Verschillende tattoo stijlen


Wij willen vooral niet alles in hokjes steken. Maar om u een richtlijn te geven, en om ons te helpen beslissen welke artiest het beste geschikt is voor uw project, geven we graag deze verduidelijking.
Dit is hoe wij het in onze studio zien, en kan dus verschillend met andere plaatsen.
Scroll helemaal naar beneden om foto's met vb'en te zien.

1/ Fotorealisme
Dit betekent dat de tattoo zo echt mogelijk van op de foto wordt gekopieerd. Dit kan een foto van een voorwerp zijn (bv een boek, een skull, ..), van een persoon (= portret), van een dier, ..
Bij fotorealistische tattoos wordt nooit (of zelden) gebruik gemaakt van lijnen. Dus geen zwarte outline rond uw tattoo.
Alles wordt opgebouwd uit schaduwen en details, .. om het simpel uit te leggen.. Vooral het contrast tussen de verschillende schaduwvlakken is heel belangrijk.
Pekzwart naast fel wit/huidskleur geeft logischerwijze het beste contrast. Vragen om uw tattoo 'niet te donker' te zetten heeft dus weinig zin!
Om alle details te kunnen verwerken heeft uw artiest ook een zekere oppervlakte nodig. Te klein is dus zeker geen goed idee! (dit is ook niet goedkoper: er is soms meer werk aan alle minime details in een kleine opp steken, dan er is aan evenveel details mooi uitwerken op een groter oppervlak.)
Hoe beter de bronfoto, hoe beter de tattoo!
Laat uw artiest zelf naar een foto zoeken, die weet immers beter welke foto genoeg details/contrast/scherpheid/.. bevat.
Deze stijl neemt vaak het meeste tijd in beslag om een bepaald oppervlak vol te zetten, in vergelijking met andere stijlen. Daarom is deze stijl eerder duur. (en kleur duurt meestal nog langer dan zwart-wit)

2/ Oldschool
Deze oldschool stijl is net het omgekeerde van fotorealisme.
Zo'n tattoo bevat wel zwarte (vette) outlines. Het onderwerp wordt illustratiever, simpeler, afgebeeld. Minder details. U bent het beste af met uw artiest een eigen ontwerp te laten maken. U kan gewoon het onderwerp (of meerdere) opgeven. U hoeft zelf niet naar foto's te zoeken, maar het kan een goeie leidraad zijn. Het is een genre die al veel langer bestaat, en er ook wel altijd zal zijn.

3/ Newschool
Dit is de ver gevorderde versie van 'oldschool'. Klassieke outlines, maar geavanceerdere inkleuringen/schaduwen, meer details.
Is dus ook langer werk om dezelfde oppervlakte te vullen dan bv oldschool. Dus net wat duurder dan oldschool, net wat goedkoper dan fotorealisme.

4/ Maori/polynesian/haïda/pacific/..
Versimpelde vormen, 'blokjes' en 'driehoekjes' en ... effen opgekleurd, of met een patroontje opgevuld. Veel symetrie, rechte vlakken, rechte lijnen, weinig of geen schaduwen.
Volgen de vormen van uw lichaam mee.
Dit vereist een getraind hand om alles perfect symetrisch en evenwijdig te houden.
Deze stijl neemt vaak het minst aantal werkuren in beslag om dezelfde oppervlakte te vullen, in vergelijking met andere genres.

5/ Mandala's, dotwork, geometric Dotwork betekent dat alles opgebouwd is uit puntjes, en dus geen effen schaduw. (maar van ver lijkt het wel een schaduw) Mandala's zijn geometrische patronen, meestal in een cirkel. Heeft vaak een spirituele/universele (cosmos) betekenis. Deze bestaan in eerste instantie uit lijnen. De vlakken die gevormd worden kunnen dan met schaduwen, kleuren of dotwork ingevuld worden.

6/ Watercolor Watercolortattoos bestaan meestal uit een combinatie van lijnwerk opgekleurd met 'vlekken' alsof het met waterverf en penseel gemaakt werd. Dit is dus bijna altijd een kleurtattoo.
Laat zoals met elke genre best uw artiest zijn eigen ontwerp maken, gebaseerd op uw gekozen onderwerp. U kan bv ook wel een kleurschema meegeven, zoals 'vooral roze en paars', 'geen geel', ..


Voor gelijk welke stijl geldt: U bent het beste af met uw artiest een eigen ontwerp te laten maken!

U kan gewoon het onderwerp (of meerdere) opgeven. U kan zelf op zoek gaan naar foto's om uw idee beter uit te leggen aan ons, maar als u al zeker weet voor welke stijl u gaat, dan is uw idee alleen de beste leidraad. bv 'een gitaar', 'een tijger', 'cactus', 'elvis', .. en niet 'deze tijger van op deze foto die ik zelf gezocht heb' (maar heel slechte kwaliteit is).

Hier onder enkele voorbeelden:
Traditional of oldschool Fotorealisme zwart-wit Fotorealisme kleur Aquarelle/watercolor Newschool Geometrisch en dotwork en mandala's Maori, polynesian, ..