Sleeve tattoo bij azat

Full color, new school sleeve with a panda and a dragon.

een sleeve tattoo bij Azat: Hoe werkt het?

Overweeg je een volledige arm tattoo, maar je vraagt je af hoe het allemaal in zijn werk gaat?
Wel, onze gastartiest Kam Azat, gespecialiseerd in de New School stijl, heeft een heel eigen manier van werken. Lees verder om te weten te komen hoe hij precies werkt. 

 

New school stijl tattoo sleeve

Laat ons eerst beginnen bij zijn zijn tattoostijl. Die noemen we ‘New School”. Met z’n levendige tonen en expressieve personages zou hij als het ware bij Pixar of Disney animaties kunnen tekenen mocht hij digital designer zijn ipv tattoo artiest. Verder kunnen we ook stellen dat een sleeve tattoo bij Azat een hele beleving is.

 

1/ jouw tattoo sleeve idee

Stap 1: Eerst stuur je onze receptie een mailtje (roeselare@inksane.be), waarin je ons vertelt dat je een volledige arm tattoo wil, en dat je graag New School ziet en dus misschien wel bij Azat terecht wil.

Wij stellen je een paar vragen terug, bv:

Aan de hand van deze info kunnen we vervolgens jou al een inschatting geven van hoeveel dagsessies je zou nodig hebben.

New school tattoo sleeve ontwerp

Hierboven zie je een tattoo sleeve design voor een klant die een japans thema met draak wou in New School stijl. Azat maakt zijn designs altijd in Procreate op Ipad, wat je hier ziet is dus een digitaal schilderij door hem.

Full color fantasy sleeve digital design

Hierboven zie je een tattoosleeve design voor een klant die een thema wou die de magie rond een boek uitbeeld. Azat maakt zijn designs altijd in Procreate op Ipad, dit hier is dus een digitaal schilderij gemaakt door hem.

2/ Hoe lang duurt een tattoo sleeve

Stap 2: tijd inschatting en prijs

Tattoo artiest Azat werkt altijd met dagsessies. Dat betekent dat hij om 11:00 start, en doorwerkt tot het onderwerp van die dag af is. Dat kan variëren van tot 16h tot soms zelf 20h. Dit alles uiteraard gekoppeld aan pauzes.

Verder kunnen we, afhankelijk van je lichaamsbouw, onderwerp, kleur, etc, een indicatie geven in deze aard: 5 a 7 dagsessies voor een volledige tattoo sleeve.

Bovendien reserveren we al een eerste aantal datums voor jou in de agenda van Azat. Hij is ongeveer elk kwartaal voor een 3 tal weken bij ons. Je kan dan ook je project (en dus het budget) spreiden over tijd.

3/ Bespreking met de tattoo artiest zelf

Even belangrijks is dat je nog voor je tattoosessies op afspraak langs kan komen voor een gratis babbelafspraak bij Azat. Hier bespreek je dan je idee voor een sleeve tattoo nog wat verder. 

Ook doet hij eventueel al een paar voorstellen, afhankelijk van hoeveel info we al kregen via de receptie. Vervolgens gaat Azat aan het tekenen. Hier heeft hij meerdere dagen voor nodig. Soms werkt hij wel 3-4 volle dagen aan 1 sleeve design! Deze tekendagen hoef jij niet te betalen (voorlopig toch nog).

Full color mario bros sleeve digital design

Hier zie je dus een zelf getekend sleeve ontwerp in het thema Mario.

Full color newschool sleeve. Thema Mario Bros.
New school fox half sleeve
New school draak sleeve schets

Dit is een foto van de potloodschets nog voor hij aan de digitale versie begint.

4/ Je eerste tattoo afspraak

Eerst gaat er behoorlijk wat tijd in het tekenen van het ontwerp op je arm. Het design voor je tattoo sleeve is dan wel voorgemaakt, toch wil Azat dit nog ter plaatse verbeteren zodat het perfect de anatomie van jouw arm volgt. De kleine nuances per persoon/lichaamsbouw zijn dan ook uniek.

Bepaalde stukken worden via blauwdruk stencil op je arm gezet, en andere stukken gaat hij bovendien freehand met skinmarkers tekenen.

Even belangrijk is dat alles in overleg gebeurt natuurlijk.

Vervolgens begint het tatoeëren… en je bent vertrokken voor een paar sessies 🙂

Informeer hier naar prijs en wachttijd:Warning: Undefined array key "firstName" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 426Warning: Undefined array key "lastName" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 428Warning: Undefined array key "email" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 430Warning: Undefined array key "telNr" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 432Warning: Undefined array key "omsch" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 434


Warning: Undefined array key "plaats" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 437Warning: Undefined array key "kleurOfZw" in /data/sites/web/inksanebe/www/wp-content/plugins/InksaneBookingFormPerArtist/InksaneBookingFormPerArtist.php on line 439
Welke Inksane locatie verkies je?

TAttoo arm op lange termijn

Bij Inksane hebben we een team vaste Belgische artiesten, en buitenlandse gastartiesten. Het voordeel van een Belgische artiest is dat hij hier bijna altijd aanwezig is. Azat is een gastartiest, en komt op regelmatige basis. Daardoor kan je dus je arm spreiden over zoveel tijd je wil. Je kan bv nu 2x langskomen op korte tijd, en volgend jaar weer wat verder breien.

tattoo arm op korte termijn

Voor wie budget minder parten speelt, kan je meerdere sessies kort na elkaar in plannen. Houd er rekening mee dat als je op hetzelfde deel verder werkt, dat ofwel max 1dag later kan, ofwel pas nadat het eerste deel helemaal genezen is. Het voordeel van een sleeve is dat je bv niet moet wachten tot de binnenkant van je bovenarm genezen is, om aan de buitenkant van je onderarm te beginnen. Die 2 delen hangen niet aan elkaar.

Dit is een voorbeeld van een sleeve met japanse themas in new school stijl:

New school tattoo of a koi fish
New school hannya mask

starten met een kleine tattoo, of direct een volledige tattoo arm?

Wie nog geen tattoos heeft, overweegt waarschijnlijk om te beginnen met iets kleins. Daarna zie je wel.. denk je dan.. maar! Het komt hier heel vaak voor dat een klant langs komt voor zijn nieuwe sleeve te bespreken, maar dan blijkt dat er al 1 tattoo op die arm ergens ‘midden de markt’ staat. Bv een tekst op de binnenkant van je onderarm, 1 lijntje van pols tot elleboogholte. Deze kleine tattoo staat dan behoorlijk in de weg voor je volledige sleeve, en in plaats van een centraal design voor die plaats te kunnen maken, moet de artiest hier eerder rond gaan werken. Ideaal is anders.
Als je dus liever start met iets klein, zet die tattoo dan ergens waar hij zeker nooit in de weg gaat staan voor een groter geheel.

New school hannya mask in black and gray

Zwartwit tattoos zijn ook mogelijk bij Azat.

Of starten met een halve sleeve om dan uit te breiden naar een volledige sleeve?

Het mooiste resultaat heb je altijd als je vanaf het begin je volledige sleeve laat designen. Dan kan het geheel echt samenhangend zijn. De (fantasie)elementen die op de bovenkant van je arm voorkomen, ook laten terugkeren op de onderkant bv. De volledige anatomische flow kunnen meevolgen van beneden tot boven (ipv eerst af te kappen onder de elleboog). Een fullsleeve die eerst een halfsleeve was kan je meestal nog de afzonderlijke delen in detecteren. Maar dan enkel voor het getrainde oog ;).

FAQ

Alle studio's zijn open van dinsdag tem zaterdag, telkens tussen 11.00 en 18.00 uur.

Afspraken bij gastartiesten worden soms ook ingepland op zondag en maandag.

Onze receptie verzorgt de bookings, organisatie en planning.

Vaak gaan de hoge artistieke eigenschappen van onze artiesten gepaard met lagere people- en organisatieskills 😉
Dit is niet altijd zo, maar wel een richtlijn.

Meestal wel, maar neem voor alle zekerheid contact op met onze receptie!

Onze receptie is open van dinsdag tem zaterdag.
Dan kun je langskomen zonder afspraak, met al je vragen.

Afspraken bij onze gastartiesten kunnen ook op een zondag, maandag of feestdag vallen, want zij werken 7/7 voor de korte periode dat ze hier maar zijn.

Een gastartiest is een artiest van topniveau die, uit een ander land voor een kortere periode naar hier komt (bijvoorbeeld 3 weken).

Naar je ontwerp komen kijken gebeurt altijd in onze studio. Wij sturen geen ontwerpen digitaal door.
Aangezien je gastartiest hier niet vooraf is, is komen kijken naar je ontwerp geen evidentie. Als je zeker je ontwerp vooraf wil zien, dan plannen we een afspraak van een kwartiertje op dag 1 in, en volgt je tattoo-afspraak op bijvoorbeeld dag 5.

We plannen 1 klant per gastartiest per dag. Op de dag van de afspraak heb je dus voldoende tijd om samen je ontwerp te bekijken en eventueel aan te passen.
Sommige artiesten verkiezen ook om het ontwerp nog af te werken wanneer ze je ontmoeten. Een aantal extra vragen of wat connectie kan het design persoonlijker maken.
Voor de tattoo-artiest is het dus efficiënter werken wanneer alles op dezelfde dag gebeurt.

Wil je het ontwerp vooraf zien? Laat dit zeker weten aan de receptie bij het inboeken.

Je kan betalen met cash, Bancontact en Inksane kadobonnen.

Dit kan online of aan de receptie!

Inksane Cadeaubon

Je kan de waarde zelf kiezen.

Kadobons blijven 1 jaar geldig (de boeking moet gemaakt worden binnen 1 jaar, de tattoo mag daarna nog plaatsvinden).
Tijdens corona jaren letten we uiteraard niet op deze vervaldatum 😉

Je kan deze bon gebruiken voor tattoos en piercings, in al onze studio's.

Er is geen algemene prijslijst.
De ene tattoo-artist is de andere niet: elk heeft zijn eigen tarief, en zijn eigen wachttijd.

Sommige artiesten werken per uur, andere met een vaste prijs.
Onze gastartiesten hebben meestal een vaste dagprijs.

Als je ons een mailtje stuurt met welke tattoo je in gedachten hebt, dan kunnen we een prijsvoorstel doen.
Daarvoor moeten we weten wat je wil, in welke stijl, de grootte, in kleur of zwart-wit, en op welk lichaamsdeel.
Weet je niet goed hoe groot de tattoo moet zijn, of op welk lichaamsdeel die het best past? Geen nood, onze receptie begeleidt je graag!

Met deze informatie kan onze receptie een artiest voorstellen, en dus ook een prijs meegeven.
Alle advies krijg je met de glimlach en gratis en voor niets.

Jazeker!

In elke Inksane studio staat onze receptie paraat om je vragen te beantwoorden. Je hebt geen afspraak nodig om langs te komen.

Als blijkt dat je best met de artiest zelf ook praat, dan bekijken we of dat onmiddellijk mogelijk is. Indien dit niet mogelijk is, boeken we een korte afspraak in, zodat jullie kunnen overleggen.

Dat hangt van verschillende factoren af:

 • het genre (en dus de geschikte artiest. Elke artiest heeft een eigen prijs).
 • de grootte van je arm.
 • de complexiteit (of eenvoud) van het ontwerp.
 • kleur of zwart/wit.
 • je huidtype: dit weten we pas wanneer we aan het tatoeëren zijn. Sommige huidtypes nemen heel snel inkt op, bij andere moet je drie keer hetzelfde doen vooraleer de inkt goed in de huid zit.

Een aantal vuistregels:

 • 4 sessies bij stijlen zoals biomech subgenres, scripting en klassiek allround.
 • 5 tot 7 sessies bij zwart/wit fotorealisme.
 • 9 sessies voor full color realisme.

Onze receptie is getraind in het inschatten van het aantal sessies.
Als jij ons je idee mailt (of langskomt), dan gaan we de nodige vragen stellen. Daarna kunnen we je een voorstel doen voor één of meerdere artiesten, en een bijhorende prijs en wachttijd vermelden.

Een dagsessie bij dezelfde tattoo-artist heeft dezelfde prijs, zowel in kleur als in zwart-wit.
Een artiest gespecialiseerd in kleur is ook niet duurder dan een artiest gespecialiseerd in black & grey.

Het is wel zo dat tatoeëren in zwart/wit sneller vooruit gaat, dus je zal meer resultaat na een dagsessie zien.

Een weetje: onze realism-artiesten doen bijna altijd liever full-color 🙂

Ja, bij het inboeken vragen we een voorschot.
Voor een gastartiest is dat meestal 150.00 euro.

Als je via mail boekt, zal je een automatische mail met een betaalknop ontvangen.
Via deze knop kom je op onze voorschot-betaalpagina, en kun je online betalen.

Als je aan de receptie inboekt, dan zal je ter plekke het voorschot moeten betalen. Dit kan cash, met Bancontact of een Inksane kadobon.

Je mag maximum 1 persoon meebrengen naar je afspraak.

Als je voor een dagsessie langskomt, raden we dit niet aan. Dit wordt een heel lange dag voor je partner.

Vaste artiesten zijn onze Belgische tattoo-artists, die hier elke dag bij Inksane aanwezig.
Meestal werden deze artists in-house opgeleid. Ze spreken ook (bijna allemaal) Nederlands.

Gastartiesten zijn toppers die we selecteren vanover de hele wereld.
Ze spreken dus nooit Nederlands, maar meestal wel Engels.

Een gastartiest is hier altijd maar voor een beperkte periode aanwezig. bijvoorbeeld 3 weken.
95% van onze gastartiesten komen op regelmatige basis terug. Dus je kan ook voor grotere projecten, gespreid over tijd, bij hen terecht.

Als je niet komt opdagen voor je afspraak, vervalt dit voorschot.

Ook als je meer dan twee werkdagen vooraf annuleert, ontvang je het voorschot niet terug.

Gastartiesten zijn hier maar voor een beperkte tijd, en hun Inksane-agenda ligt al een tijdje vast. Ze rekenen op je komst.
Daarom is het niet mogelijk om last-minute een andere klant te vinden.

Wanneer heb je geannuleerd? 

 • niet komen opdagen = voorschot vervalt.
 • minder dan twee werkdagen voordien annuleren (werkdagen = dinsdag tem zaterdag) = voorschot vervalt.
 • meer dan twee werkdagen voordien annuleren (werkdagen = dinsdag tem zaterdag) = je voorschot blijft zijn waarde behouden.

Wat als je op tijd geannuleerd hebt? 

 • Je kan het voorschot laten staan in ons systeem tot je opnieuw inboekt of je kan het terugkrijgen in de vorm van een kadobon. De kadobon staat niet op naam, en kan je dus weggeven.
 • Als je onmiddellijk na annuleren je afspraak verplaatst, gaat je voorschot mee.
 • Als je verandert van Inksane studio of Inksane artiest, dan blijft je voorschot gelden.

Een voorschot wordt nooit cash of via overschrijving terugbetaald.

Dat is opnieuw voor elke artiest anders, maar een aantal vuistregels:

 • de sessie begint ten vroegst om 11.00 uur.
 • daarna wordt er ongeveer een uur besteed aan het overleg, design, anatomie, de stencil plaatsen, booth opzetten ...
 • vervolgens blijft de tattoo-artist voortdoen, tot je ontwerp van die dag klaar is. Dit kan om 15.00 uur zijn, maar evengoed om 18.00 uur.
 • plan niet in dat je op een bepaald uur thuis moet zijn.

Op welk uur je sessie klaar is, heeft geen invloed op de prijs. Je prijs is een vaste dagprijs, en dient om het ontwerp van die dag af te krijgen.
De huid van sommige klanten neemt makkelijk inkt op, waardoor we snel klaar zijn, maar het kan evengoed omgekeerd zijn.

Sommige van onze artiesten doen cover-ups, andere niet.

Als je een cover-up wenst, moet je dit vanaf het begin meedelen.

De meeste artiesten kunnen een kleine tattoo coveren met een veel groter ontwerp. Daarbij hebben we 2 cover-up specialisten: als je oude tattoo je hele bovenarm inneemt, kan je nieuwe tattoo niet veel groter zijn. De specialist zal samen met jou tonen wat er mogelijk is.

Wat moet je weten over een cover-up tattoo:

 • een cover-up is altijd donkerder dan je originele tattoo.
 • je kan geen lichte elementen of stijlen gebruiken om te coveren (bijvoorbeeld een portret of een roos).
 • geef je artiest zo veel mogelijk vrijheid. Op deze manier zal je het beste resultaat krijgen.
 • Idealiter laat je jouw oude tattoo eerst een paar keer laseren. De tattoo hoeft niet weg te zijn, maar als de tattoo al een aantal tinten lichter is, zijn er veel meer mogelijkheden met de nieuwe tattoo. 

Ben je op zoek naar een goed lasercentrum? Vraag het aan onze receptie.

Ja, maar daarvoor moeten we je oude tattoo eerst zien. Via duidelijke foto's als je via mail wil inboeken, of nog beter als je in de shop langskomt.
Onze receptie zal dan inschatten welke Inksane-artist hiervoor geschikt is.

Als je tattoo nog vers is, is het belangrijk dat je huid niet te vochtig blijft.
Je huid zal dan minder inkt vasthouden, met als resultaat dat je tattoo verbleekt.

In bad gaan, zwemmen, sauna, zweten, zware sportprestaties … maken onze huid weker, en worden daarom afgeraden.

We raden aan om ongeveer 3 weken niet te sporten/zwemmen/baden/sauna te nemen.

Nee: zonnebaden of zonnebank raden wij af. Dit niet enkel tijdens de eerste weken na je tattoo, maar ook daarna: een tattoo is pas genezen na 3 maanden.

Een tattoo is daarbij gebaseerd op contrast. Het lichtste deel van je tattoo is je huidskleur. Het donkerste deel is de zwartste inkt. Als je vaak gaat zonnebaden, wordt je huid dus donkerder, en daarmee ook het lichtste deel van je tattoo. Hierdoor hou je minder contrast over, en wordt je tattoo minder 'leesbaar'.

Langdurige blootstelling aan felle zon kan ook het tattoopigment afbreken. Let hier de rest van je leven mee op.

Dat maakt niet zo veel uit, zolang je de tattoo niet aan de zon blootstelt, niet gaat zwemmen ...
Je onderarm laten tatoeëren net voor je op reis vertrekt, is dus niet heel handig.

In de winter/herfst/lente is het logischer, maar tatoeëren tijdens de zomer hoeft geen beperking te zijn.

Neen.

Er is geen direct neveneffect tussen tatoeëren en je zwangerschap, maar algemeen gesproken neem je beter geen risico tijdens deze periode.

Een hele dag de pijn verbijten haalt ook je immuunsysteem wat naar beneden. Je zal moe zijn na zo'n sessie (zwanger of niet 😉 ).
Dit vermijd je dus het best, want al je energie moet naar je baby.

Jazeker!
We hebben een webshop met high-end piercing juwelen. Je kan ook online een afspraak vastleggen om je te laten piercen.

Dit kan in elk van onze drie studio's (Roeselare, Sint-Niklaas, Brussel).

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday