klaproos tattoo

In Flanders fields the poppies blow, but not only there.

De klaproos tattoo of “poppy” doet de meeste Belgen denken aan Flanders Field en de Eerste Wereldoorlog. 

Alhoewel dit een zeer mooi symbool is voor deze historische gebeurtenis gaat de betekenis van de klaproos nog veel dieper dan dit. Lees verder om meer te weten te komen.

klaproos tattoo aan de been

geschiedenis van een klaproos tattoo

Het begon allemaal in het oude Griekenland, daar had je namelijk Morpheus, de Griekse god van de dromen. Morphine, het verdovend middel, haalt hier zijn naam van. Dit omdat Morpheus bekend stond om mensen bij te staan wanneer ze het moeilijk hadden. Wat is nu toevallig één van de belangrijkste ingrediënten van Morphine? Klaproos zaadjes. De betekenis van de klaproos gaat dus al eeuwen mee. Weet je wat er ook nog voor eeuwig meegaat? Een klaprozen tattoo.

De klaproos kan ook als symbool staan voor de herdenking aan een overledene of als troost. Tijdens de oorlog groeiden de klaprozen op vervuilde, onverzorgde gronden waarbij alleen zij kunnen groeien. Maar wat de betekenis van jouw klaproos tattoo nu echt is, hangt van jou af. 

 

Klaproos tattoo design

Wanneer we praten over bloemen tattoos in het algemeen is er één zeer belangrijk aspect en dat is de flexibiliteit van een klaproos tattoo. Het is mogelijk om ze te laten zetten in kleur of zwart-wit, klein of groot, alleen of in combinatie met een andere afbeelding of onderwerp.

Pin je niet vast aan één foto, aangezien iemand anders ook deze precieze foto kan hebben gebruikt om een klaproos tattoo te laten zetten. Onze Inksane artiesten zijn getalenteerde tatoeëerders die meer dan competent zijn om een prachtig ontwerp te maken waarmee je meer dan gelukkig zal zijn. Zo is ook jouw tattoo volledig uniek en origineel.

Ben je benieuwd welke stijl het best bij je past? Bekijk dan zeker eens onze stijlenpagina om je hierin te verdiepen.

 

klaproos tattoo inspiratie

Hieronder vind je alvast inspiratie in verband met klaproos tattoos. Nog meer inspiratie voor tattoos vind je op onze Pinterest board.

 

Ben je nu al helemaal ingelezen en klaar om jouw eigen klaproos tattoo te laten zetten? Aarzel dan niet en contacteer ons hier.
Onze receptie zal aandachtig luisteren en je vervolgens met de meest geschikte artiest matchen. Deze info is gratis en vrijblijvend. Je bent zeker niet verplicht om een afspraak vast te leggen.

Heb je nog vragen? Neem gerust een kijkje in onze FAQ-lijst

 

Laat een reactie achter

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday