Interview met Jonathan Vercamer

"Eens je de drempel bent gepasseerd, voelt het natuurlijker aan"

Dit is Jonathan:

Jonathan Vercamer kwam naar Inksane om zijn sleeve aan te vullen door gastartiest Dmitry Khmarsky. Jonathan is een goedhartige man met een carrière als verkeersleider bij Infrabel. Onze 32-jarige happy single heeft een passie voor metalmuziek. In zijn vrije tijd leeft hij zich namelijk uit op een ruige basgitaar en speelt hij videogames. Echter is hij niet actief in een muziekband. De plicht van de sporen kan elk moment roepen, en dan moet hij te allen tijde paraat staan. Opgelet, in alles wat hij doet zit een rode draad: de Noordse mythologie. Al 10 jaar verdiept hij zich in het thema en raakt hij geïnspireerd door de boeiende verhalen. Hij vindt er signalen van terug in het gamen, de muziek, op zijn werk… Zijn liefde is zelfs zo groot dat hij zijn volledige rechterarm eraan heeft toegewijd.

Jonathan Vercamer
Tattoo van Jonathan

Liefde voor muziek vs. liefde voor tattoos

De inleiding gaf al weg dat Jonathan’s hart bonkt voor metalmuziek. Hij reist er dan ook graag de wereld voor rond. Jonathan gaat waar de muziek hem leidt: van weelderige festivals tot de underground beats. Helaas beseft hij ook dat zijn liefde voor tattoos misschien wel even groot is en dat beide niet zonder kosten bestaan. Daarom besloot hij om zich in 2024 volledig te richten op de tattoos, om volgend jaar dan helemaal los te gaan op zijn muziek. Zo heeft hij al gepland om naar de band ‘Bullet for My Valentine’ en ‘Avatar The Last Airbender in concert’ te gaan kijken. Ook gaat zijn favoriete band binnenkort op tour, dus hij zal een maand van huis zijn om hen te vergezellen.

Noordse mythologie

Jonathan betrapt zichzelf er soms op dat hij uren kan kijken naar YouTube-video’s over de Noordse mythologie. “Ik kan mezelf soms zo verliezen in die filmpjes”. Vooral de symboliek van de god Odin en zijn raven vindt hij het meest fascinerend. Odin is namelijk de oppergod van de Noordse mythologie, en meer specifiek van kennis, wijsheid, strijd, oorlog, het hiernamaals, magie, geneeskunst en het runenschrift. Hij wordt vergezeld door zijn twee raven: Huginn (de gedachte) en Muninn (het geheugen). Zijn twee compagnons stuurt hij uit om informatie te verzamelen en meer te weten te komen over zijn ‘stervelingen’.

Eerst Thor, dan Odin

De sleeve van Jonathan begon al in februari met de god Thor. Dit is de sterkste onder de goden, meer bepaald de dondergod. Daarnaast is hij ook de beschermheer van zowel goden als mensen. Ondanks dat de tattoo van Thor al een indrukwekkende prestatie was, wilde Jonathan meer. De aanvulling van de sleeve zal volledig uitbesteed worden aan Odin met zijn raven. “Odin is de oppergod van de Noorse Mythologie, dus hij moest er sowieso wel bij”.

Nieuwsgierig naar Khmarsky

Jonathan koos voor onze gastartiest Dmitry Khmarsky om de klus te klaren. De eerste keer dat hij over Dmitry hoorde was op het werk. Een collega toonde hem zijn nieuwste tattoo en hij werd meteen verliefd. “Ik vroeg hem wie dat had gedaan en waar ik andere werken van hem kon bekijken”. De Instagrampagina van Dmitry wekte daarbij nog een betere indruk. Via zijn collega kon Jonathan de tattoos ‘in real life’ bekijken. “Dat is nog overtuigender. Online kunnen foto’s vaak bewerkt worden, daarom vond ik het top dat ik die tattoos in het echt kon zien”.

Kennismaken met Inksane

Voordat Jonathan zich liet tatoeëren bij Dmitry Khmarsky had hij nog nooit van Inksane gehoord. Het is dus echt via de artiest dat hij bij ons terechtkwam. “Ik woon zelf in Gent, dus voor mij was het ideaal om naar Roeselare te komen. Uiteindelijk is dat niet zo ver”. Jonathan getuigt dat hij goed werd geholpen vanaf het begin. “Ik kreeg direct een formuliertje om alle benodigdheden in te vullen en als ik vragen had mocht ik ze meteen stellen. Ik wilde er eigenlijk zo snel mogelijk aan beginnen, en dat kon ook. Khmarsky was heel flexibel in zijn agenda”.

Vertrouwen in de artiest

De prachtige werken die hij had gezien bij zijn collega, samen met de overtuigende Instagramfoto’s zorgden ervoor dat Jonathan zijn volledige vertrouwen kon geven aan Dmitry. “Ik zei tegen hem: doe maar, jij weet het best wat het mooiste past en hoe de compositie in elkaar zit”. Dmitry had in het verleden al vaker Thor getatoeëerd, dus Jonathan kon op zijn beide oren slapen. “Ik weet ook dat hij schildert, dus ik vertrouw volledig op de creatieve geest van Dmitry”. Ook het design kreeg meteen een ‘free pass’. Khmarsky kreeg groen licht met zijn ontwerp en Jonathan kon niet wachten om eraan te beginnen.

Geen pijn

“Ik heb helemaal geen pijn. Bij de tattoo van Thor ben ik zelfs een uur ingedommeld”. Het is overduidelijk dat tattoos zowel geen mentale noch fysieke drempel zijn voor Jonathan. Wel moet je weten, beste lezer, dat Jonathan na een zware nachtshift rechtsreeks naar de shop komt. Een tattoo zetten kan je in zijn geval het best omschrijven als een ‘zenmomentje’. De arm is dan ook niet zo’n gevoelige plek om een tattoo te laten zetten. Toch begint het laatste halfuurtje wel te pieken. “Na zo’n 6 uur stilliggen met die naald mag het dan wel stoppen”, lachte hij.

Niet alleen arm, maar ook andere arm en benen

Jonathan is zeker niet van plan om te stoppen na deze sleeve. “Ik wil zeker en vast nog tattoos bij dezelfde artiest”. Wel is hij vastberaden dat de andere lichaamsdelen andere thema’s zullen zijn. Een voorbeeld: zijn linkerarm zal helemaal in thema zijn van videogames en zijn been in dat van de befaamde serie Lord of The Rings. “Ik heb liever dat de tattoos op dezelfde lichaamsdelen bij elkaar passen, dan is er een samenhangend geheel”. Tattoos zetten over het algemeen is in het begin een drempel geweest, maar daarna had hij daar geen probleem mee. “Op de duur voelt het heel natuurlijk aan en ben je voor je het weet heel je lichaam vol aan het plannen”. Eens de stap was gezet, was er bij Jonathan geen stoppen meer aan.

Omgeving

“Op het werk zijn we bijna allemaal getatoeëerd”. Van negatieve commentaren heeft Jonathan dus helemaal geen last. In tegendeel, de collega’s inspireren elkaar. Ze wisselen graag ontwerpideeën uit zodat ze voortdurend nieuwe en originele tattoos kunnen laten zetten. “Op het werk zijn tattoos totaal geen taboe, we vinden het juist leuk om elkaars werken te bekijken”.

Over Dmitry Khmarsky

Dmitry Khmarsky is een Oekraïense gastartiest bij Inksane sinds 2018. Hij tatoeëert zowel in de shop in Roeselare als in Inksane Brussel. Dmitry werkt in een ‘guestspot’, wat wil zeggen dat klanten hem kunnen boeken voor een korte periode in verschillende shops over heel de wereld. Op die manier kan hij zijn droomjob uitoefenen in combinatie met het zien van de wereld. De artiest specialiseert zich vooral in het surrealisme. Ook is hij een meester in de schilderachtige stijl. Naast tatoeëren is schilderen zijn passie. Over het algemeen is Dmitry Khmarsky een kunstzinnige ziel die op allerlei manieren zijn interesses kan uiten.

Dmitry Khmarsky aan het tatoeëren

Waarom is Inksane de go-to voor een geslaagde tattoo?

Iedereen is hier supervriendelijk! Ook de service is echt op en top. Het verbaasde me dat er echt zoveel verschillende stijlen van verschillende artiesten worden aangeboden. Bijvoorbeeld, als je iets Aziatisch wilt, iets vrouwelijks… Er is voor elk wat wils. Verder was ik onder de indruk van de grootte van de shop. Als je binnenkomt lijkt de shop niet zo heel ruim, maar naarmate je verdergaat komen er precies heel de tijd hoekjes en kantjes bij.


Klant: Jonathan Vercamer
Artiest: Dmitry Khmarsky
Dmitry Khmarsky

Wil je ook een tattoo over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent? Neem contact op met Inksane

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday