Inksane steunt de zorg – licht in donkere tijden voor de AZ Delta

We weten allemaal nog de minder leuke tijden van the one who shall not be named, Corona. Iedereen had er last aan. Oftewel heb je het zelf gehad oftewel ken je iemand die het gehad heeft. Voor anderen, waren de regels wel eens lastig.

Echter was die periode het moeilijkst van al voor de zorgpersoneel. Om er toch een verandering in te brengen deed ons eigen Sandy Verfaille een mooi gebaar.

Duistere tijden voor de zorg...

Zoals de studie die Sciensano en KU Leuven ondervonden heeft, was de druk voor onze zorgverleners nog sterker dan normaal.

Door de COVID-19 crisis waren de stress, vermoeidheid en slaapproblemen percentages sterk gestegen voor hun. Ook tekens van acute stress waren vaker te detecteren dan normaal. Niet alleen dat, maar veel meer professionals overwogen om te stoppen met het uitoefenen van hun beroep.

Zoals jullie je allemaal kunnen voorstellen, was dit op emotioneel vlak ook niet heel gemakkelijk. Apart van de stress en externe druk, moet de zorgpersoneel ook omgaan met de overlijdens. Aangezien de patiënten geen bezoek mochten ontvangen woog het nog zwaarder door dan anders.

... dus brengt Inksane een licht aan 't pad

Met deze nieuwe aanwinst voor het ziekenhuis AZ Delta hoopte Sandy om de zorgpersoneel’s dagen op te kleuren, maar het was ook vooral een manier om ‘dankjewel’ te zeggen. De samenleving was toen een beetje uit elkaar aan het vallen en het personeel van ziekenhuizen o.a. was een van de weinige dingen die het overeind hielden. Niet iedereen kon het direct realiseren, maar kleine acties om de professionals in de zorg- en welzijnssector te steunen kunnen een grote impact hebben. Wij hebben nood aan hen en soms, zij ook aan ons.

Om de donkere tijden een beetje op te lichten, heeft Sandy Verfaille vanuit tattoo studio Inksane te Roeselare besloten om een schilderij te schenken aan de AZ Delta campus Rumbeke. Het ziekenhuis heeft nog 3 andere campussen.

Natuurlijk is dit niet zomaar een schilderij. Zaakvoerster en tattoo artieste Sandy bracht ongeveer twee weken lang haar skills in praktijk. Als resultaat hebben we een vakkundig uitgevoerde schilderij van een pad met donkere elementen die leidt naar een hoopgevend lichter punt op het einde van het pad.

Dit weerspiegelt bijgevolg de minder positieve tijden waar iedereen toen in zat, maar ook het feit dat alles altijd oké is op het einde. Het dient als een geheugensteuntje dat niets permanent is. Alles is tijdelijk, dus je komt een heel eind met een beetje vertrouwen, geloof en ambitie.

Zo probeerde Sandy te tonen dat het personeel eigenlijk in de algemene bevolking nog steun kon vinden. D.m.v. samenwerking en op elkaar kunnen rekenen hopen we een beetje kindness te kunnen spreiden.

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday