Het is zomer! En dat wil zeggen korte shorts, weinig verhullende topjes en zwierige kleedjes. Voor velen is dit hét moment om trots te showen met hun tattoo die anders onder een dikke wollen trui of lange jeans verstopt zit. En daar is niets mis mee. Maar als je graag nog vele zomers van je prachtige tattoo wil genieten, dan zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten.

Hoeveel wij ook van de zon houden, onze tattoos denken daar anders over.

Voor een optimaal genezingsproces, blijf je met een nieuwe tattoo best gewoon helemaal uit de zon. Blijf in de schaduw, draag losse kledij die de getatoeëerde plaats bedekt, en volg het nazorgingsadvies van onze artiesten. Maar het is altijd van belang om je tattoo te blijven verzorgen en tegen de zon te beschermen, niet alleen als die pas geplaatst is.

We hoeven niet te herhalen dat te veel UV-stralen schadelijk kunnen zijn voor de huid, maar ook je tattoos worden er door aangetast. Het UV-licht zorgt ervoor dat de pigmenten van de inkt in kleinere deeltjes gebroken worden, en die kunnen makkelijker door het lichaam afgevoerd worden als afvalstoffen. Dat is in principe hetzelfde proces dat men hanteert bij tattoo removals.

Maak je geen zorgen, je tattoo zal natuurlijk niet plots helemaal verdwenen zijn na een dagje zonnebaden. Maar als je zo lang mogelijk van je kunstwerkje wil blijven genieten, zonder dat het extreem vervaagt, dan is de boodschap: smeren – smeren – smeren. Factor 50 klinkt misschien niet zo cool, maar het is wel wat je tattoo nodig heeft. (Maar smeer geen zonnebrandcrème op een nieuwe tattoo, want SPF op een open wonde kan net irriteren en het genezingsproces opnieuw vertragen.)

P.S. Eigenlijk blijft smeren elk seizoen belangrijk. Door dagelijks een hydraterende bodylotion te gebruiken, zorg je ervoor dat je tattoo nog lang blijft blinken in z’n vel.

Heb je nog vragen over de nazorg van je tattoo, aarzel dan niet om ons te contacteren.