Interview met Olivier Cousin

“We leven maar 1 keer, als je iets wilt moet je er nu werk van maken”

Olivier Cousin: een hardwerkende levensgenieter

46-jarige Olivier Cousin kwam naar Inksane voor een tattoo op zijn rug die “het verhaal van zijn leven” symboliseert. Die wens kon in vervulling gaan door onze internationale gastartiest Roman Vainer, gespecialiseerd in realisme. Olivier heeft al 10 jaar een relatie met zijn oogappel. Ze bezegelden hun liefde door in het huwelijksbootje te stappen. Samen met zijn eigen kinderen en de kinderen van zijn vrouw vormen ze samen een gevulde kroost. Olivier is een bezige bij die nooit kan stilzitten. Werken zit in zijn bloed. Hij is namelijk zelfstandig tuinbouwer. Met zijn groene vingers tovert hij de tuin van zijn klanten om in een paradijs. Zelfs in zijn vrije tijd vertoeft Olivier graag in de natuur. Hij gaat af en toe eens vissen en daarnaast is hij een echte wereldreiziger. 

Een West-Vlaamse thuis

Als 14-jarig Frans kindje emigreerde Olivier naar het West-Vlaamse Poperinge. Sindsdien woont hij hier al heel zijn leven. Tijdens het opgroeien kwam hij erachter dat de typische West-Vlaamse mentaliteit ‘huisje, tuintje, kindje’ niet echt helemaal in zijn plaatje past. Hoewel hij zielsveel houdt van zijn vrouw en kinderen, verklapte de inleiding dat hij ook een liefde koestert om de wereld rond te trekken. Op reis gaan is niet altijd zo vanzelfsprekend. Hij is het levende bewijs dat je keihard moet werken als je iets wilt bereiken. “Je moet kunnen leven, maar dat vraagt iets in ruil”.

Je inschrijving kon niet worden verwerkt. Probeer nog eens aub.
Je bent nu ingeschreven in onze mailinglist.

Inksane nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek hoe onze tattoostudio in zijn werk gaat.

function handleCaptchaResponse() { var event = new Event('captchaChange'); document.getElementById('sib-captcha').dispatchEvent(event); }

"Costa Rica, het schoonste dat ik al gezien heb in mijn leven"

Vanaf zijn 25ste werd het vliegtuig Olivier’s favoriete vervoersmiddel, en sindsdien is hij niet meer gestopt. “Je kan het een beetje een verslaving noemen”, lachtte hij. Hij moedigt dan ook zijn dochter aan om in zijn voetsporen te treden en ons Belgenlandje af en toe achter zich te laten. Olivier heeft al veel gezien in zijn leven. Landen zoals Bali, Costa Rica, Thailand, Mexico en Kenia kon hij al afvinken van zijn bucketlist. Om specifiek te zijn is er één land die hem het meeste bijblijft: Costa Rica. “Het schoonste dat ik al heb gezien in heel mijn leven. Het is de natuur die het hem doet”. Je leeft er echt “la vida pura”. Zijn levensmotto is niet voor niets “je leeft maar één keer”. Olivier is dan ook van plan om in september een last-minute te boeken. De bestemming is nu nog onbekend, maar dat is juist het leuke aan reizen. Je kan terechtkomen op plaatsen waarvan je nooit gedacht had dat ze bestonden.

Moeilijke periode in zijn leven

Ondanks het vreugdegevoel door het reizen, heeft Olivier ook zijn struikelblokken gekend. “Het ouder worden zorgt ervoor dat ik een moeilijke periode in mijn leven beter kan relativeren en een plaats kan geven”. En wat is er mooier dan je levenservaring te laten tattoëren op je rug? “Ik kan vanaf nu een punt achter de negativiteit zetten en enkel vooruit kijken”. De tattoo is een kaart die toont welke weg Olivier heeft bewandeld en wat hem maakt tot de persoon die hij vandaag is. Exacte details van zijn wandeling blijven een mysterie. “De tattoo drukt uit wat ik al heb meegemaakt. Het is het verhaal van mijn leven”. Het was trouwens geen beslissing die vandaag op morgen werd gemaakt. Hij liep al maar liefst 15 jaar rond met het idee.

Kieskeurig voor de shops

De tattoo die Olivier wilde zetten heeft een grote emotionele lading. Daarom wilde hij niet zomaar iemand contacteren om de klus te klaren. In het verleden heeft Olivier al tattoos bij Inksane laten zetten. Daarom koos hij ervoor om opnieuw opzoekwerk bij ons te doen en eens langs te gaan bij de balie. “Tattoeages kan je overal laten zetten. Maar het staat tenslotte op je lichaam dus je moet wel voor een plek kiezen waar het in orde is”. Aan de receptie vertelden ze hem dat Roman Vainer de ideale match voor hem was, maar dat het een tijdje zou duren voor de tattoo helemaal af is. Op het moment van het interview was het Olivier’s 6de sessie. Hij heeft er nog 4 te gaan

Reactie van omgeving

Zijn omgeving is helemaal in de ban van zijn tattoos. Zijn vrouw werd namelijk ook getattoeerd door Vainer. “Bij haar is het wel wat vrouwelijker met bloemen. Ik zocht een andere stijl”. Naast zijn vrouw zijn andere leden van het gezin ook niet schuw van tattoos. “Mijn stiefzoon wilt ook dolgraag één, maar ik zeg hem altijd dat hij heel goed moet nadenken voor hij aan de slag gaat”.

Contact met Vainer

“Ik zocht naar de specifieke artiest die me kon geven wat ik wilde. Toen ik via Inksane de werken van Roman Vainer zag, was ik helemaal verkocht”. Olivier hoefde helemaal geen andere shops of artiesten in overweging te nemen. Trouwens voldeed Vainer’s design helemaal aan zijn verwachtingen. Hij en de artiest begrepen elkaar ook goed. “Hij zei me dat een tattoo met een verhaal het mooiste is wat je kan zetten. Ik kon het niet beter beschrijven”. Het creëren van die vertrouwensband stelde Olivier al meer op zijn gemak tijdens de sessies.

Roman Vainer aan het werk

Over Roman Vainer

Roman Vainer is een Russische gastartiest waarbij je geregeld afspraken kan boeken via Inksane. Let op: de plaatsen zijn beperkt! ‘Vainer’ klinkt bij onze klanten als muziek in de oren en is daarom vaak volboekt. Hij is vooral gespecialiseerd in een realistische tattoostijl. Hij heeft dan ook al talloze portretten getattoeërd, zoals Harley Quinn, The Joker en de Russische acteur Konstantin Khabensky. Het is precies de reflectie van een spiegel die op je huid staat. Vainer is niet enkel actief in Inksane, hij heeft namelijk ook zijn eigen tattoo – en barbershop in Rusland. Daarnaast heeft hij samen met zijn vrouw Kate Vainer (die trouwens ook een top tattoo-artieste is) een prachtig zoontje genaamd Robert.

Waarom is Inksane de go-to voor een geslaagde tattoo?

Het zijn hier allemaal heel vriendelijke mensen. Ze behouden een goed contact en alles verloopt vlot en duidelijk. Het is niet de eerste keer dat ik kom en steeds ga ik naar huis met een positieve ervaring!


Klant: Olivier Cousin
Artiest: Roman Vainer
Roman Vainer

Wil je ook een tattoo die het verhaal van je leven symboliseert? Neem contact op met Inksane

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday