Bekendste progeria Vlaming Michiel Vandeweert: zijn twee Dragon Ball Z tattoos

Er is geen twijfel dat Michiel Vandeweert (24) uit Diepenbeek, die lijdt aan progeria, een grote fan is van Dragon Ball Z. Dat heeft hij ook getoond door 2 personages uit de anime permanent op zijn lichaam te laten plaatsen! Natuurlijk ook, door onze artiesten.

Zo is hij in nog geen maand tijd 2 tattoos rijker geworden.

Goku?

Tijdens een Gossip Guy aflevering waarin Ender, Yens Wittebrouck (van De Mol) een paar vraagjes stelt en verrast met een tattoo, beslist Ender om ook zelf zijn eerste tattoo te laten zetten.

Op de dag waarop we Ender hebben getatoeëerd was Michiel er ook aanwezig. Aldus is hij in contact gekomen met onze studio en op diezelfde dag, heeft hij een tattoo op zijn linker bovenbeen laten zetten. Het ontwerp? Wie anders dan Goku, het hoofdpersonage van Dragon Ball Z!

Maar ook Majin Buu!

Daar stopte het echter niet. Ongeveer 3 weken later kwam hij langs bij onze studio in Roeselare. Onze manager Tom stelde voor om deze sessie te livestreamen op zijn Twitchkanaal, aangezien dit Michiel’s favoriete activiteit is. Online content creation is het voornaamste waarmee Michiel zich bezighoudt.

Zo hebben we het ook gedaan, hij streamde live op zijn Twitchkanaal en wij op onze sociale media ook. Het ontwerp voor deze sessie was Majin Buu, een van de slechteriken uit Dragon Ball Z. Tijdens de livestream hebben we hem veel vragen kunnen stellen.

Toen we hem gevraagd hebben waarom Goku en Majin Buu vertelde hij ons dat Dragon Ball Z al sinds zijn kindertijd zijn favorite anime was. Alhoewel het misschien cliché was, vond hij Goku heel cool – dus waarom niet?

Michiel 2

Toekomstige tattoos?

Of hij nog iets zal plaatsen in de toekomst weten we voorlopig niet, maar Michiel blijft optimist opdat hij er wel nog wilt. Maar ‘wat’ blijft de vraag – waarschijnlijk meer anime.

Voor de rest, hebben we Michiel nog een paar vragen gesteld. We wilden wat meer over zijn achtergrond weten.

Michiel 4

Wat achtergrond

Voor degenen die nog niet weten wat progeria is, long story short is dit een verouderingsziekte. Het zorgt ervoor dat de lichaam van een persoon met progeria veel sneller zal verouderen dan iemand zonder progeria. Zo veroudert hun lichaam ongeveer 8 jaar in 1 kalenderjaar de tijd. Hij heeft de diagnose gekregen op de jonge leeftijd van 5 jaar en dit nadat zijn moeder jarenlang het vermoeden al had, maar steeds afgeschept werd door haar kinderarts en verschillende dokters geraadpleegd te hebben. Gezien hij ondertussen al 24 jaar oud is, is dat eigenlijk voor een progeriapatiënt bijna 200 jaar. Dat maakt hem toch wel bijna de oudste aangezien, tot nu toe, de oudste overlevende met progeria 26 jaar bereikte.

Michiel heeft ook meegedeeld dat er niks van medicijnen waren voor het grootste deel van zijn leven, maar ondertussen is er wel medicatie die helpt met het tegenhouden van de verdunning van zijn bloedvaten.

Hij is niet zoals andere jongens en dat zien we ook. En nee, we hebben het niet over de zichtbare kenmerken die meekomen met progeria. We hebben het over zijn mindset. Door hem een paar vragen te kunnen stellen hebben we snel gemerkt dat dit een heel positief persoon is.

We konden het niet laten om de vraag te stellen of er een reden is waarom hij dubbel zo oud geworden is dan voorgespeld, het is after all toch wel een medisch wonder dat hij bij ons kon zitten. Zijn antwoord? Hij weet het zelf ook niet dus staken we het op geluk bij ”ongeluk”. Het enige dat er voor hem toe doet is dat hij elke dag bezig is met wat hij zelf graag doet en zo te zien, doet hij dat ook.

Zijn positieve mindset heeft hij te danken aan zijn ouders, want zo is hij opgevoed geweest. Ondanks zijn minder leuke omstandigheden, maken zijn vrienden en familie het wel allemaal waard. Om eerlijk te zijn, meer heb je ook niet nodig. Zoals te lezen in het levensverhaal blog geschreven door zijn ouders, is er een gezegde: ”Gezonde mensen hebben vele wensen. Zieke mensen hebben er maar één,” maar Michiel heeft er ook veel en dat is een goed teken.

Hij hoopt enkel nog 30 te kunnen halen en dat wensen wij hem natuurlijk ook, and then some!

Om dit af te sluiten willen we Michiel proficiat wensen met de Goesting award die hij onlangs ontvangen heeft! Indien je naar de volledige Michiel Vandeweert tattoo podcast wilt luisteren, je kan dit hier doen.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn toch wel geïnspireerd door Michiel. Is hij ook een inspiratie voor jullie of hebben jullie een andere inspiratiebron waarnaar jullie opkijken? Let us know in de comments!

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday