Interview met Tanicha Janssens

"Ik leef vandaag alsof ik er morgen niet meer ben"

Ontmoet: Tanicha

Goedlachse Tanicha Janssens liet een mandala zetten op haar been in geometrische stijl. De tattoo vult de ruimte op tussen haar andere twee tattoos. Zo ontstaat er een mooi geheel. Tanicha is 22 en studeert verpleegkunde. Ze is bijna afgestudeerd aan de hogeschool in Oostende. Na een opleiding van 3 jaar is ze er klaar voor om het werkveld te betreden met de welverdiende titel als verpleegster. Naast studeren geniet ze van het studentenleven door af en toe een stapje in de wereld te zetten met haar vrienden. Ze danst de pannen van het dak en amuseert zich te pletter. “Ik ben jong, het is nu dat ik het moet doen”. Naast haar feestkantje is ze een sportieve griet die vaak gaat fitnessen. Ook is ze muzikaal aangelegd en beheerst ze de kunst van het drummen. Een bezige bij dus.

Elke kans nemen die op je pad komt

Tanicha leeft volgens het levensmotto “ik leef alsof ik er morgen niet meer ben”. Ze heeft een impulsief kantje dat haar over de streep trekt om de dingen te doen waar ze zich goed bij voelt. “Als ik morgen doodval, heb ik het tenminste gedaan”. Ze heeft nooit spijt van haar avonturen. Het zou anders een gemiste kans zijn in haar ogen. Ze vertelt haar escapades graag voort aan anderen die met gespitste oren luisteren. Hoewel haar ouders haar het advies geven om wat meer te sparen, leeft Tanicha op haar eigen manier een gelukkig leven.

Je inschrijving kon niet worden verwerkt. Probeer nog eens aub.
Je bent nu ingeschreven in onze mailinglist.

Inksane nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek hoe onze tattoostudio in zijn werk gaat.

function handleCaptchaResponse() { var event = new Event('captchaChange'); document.getElementById('sib-captcha').dispatchEvent(event); }

Altijd al fan geweest van tattoos

Haar omgeving kent Tanicha als een echte tattoofanaat. “Tanicha, dat is gewoonweg tattoos”. Ze is er constant mee bezig en ontdekt online vaak designs die passen bij haar eigen stijl. Zo bewaart ze graag haar ‘inspopics’ die ze opgraaft op sociale media, zoals op Instagram en Pinterest. “Als ik het mooi vind, moet ik het gewoonweg hebben”. Hoewel ze altijd al tattoos wilde, moest ze toch van haar ouders wachten tot ze 17 werd. “Voor mij zijn tattoos nooit een drempel geweest”, aldus Tanicha. Haar tattoos hebben niet echt een specifieke betekenis. Ze is weg van de designs en wilde zelf ook lid worden van de ‘tattoo community’.  Ook haar papa heeft veel tattoos die hij net zoals zijn dochter liet zetten bij Inksane. Hij was dan ook de persoon die haar aanraadde om de stap te zetten tot bij ons.

Tattoo van Tanicha

Niet aantrekken van wat anderen zeggen

Het is een vanzelfsprekendheid voor Tanicha’s omgeving dat tattoos een deel van haar persoonlijkheid zijn. “Aangezien ik van in de wieg al wist dat ik tattoos wilde, snapt mijn omgeving hoe ik in elkaar zit en wat mijn dromen zijn”. Haar zelfvertrouwen maakt dan ook dat ze geen gehoor geeft aan negatieve commentaren. “Ik ben wie ik ben en anderen moeten dat maar accepteren. Het is mijn lichaam dus ik beslis wat erop komt”. Toch krijgt ze op haar stage als verpleegkundige soms opmerkingen over de tattoos die op haar handen staan, die ze op latere leeftijd liet zetten. “Waarom heb je dat gedaan?” vragen ze dan. “Omdat ik dat mooi vind”, antwoordt ze vriendelijk maar vastberaden. “Ik snap dat oudere mensen soms eens kunnen schrikken van een meisje die veel tattoos heeft”, lacht ze. Maar het moment dat ze haar vrolijke zelf toont, doorbreekt ze de negatieve stereotypen die soms verbonden zijn aan mensen met tattoos.

Onder de indruk van de socials

Toen Tanicha haar eerste tattoo wilde zetten, zocht ze naar een shop die beantwoordde aan haar verwachtingen. “Mijn papa raadde Inksane aan. Hij is heel blij met zijn tattoos en adviseerde me om ook naar hier te komen”. Door haar vaders enthousiasme werd Tanicha nieuwsgierig naar wat Inksane te bieden heeft. Daarom scrolde ze op onze sociale media om onze artiesten en eerder gemaakte werken te leren kennen. Ze vond de designs heel cool en was meteen overtuigd. “Ik hoefde geen andere shops meer te bekijken”. Via mail maakte ze het eerste contact. Intussen heeft ze al verscheidene tattoos laten zetten bij Inksane. Ze heeft slechts één tattoo die niet bij ons werd gezet. Deze keer had ze graag een tattoo gewild die de lege ruimte tussen haar twee andere tattoos zou opvullen. “Alles werd meteen goed uitgelegd en ik wist waaraan ik me moest verwachten”.

Het vertrouwen in Glenn's handen

Toen Tanicha een bezoek bracht aan Inksane voor de tattoo, werd Glenn haar geadviseerd als de geknipte artiest voor waar ze naar op zoek was. Één van de tattoos waartussen ze de ruimte wilde opvullen werd zelf gezet door Glenn. De andere door Kimberly, die nu niet meer bij Inksane werkt. Ze twijfelde eerst of Glenn wel helemaal bij de stijl paste die ze in gedachten had. “Glenn zet vaak heel donkere werken, wat ik juist niet wilde”. Ze was bang dat het design dat hij voorstelde te donker zou uitdraaien op haar huid. Hij stelde haar gerust en vertelde haar dat een tattoo op zijn donkerst is als hij net wordt gezet. Daarna wordt hij wat lichter en is hij niet meer zo donker. Het talent en de expertise van Glenn trok haar over de streep om toch haar vertrouwen in zijn handen te leggen. Ze geloofde in hem.

Wederzijds begrip

“Bij het zetten zelf had ik Glenn meermaals gevraagd om de tattoo écht niet donker te maken”. Een tattoo zetten is soms een angstig proces omdat het tenslotte voor altijd op je lichaam staat. Toch was geen enkele vraag te veel. Ik had wat pijn maar telkens vroeg Glenn me of ik me op mijn gemak voelde. “Als ik even wilde pauzeren, moest ik het maar vragen”. Glenn ging heel voorzichtig om met Tanicha’s lichaam en hield rekening met haar feedback. Daarom bleven ze ook op dezelfde golflengte en begrepen ze elkaar goed. Ze vertrouwde hem zo, dat ze zijn eigen touch in de tattoo liet verwerken. Nu is de tattoo nog niet compleet, maar ze vindt het ondertussen al een mooi resultaat.

Wat brengt de toekomst?

“In de toekomst wil ik sowieso meer tattoos!”. Tanicha droomt ervan om een sleeve te laten zetten. Wel twijfelt ze nog of ze enkel haar ene arm, of beide armen zal laten doen. Echter wil ze niet haar hele lichaam volzetten. “Bijvoorbeeld niet in mijn nek. Ik werk in de zorg en zou niet willen dat er te veel aandacht op gevestigd wordt”. Daarom is ze dan ook gestart met haar been.

Waarom is Inksane de go-to voor een geslaagde tattoo?

Vooral de Instagrampagina wekt een zeer goeie indruk. Als mensen vragen waar ik mijn tattoos laat zetten, geef ik de Instagram door en zijn ze altijd onder de indruk. Er zijn trouwens ook heel veel artiesten met verschillende specialisaties waardoor op elk potje wel een deksel past. Voor elk wat wils!


Klant: Tanicha Janssens
Artiest: Glenn Cornelis

Wil je ook een betekenisvolle tattoo die verwijst naar een onvergetelijke periode in je leven? Neem contact op met Inksane

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday