Kam Azat, een gastartiest die eerder ons team al kwam versterken, keert terug naar onze shop! Deze artiest is gespecialiseerd in de stijl ‘New School’ en komt volgend jaar zijn talent opnieuw met ons delen.


Inksane Tattoo & Piercing is een tattooshop in Roeselare (België) die werkt met zowel vaste lokale artiesten als gastartiesten die afkomstig zijn uit Europa of verder. Je hoeft dus niet naar het buitenland te gaan om jouw ontwerp te laten uitvoeren want wij brengen deze buitenlandse artiesten naar Roeselare!

Wat is een ‘New School’ tattoo?De stijl ‘new school’ of ook wel ‘new skool’ genoemd, is een moderne variant van de stijl ‘old school’. Hieronder kun je links een voorbeeld zien van een old school tattoo en rechts zie je een voorbeeld van een new school tattoo.Wat meteen opvalt bij het vergelijken van deze twee stijlen is dat de artiest bij ‘new school’ veel meer kleuren gebruikt. De kleuren vallen meer op, zijn feller en zijn verwerkt in meer ingewikkelde schaduwen. Daarnaast zijn de dikke zwarte lijnen veel minder aanwezig.In New School tatoeages houdt de artiest rekening met het inbrengen van meer details. Op die manier wordt de kijker uitgenodigd om het ontwerp van dichterbij te komen bekijken. Zo kunnen ook de mooie kleurovergangen bewonderd worden.

Ook laat deze stijl toe dat de ontwerper kan spelen met het perspectief. Een typisch kenmerk van deze stijl is dat het perspectief vervormd wordt en dat de proporties/verhoudingen vaak niet lijken te kloppen. De ontwerpen die gecreëerd worden kunnen daarom vergeleken worden met animatiefiguurtjes. Denk bijvoorbeeld maar aan uitvergrote ogen.

Deze uitvergrote ogen worden vaak gebruikt bij dierentattoos. Zo wordt de aaibaarheidsfactor erg versterkt. Het dier dat bijzonder populair is in deze stijl is een vos. Hieronder kan je een voorbeeld zien van zo’n vos tattoo.Kam Azat is voornamelijk gespecialiseerd in New Skool, maar dat wil daarom niet zeggen dat hij geen andere stijlen beheerst. De neo-traditionele stijl, een stijl waarin hij ook ontwerpt, sluit erg aan bij new school maar is niet helemaal hetzelfde. Azat vertaalt dit vooral in Japans getinte ontwerpen. Deze japanse tattoos hebben dezelfde felle kleuren maar verschillen in onderwerp van de new school tattoos.

Wil je graag een plaatsje bemachtigen bij deze topartiest, aarzel dan niet om ons via onze wizard een idee te geven van jouw idee!

Weet je al perfect wat je wil dan kun je via artiesten & wachttijden je afspraak nu al inboeken of kan je ons een mailtje sturen naar info@inksane.be. Voor eventuele vragen of meer informatie kan je terecht op onze contactpagina .

Blijf op de hoogte van onze nieuwe gastartiesten en schrijf je in voor onze e-maillijst bovenaan de pagina!