fbpx


Wij willen vooral niet alles in hokjes steken. Maar we geven graag deze verduidelijking om je een richtlijn te geven. En om ons te helpen beslissen we welke artiest het beste geschikt is voor jouw project. 


Dit is hoe wij het in onze studio zien, en kan dus verschillen met andere plaatsen.
Scroll helemaal naar beneden om foto's met vb'en te zien.

1/ Fotorealisme
Dit betekent dat de tattoo zo echt mogelijk van op de foto wordt gekopieerd. Dit kan een foto van een voorwerp zijn (bv een boek, een skull, ..), van een persoon (= portret), van een dier, ..
Bij fotorealistische tattoos wordt nooit (of zelden) gebruik gemaakt van lijnen. Dus geen zwarte outline rond uw tattoo.
Alles wordt opgebouwd uit schaduwen en details, .. om het simpel uit te leggen. Vooral het contrast tussen de verschillende schaduwvlakken is heel belangrijk.
Pekzwart naast fel wit/huidskleur geeft logischerwijze het beste contrast. Vragen om jouw tattoo 'niet te donker' te zetten heeft dus weinig zin!
Om alle details te kunnen verwerken heeft jouw artiest ook een zekere oppervlakte nodig. Te klein is dus zeker geen goed idee! (dit is ook niet goedkoper: er is soms meer werk aan alle minime details in een kleine opp steken, dan er is aan evenveel details mooi uitwerken op een groter oppervlak.)
Hoe beter de bronfoto, hoe beter de tattoo!
Laat jouw artiest zelf naar een foto zoeken, die weet immers beter welke foto genoeg details/contrast/scherpheid/… bevat.
Deze stijl neemt vaak het meeste tijd in beslag om een bepaald oppervlak vol te zetten, in vergelijking met andere stijlen. Daarom is deze stijl eerder duur. (en kleur duurt meestal nog langer dan zwart-wit)

2/ Oldschool
Deze oldschool stijl is net het omgekeerde van fotorealisme.
Zo'n tattoo bevat wel zwarte (vette) outlines. Het onderwerp wordt illustratiever, simpeler, afgebeeld. Minder details. U bent het beste af met uw artiest een eigen ontwerp te laten maken. U kan gewoon het onderwerp (of meerdere) opgeven. U hoeft zelf niet naar foto's te zoeken, maar het kan een goeie leidraad zijn. Het is een genre die al veel langer bestaat, en er ook wel altijd zal zijn.

3/ Newschool
Dit is de ver gevorderde versie van 'oldschool'. Klassieke outlines, maar geavanceerdere inkleuringen/schaduwen, meer details.
Is dus ook langer werk om dezelfde oppervlakte te vullen dan bv oldschool. Dus net wat duurder dan oldschool, net wat goedkoper dan fotorealisme.

4/ Maori/polynesian/haïda/pacific/..
Versimpelde vormen, 'blokjes' en 'driehoekjes' en ... effen opgekleurd, of met een patroontje opgevuld. Veel symetrie, rechte vlakken, rechte lijnen, weinig of geen schaduwen.
Volgen de vormen van uw lichaam mee.
Dit vereist een getraind hand om alles perfect symetrisch en evenwijdig te houden.
Deze stijl neemt vaak het minst aantal werkuren in beslag om dezelfde oppervlakte te vullen, in vergelijking met andere genres.

5/ Mandala's, dotwork, geometric

Dotwork betekent dat alles opgebouwd is uit puntjes, en dus geen effen schaduw (maar van ver lijkt het wel een schaduw). Mandala's zijn geometrische patronen, meestal in een cirkel. Heeft vaak een spirituele/universele (cosmos) betekenis. Deze bestaan in eerste instantie uit lijnen. De vlakken die gevormd worden kunnen dan met schaduwen, kleuren of dotwork ingevuld worden.

6/ Watercolor
Watercolortattoos bestaan meestal uit een combinatie van lijnwerk opgekleurd met 'vlekken' alsof het met waterverf en penseel gemaakt werd. Dit is dus bijna altijd een kleurtattoo.
Laat zoals met elke genre best jouw artiest zijn eigen ontwerp maken, gebaseerd op jouw gekozen onderwerp. Je kan bv ook wel een kleurschema meegeven, zoals 'vooral roze en paars', 'geen geel', ..

7/ Surrealisme
Surrealistische tattoos zijn erg kleurrijk en komen vaak wat schilderachtig over. Deze kunnen zowel 2-dimensionaal als 3-dimensionaal ontworpen worden. Deze stijl is dus erg geschikt voor mensen die afstammen uit een wereld van dromen, illusies en fantasieën. Denk aan de gekende schilder Dali.

Ook wordt er gespeeld met de wetten van perspectief en zwaartekracht. Op die manier wordt iedereen gestimuleerd om een eigen interpretatie op het ontwerp te ontwikkelen. De artiesten schrikken vaak niet terug om de grenzen tussen werkelijkheid en fantasie te overschrijden. Zo kunnen bestaande voorwerpen plotseling getransformeerd worden tot echte surrealistische kunst door ze in een heel andere context te plaatsen.

8/ Bio-Organic - Bio-Mechanic
Bij ontwerpen die bio-organisch zijn, gebruikt de artiest elementen die natuurlijk en/of biologisch zijn. De lijnen en vormen zijn geïnspireerd op de natuur en lijken alsof ze gegroeid zijn. Daarbij worden schubben, botten, platen, organen, koraal... in de kijker gezet. Soms wordt ons ook de anatomie van het lichaam getoond. Dan presenteert de tattoo ons wat er onder onze huid verscholen zit.

Terwijl bio-organisch de link legt naar de natuur, legt bio-mechanic de link naar machines en mechanismen. Die mechanismen kunnen ook wel als robotachtige creaties gezien worden. De ontwerpen zijn vaak 3-dimensioneel en tonen ons de machine die in ons lichaam zit in plaats van erop. Deze stijl is vaak erg technisch en donker uitgewerkt en doet ons wat denken aan buitenaards leven of een cyborg.

9/ Blackwork 
Blackwork is een tattoostijl die gekenmerkt wordt door een afwezigheid van kleur. De uniekheid van deze stijl zit in de vorm en het contrast van de tattoo. Er wordt pure – onverdunde – zwarte inkt gebruikt voor lijnwerk of vlakken in het ontwerp.
Dit wordt meestal afgewisseld 
 met fijner lijnwerk, dotwork of een speciaal shoort shading, zoals whip shading en pepper shading, al dan niet met verdunde zwarte inkt.Voor gelijk welke stijl geldt: Je bent het beste af met jouw artiest een eigen ontwerp te laten maken!

Je kan gewoon het onderwerp (of meerdere) opgeven. Je kan zelf op zoek gaan naar foto's om jouw idee beter uit te leggen aan ons, maar als je al zeker weet voor welke stijl je gaat, dan is jouw idee alleen de beste leidraad. Bv 'een gitaar', 'een tijger', 'cactus', 'elvis'... en niet 'deze tijger van op deze foto die ik zelf gezocht heb' (maar heel slechte kwaliteit is).

Hier onder enkele voorbeelden:
Traditional of oldschool Fotorealisme zwart-wit Fotorealisme kleur Aquarelle/watercolor Newschool Geometrisch en dotwork en mandala's Maori, polynesian, .. Surrealisme Bio-organic - bio-mechanic Blackwork
           
         
   
     
               
   
           
         
   
   
       
   
     
       

 

Bent u op zoek naar onze wachttijden? klik hier.
Wil u een lijst van onze artiesten zien? klik hier.
Wil u prijs aanvragen? klik hier.
Wil u iets inboeken? klik hier.
Onze contactgegevens vind u hier.
Lees ook eens onze blog! klik hier.Blijf op de hoogte van onze nieuwe gastartiesten en schrijf je in voor onze e-maillijst bovenaan de pagina!