fbpx

Een sleeve betekent je volledige arm volzetten met tattoos, zodat deze als het ware de vorm van een mouw aanneemt.
Een halve sleeve is bijgevolg de helft van je arm laten vol tatoeëren, dit kan de bovenkant, of ook alleen de onderkant zijn.
Voor diegenen die dit overwegen, geven we graag het volgende mee.


1/ Hoeveel kost een tattoo sleeve?

Is waarschijnlijk een van de eerste vragen die je hebt. De prijs van jouw sleeve is afhankelijk van verschillende factoren. Welke artiest heb je gekozen, in welke stijl wil je de sleeve hebben, hoe groot is jouw arm en wil je het design graag in het zwart-wit of volledig in kleur?
Hieronder kan je een klein overzicht vinden van de verschillende stijlen, gesorteerd van goedkoop naar duur. 
-maori/polynesian/... (goedkoopst)
-oldschool
-mandala's
-newschool
-fotorealisme zwart-wit
-fotorealisme kleur (duurste)

Bio-organic en bio-mechanic tattoos geplaatst door Hide Roman.

Als we binnen onze gegevens gaan zoeken bij 'Sleeve', is de gemiddelde prijs ongeveer €614. Dit is natuurlijk niet de prijs voor een full color realisme tattoo. De totale prijs van je sleeve kan je in verschillende delen betalen. Je gaat dan bijvoorbeeld €2000 betalen voor je sleeve, maar dan verdeeld over verschillende dagsessies. Elk jaar worden er toch wel veel sleeves geplaatst, in 2021 hebben we maar liefst 533 halve en volle sleeves geplaatst! In 2020 waren dit er jammer genoeg een pak minder door COVID-19. Zouden we in 2022 ons topjaar van 764 kunnen verbreken? Let's go!

Grafiek met populariteitscijfers sleeve tattoos Inksane 
2/ Waar zit dan het prijsverschil?

Bij het plaatsen van een tattoo in een goedkopere stijl, zit het verschil meestal in de uren die nodig zijn om een volledig oppervlak vol te plaatsen.

Enkele voorbeelden:

Bij fotorealisme zit er in 1cm² vaak al enkele kleurschakeringen en miniscule details, bij maori of oldschool kan die ene cm² misschien wel uit een heel effen vlak bestaan in 1 kleur.
Bij maori en oldschool zijn vaak nog redelijke delen huid gewoon huid.
Bij bv kleur fotorealisme is als het ware elke pixel van je huid bedekt, dus dit was ook meer werk.


Om een hele ruwe schatting te geven, mag je rekenen tussen de 2000€ en 5000€, voor je arm.

Zee sleeve tattoo door Al Minz. Mandala sleeve tattoo door Maycon Espindola. Lees zeker ook onze blogpost over mandala tattoos.

 

2 Kan ik vooraf weten hoeveel mijn sleeve gaat kosten? 

Jazeker. Als je bij ons langskomt en jouw idee uitlegt, kunnen we je helpen kiezen welke stijl je het liefst ziet. Afhankelijk van de stijl, kunnen we de geschikte artiest(en) voorstellen. Elke artiest is bij ons namelijk gespecialiseerd in zijn eigen genre. Als je al de stijl en de artiest weet en met hen een praatje hebt gemaakt, kunnen we je al een betere richtlijn geven in deze aard: vijf sessies, elke sessie tussen vier en zes werkuren, aan een tarief van bv 75€/h. of zes a zeven sessies van 500€ vast, of… 

 

3 Hoelang duurt het plaatsen van een tattoo sleeve? 

Dit hangt opnieuw af van de stijl van jouw tattoo en van de artiest. Voor fotorealisme kunnen we je de volgende richtlijnen geven:  

1 tattoo op binnenkant onderarm: 1 sessie 
1 tattoo op buitenkant onderarm: 1 sessie 
1 tattoo op binnenkant bovenarm: 1 sessie 
1 tattoo op buitenkant bovenarm: 2 sessies (dit is namelijk een dubbel zo groot oppervlakte als de rest) 
Met deze vijf sessies staat nog niet heel je arm vol! Dit is de berekening voor losse stukken.
Een bovenarm 
sleeve in totaal is vaak vier sessies, een onderarm is vaak drie sessies.
Dus in totaal +/- zeven sessies. (Dit kunnen er meer of minder zijn).
Hoe meer details in je ontwerp, hoe meer werk… logisch.
 


4 Laat ik mijn tattoo sleeve best door dezelfde artiest zetten?  

In het ideale geval laat je heel je arm door dezelfde persoon plaatsen, maar om verschillende redenen gebeurd dit in de praktijk vaak anders.
Niet iedereen heeft het budget om een volledige sleeve te laten tatoeëren, en kiest er daarom voor om nu een deel te zetten, en later een ander deel.  
Zolang je binnen hetzelfde genre blijft, kan er in principe door verschillende artiesten van ons aan je arm gewerkt worden zonder dat dit duidelijk te zien is.
Vraag bij ons voor de zekerheid even na of de keuze van je komende artiest past bij het genre die je al hebt.
Velen zien hun sleeve dan ook als een collectie van kunstwerkjes van verschillende favoriete artiesten. 
Onze artiesten zijn vaak enkel in hun genre gespecialiseerd, maar soms ook per onderwerp. Bv. De ene is specialist in dieren, de andere in kinderportretten. Beide black ‘n’ grey fotorealisme.
Indien jouw sleeve nu toevallig jezelf en je twee kinderen bevat kan je hier dus kiezen om je arm als een collectie te zien van verschillende artiesten, elk met hun specialiteit. 
Als je dan nog eens een tekst ergens tussen wil, heb je al helemaal iemand anders nodig.  

 

5 Over welke tijdsspanne wordt een tattoo sleeve gespreid?  

Indien je bij 1 artiest boekt voor heel je arm, dan neemt je best alle sessies relatief kort op elkaar.
Bv 1x per week, of per 2 weken.
Als je maar 1x per maand komt, ben je al +-8 maand verder vooraleer hij klaar is.
Een artiest blijft graag gefocust op je project, en kan er zo het beste van maken. Als je hier elke week terug bent, dan is je project niet uit die artiest zijn gedachten geweest.
Als je minder frequent komt, moeten we al eens denken van 'waar waren we gebleven?' of 'wat was die betekenis erachter nu ook al weer?', ..
Meer focus is beter resultaat.

Ook evolueert een artiest qua niveau vaak nog. We zijn heel streng voor onszelf en streven altijd naar beter.
Voor het getrainde oog zouden er dus niveauverschillen kunnen optreden binnen 1 groot project die over teveel tijd werd gespreid.

Indien je liever nu 1 sessie neemt, en dan later ooit een volgende sessie, dan kan je in principe kiezen tussen gelijk welke artiesten en gastartiesten, zolang ze in het zelfde genre vallen.
Dan kan je de allerbeste gastartiest kiezen die hier binnen 3 weken al is bv, en dan later zien wat het aanbod op dat moment is.
Indien je jouw arm op korte termijn vol wil, moet je dus een artiest kiezen die er wel constant is, of op z'n minst lang genoeg na elkaar, bv 1 volledige maand.
Met een eenmalige gastartiest voor 2 weken ben je dus niets om je arm vol te zetten door dezelfde.

In de beginfase van je sleeve kan vaak snel na elkaar doorgewerkt worden, bv dag na dag, of elke week 1 of 2x.
Aangezien dan nog alle stukken los van elkaar kunnen staan.
Eenmaal je delen aan elkaar begint te naaien, en er dus weer tegen of op moet, dan moet dat stuk eerst weer helemaal genezen zijn. Je kan dus eerst snel gaan, en naar mate het vordert al eens wat meer tijd tussen laten.

In het kort:
Minuimun termijn: 1 maand
Maximum: Zoveel jaar als je wil, als collectie van (gast)artiesten waar op dat moment aanbod aan is.

6 Wat valt af te raden bij een tattoo sleeve? 

-Vermijd uitbreiden! Ga een halve sleeve bijvoorbeeld niet verlengen en later naar een ¾ sleeve om dan uiteindelijk toch nog een full sleeve van te maken.
Dit valt op in het eindresultaat en is minder een geheel dan dat het zou geweest zijn mocht je direct geweten hebben dat je uiteindelijk een volledige arm zou willen.
 

- Blijf binnen één stijlCombineer bijvoorbeeld geen oldschool met realisme. 
- Plaats geen kleine tattoo ergens in het midden van je arm om eens te proberen als een sleeve al in je achterhoofd zit! Deze zal later volledig in de weg staan om een mooier groter stuk op die plaats te laten doorlopen.  
- Vermijd urenlang zoeken op google naar afbeeldingen  van sleeves die je graag ziet! Dit brengt vaak altijd dezelfde resultaten op. De afbeelding die je naar ons meebrengt hebben wij al duizenden keren gezien. Als je begrijpt dat wij niet kopiëren en dat onze artiest altijd zijn eigen versie van iets zal maken, dan kan je wel afbeeldingen meebrengen om een richtlijn te geven en de stijl te illustreren die je meest aanspreekt.  

De richtlijnen in dit artikel zijn specifiek voor alle studios binnen inksane. 

Ben je op zoek naar onze wachttijden? klik hier.
Wil je een lijst van onze artiesten zien? klik hier.
Wil je prijs aanvragen? klik hier.
Wil je iets inboeken? klik hier.
Onze contactgegevens vind je hier.
Lees ook eens onze blog! klik hier.Blijf op de hoogte van onze nieuwe gastartiesten en schrijf je dan zeker hier in voor onze nieuwsbrief!