebloem!

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday