Blackwork Tattoos België

Blackwork  & Dotwork zijn erg interessante tattoostijlen.
Het is vaak echter moeilijk om zich iets bij die term voor te stellen. Daarom willen wij je vandaag even informeren over wat deze stijl precies inhoud. 
 Wat is blackwork?
Blackwork is een tattoostijl die gekenmerkt wordt door de afwezigheid van kleur.
De uniekheid van deze stijl zit in de vorm en het contrast van de tattoo. Er wordt pure - onverdunde - zwarte inkt gebruikt voor lijnwerk of vlakken in het ontwerp.
Dit wordt meestal afgewisseld met fijner lijnwerk, dotwork of een speciaal soort shading, zoals whip shading en pepper shading, al dan niet met verdunde zwarte inkt.

Wat is een dotwork tattoo?
Bij de stijl 'dotwork' wordt de tattoo opgebouwd uit duizenden stipjes.
De artiest gebruikt hiervoor dus geen lijnen of schaduwen.
Donkere oppervlaktes worden gecreëerd door het dichter bijeen plaatsen van de stipjes.
Bij lichtere oppervlaktes staan de stipjes verder uit elkaar.


Wat zijn goede onderwerpen voor blackwork tattoo designs?
Eender welk ontwerp kan in deze stijl worden getekend. Toch geven merendeel van de blackwork-artiesten de voorkeur aan de duistere kant van hun fantasie. Bijgevolg zijn detailrijke monsters, de dood en macabere weergaven van dieren, personen of voorwerpen veelvoorkomende onderwerpen. De reden hiervoor is de afwezigheid van kleur en "frivoliteit". Zwart wordt nu eenmaal in het dagelijkse leven gelinkt aan duistere dingen. Veel mensen kiezen deze onderwerpen omdat ze de schoonheid en uniekheid in macabere dingen zien. Toch hoeft niet iedereen die voor deze stijl kiest een duister kantje te hebben: soms kiezen mensen deze onderwerpen omdat ze het simpelweg mooi vinden.

Waarom kiezen voor een blackwork tattoo?
Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij deze stijl. De artiest kan onder andere variëren qua lijndikte, schading stijl, grootte en intensiteit van zwarte vlakken.
Zo kan telkens een andere 
vibe gegeven worden aan je onderwerp. 
Bovendien is het ook een stijl waar makkelijk op verdergebouwd kan worden.

Verder zorgt het contrast tussen de zwarte inkt en je huid ervoor dat jouw tattoo meteen in het oog springt!


Ben je net zoals ons gefascineerd door de schoonheid van blackwork en ben je bovendien geïnteresseerd in het starten van een project in deze stijl? Dan kan je zeker terecht bij onze artiesten

Ben je op zoek naar onze wachttijden? klik hier.
Wil je een lijst van onze artiesten zien? klik hier.
Wil je prijs aanvragen? klik hier.
Wil je iets inboeken? klik hier.
Onze contactgegevens vind je hier.
Lees ook eens onze blog! klik hier.Blijf op de hoogte van onze nieuwe gastartiesten en schrijf je in voor onze e-maillijst bovenaan de pagina!