Surrealisme


Surrealisme
 

Surrealisme is een kunststroming ontstaan in de jaren 20. Het is een bizarre kunstvorm en tegelijk ook één van de meest indrukwekkende. In deze stijl vind je absoluut onverwachte, spontane, verrassende en vaak schokkende combinaties terug. Denk maar aan de kunstwerken van Salvador Dali, René Magritte en Frida KahloDaarentegen kan surrealisme ook totaal abstract of herkenbaar zijn, maar zeker niet realistisch. Surrealisme gaat over het vieren van de onbewuste gedachtenhang, dromen en fantasie zonder logica.  

Als tattoostijl worden er vooral realisme met surrealistische elementen gecombineerd. Bijvoorbeeld het plaatsen van sterrenstelsels, planten, etc. in plaats van een gezicht. Soms worden elementen door iets compleet anders vervangen. Bij dit soort tattoos worden aanschouwers uitgedaagd om zelf over de betekenis na te denken.  

Je hebt dus een grondige dosis creativiteit nodig om een surrealistisch idee te bedenken. Daarnaast heb je ook nog de vaardigheid nodig om dit te vertalen naar een mooie tattoo. De enige limiet is je eigen verbeelding!