Interview Henny Desmet

“Dat zo’n jonge artiest zo’n professionele, gedetailleerde tattoo kan zetten, had ik nooit gedacht.”

Over Henny

Henny kwam naar Inksane en gaf ons een aangrijpende getuigenis over zijn tattoo. Henny is 49 jaar en woont samen met zijn vriendin. Overdag werkt hij als bediende in een doe-het-zelfzaak waarbij hij graag klanten helpt, maar na zijn shift leeft hij zich uit op de keepertraining waarin hij zijn passie voor voetbal kan uiten. Verder is hij gepassioneerd door Spanje wat van hem een echte levensgenieter maakt. “Geniet zolang je kan, want je hebt alleen vandaag, morgen is niet zeker”. 

Elke week interviewen we een klant waarbij we vragen naar het verhaal of betekenis achter de tattoo. Deze week kwam Henny langs en vertelde hij ons over zijn zwart-witte cover-up die hij liet zetten door Veronica op zijn volledige onderarm.

Henny’s vader was amper 48 toen hij overleed. Ongeveer even oud als Henny nu. En die levensmarkerende gebeurtenis zette hem aan het denken. “Al een hele tijd had ik het gevoel dat mijn leven zou veranderen op de leeftijd als die van mijn papa toen hij stierf. En effectief: niet alleen mijn persoonlijke situatie is ondertussen anders, ik ben nu op een punt dat ik meer dan ooit geniet van wat er is. Het is net alsof er een nieuw hoofdstuk gestart is. Eentje dat om een nieuwe tattoo vroeg, een cover-up van een oude die niet meer past bij wie ik vandaag ben.”

Cover-up van een oude herinnering

“Op mijn onderarm had ik een tattoo die symbool stond voor een verleden dat niet meer bij mij hoorde. Daarom koos ik voor een cover-up met een klok, een roos en een Spaanse quote: ‘respeta el pasado, crea el futuro’ of ‘respecteer het verleden, creëer de toekomst’. En dat klopt helemaal bij mijn mindset. De klok staat voor het tijdsgegeven – het is nú dat je moet genieten, en de roos voor bloei en groei – dat heb ik vooral de laatste jaren ervaren.

Omdat ik Inksane kende van in het verleden en erg tevreden was van hun werk, maakte ik opnieuw een afspraak in hun vestiging in Roeselare. Met het voorstel dat ik zelf had uitgewerkt kwam ik bij Veronica, een jonge tattoo artiest, terecht. Ze overtuigde me meteen van haar professionaliteit toen ze mijn idee uitwerkte en tot twee keer toe bijstuurde omdat ze zelf niet helemaal overtuigd was. Zo stonden er oorspronkelijk twee rozen, maar dat vond ze te druk, dus gingen we voor eentje. En inderdaad: ze had helemaal gelijk, die ene roos was perfect. Ik stond echt te kijken van haar passie, professionaliteit en jobfierheid. Zonder dat ik het vroeg, bleef ze zoeken naar het perfecte design. Echt verbluffend op die jonge leeftijd.”

Enthousiasme van de omgeving

“Dat ze deze tattoo – die zoveel betekenis heeft voor mij – fenomenaal uitgewerkt heeft, is voor mij van grote waarde. Het is enerzijds een ode aan mijn vader, maar ook de start van een nieuw mooi hoofdstuk. Vaak nemen mensen in mijn omgeving spontaan mijn arm vast om de tatoeage in detail te bekijken en dan zijn ze verbluft door de hoge kwaliteit. Zelfs andere tattoo artiesten zien meteen dat het bij Inksane werd gezet. Dus dat wil al wat zeggen. En mijn vrouw vond het nog beter dan op foto, en dat zie je niet altijd. Integendeel zelfs.”

Waarom Inksane de go-to is voor je tattoo?

“Bij Inksane reken je op een persoonlijke en professionele aanpak. Ik sta zelf in een functie waar klantgerichtheid heel belangrijk is, dus ik ben heel gevoelig aan het feit dat je als klant soms ergens een nummer bent, maar dat is hier totaal niet het geval. En verder bieden ze bij Inksane gewoon de allerbeste kwaliteit. In de regio vind je niets beters.”

Winkelwagen

Schrijf je in voor onze e-mail lijst.

En ontvang ons GRATIS tattoo magazine in je mailbox.

nl_BEDutch
× Hoe kan ik helpen? Verkrijgbaar bij 00:00 naar 23:59 Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday