Microrealisme

Microrealisme 

De geschiedenis van microrealisme is hetzelfde zoals die bij black ’n grey fotorealisme en kleur fotorealisme. Microrealisme is de ideale realistische stijl voor mensen die een tattoo willen die ze gemakkelijk kunnen verbergen. Ze nemen weinig plaats in en je kunt ze vaak op zichtbare plaatsen verstoppen.  

Microtattoos hebben al een hele evolutie achter de rug. Vroeger werd de stijl van de tattoo bepaald door de middelen die de artiesten hadden om te tatoeëren. Tattoomateriaal was toen namelijk moeilijk te vinden. Vandaag is het makkelijker om steeds met de beste middelen te werken en daarom zijn de mogelijkheden voor microrealisme oneindig. Microrealisme tattoos worden met één enkele naald gezet en zijn ontzettend complex.  

Bij microrealisme wordt elk detail minuscuul uitgewerkt. Hoewel deze tattoos klein zijn bevatten ze evenveel details als bij een gewone fotorealistische tattoo. Het is wel een stuk moeilijker om de details te verwerken in deze tattoos omdat het medium zo klein is. Daarom is het belangrijk om iemand te kiezen met voldoende ervaring in deze tattoostijl. Bij Inksane is realisme een van de meest beoefende stijlen. Onze artiesten zijn hierin sterk getraind en hebben jaren ervaring in deze kunst.