Permanente make-up

In onze shop wordt ook permanente make-up gedaan. In dit blogartikel willen we jou wat meer bekend maken met wat permanente make-up precies is, hoe alles gebeurt en welke opties er zijn.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is precies wat de naam zegt: er wordt make-up permanent aangebracht zodat u 's ochtends minder tijd verliest met het aanbrengen ervan! Dit kan gebruikt worden om ogen, wenkbrauwen en lippen te accentueren en/of te corrigeren. Het is altijd de bedoeling om een natuurlijk effect te creëren. Om dat te bekomen, houdt men de lijnen zachter en plaatst men de inkt minder diep dan bij een normale tatoeage. Daarom zal het uiteindelijk ook vervagen, door blootstelling aan UV-licht en de natuurlijke reinigende stoffen die aanwezig zijn in de huidlaag. Toch blijft het minstens drie tot vijf jaar zitten!
Ook als u permanente make-up hebt waarvan u niet tevreden bent, kunt u bij ons terecht. Door middel van een zoutoplossing kan het pigment uit de huid gehaald worden.

Hoe gaat het proces in z'n werk?

Voor de make-up permanent wordt aangebracht, wordt het altijd eens voorgetekend op de huid, zoals u hieronder kunt zien.Zo hebt u als klant een idee van hoe het eruit zal zien. Ook worden verschillende kleuren en vormen getoond voor u de definitieve beslissing neemt. Voor de behandeling gestart wordt, wordt altijd verdovende zalf aangebracht. Eens u zeker bent van de vorm en kleur van de make-up, wordt het proces gestart: het aanbrengen van pigment met naalden in de huid.

Welke opties zijn er?

Ogen

Aan de ogen kan een lijntje boven en/of onder het oog worden aangebracht. Hierbij heeft u ook verschillende keuzes qua stijl: u kan gaan voor een dikke, uitgesproken lijn of een iets subtielere lijn. Het is de bedoeling om uw ogen meer te accentueren en tegelijkertijd ook rekening te houden met de vorm van uw ogen.

Wenkbrauwen

Ook uw wenkbrauwen kunnen onder handen genomen worden met permanente make-up. Zo kunnen kale plekjes in uw wenkbrauwen ingevuld worden. Ook kunt u het gebruiken om uw wenkbrauwen te accentueren of de vorm te corrigeren.
Een andere techniek die gebruikt wordt voor wenkbrauwen is microblading. Het verschil met standaard permanente make-up is dat het handmatig aangebracht wordt, en dus niet met een toestel. De make-up wordt minder diep gezet, waardoor het een natuurlijk effect creëert en een haareffect naabootst. Dit is goed voor mensen die twijfelen en permanente make-up net een brug te ver vinden: microblading wordt gezien als semi-permanente make-up aangezien het na zes maanden tot een jaar verdwijnt.
De afbeelding hieronder laat zien hoe deze techniek eruitziet voor de behandeling, vlak na de behandeling en na de genezing.Bij microblading heeft u twee opties: strokes- of poedereffect. Bij strokes krijgt u een haareffect, bij het poedereffect worden de wenkbrauwen volledig opgevuld alsof er een schaduw onder staat. Met microblading kunnen gaatjes in wenkbrauwen ook opgevuld worden, zonder dat uw hele wenkbrauw meteen ingevuld wordt.

Lippen

Er zijn verschillende opties voor uw lippen. U kunt onder andere de contour van uw lippen laten zetten. Hierbij kan u kiezen tussen verschillende kleuren: wilt u de omranding van uw lippen accentueren met een kleur die dicht bij uw natuurlijke kleur ligt, of liever met een donkere kleur? Afhankelijk van wat u kiest, ontstaat een ander effect.
Hieronder ziet u een genezen contour van de lippen.Ook kunt u het bovenstaande combineren met een schaduw: dan wordt de lijn gecombineerd met een schaduw naar binnen toe. Zo krijgt u het effect van vollere lippen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor full lips. Dan worden uw lippen volledig ingekleurd en krijgt u een effect als wanneer u lippenstift draagt. Ook hierbij kan het kleur natuurlijk zelf gekozen worden.

Nabehandeling van permanente make-up

De eerste 24 uur na de behandeling mag de permanente make-up niet in contact komen met water. Ook zullen er korstjes verschijnen op de permanente make-up. Deze mag u er zeker niet van krabben! Verder mag u geen make-up gebruiken tot alle korstjes zijn afgevallen, dit duurt ongeveer een week. Indien uw ogen of huid gezwollen zijn, mag u er ijs of een cold pack op leggen, maar liefst nooit rechtstreeks op de permanente make-up. Gebruik liever een steriel doekje.
Na de genezing zullen de ogen iets lichter zijn van kleur, ook zal de eyeliner iets fijner zijn, zodra de zwelling is verminderd. Wenkbrauwen worden ook iets lichter van kleur na genezing. Als u uw lippen liet doen, is het mogelijk dat de kleur van de lippen eerst volledig verdwijnt. Na een tweetal weken zal de kleur weer optimaal terugkomen.
Na minimum vier weken kan er een nabehandeling of retouche gebeuren. Dit kan nog tot maximum 3 maanden na de behandeling. Deze retouche is inbegrepen in de prijs.


Prijslijst

Ogen boven: 175€
Ogen onder: 175€
Ogen boven en onder: 320€
Wenkbrauwen: 300€
Lippen contour 300€
Lippen shade: 400€
Full lips: 600€Bent u geïnteresseerd in het laten zetten van permanente make-up? Contacteer ons dan via info@inksane.be!