fbpx

Gratis Nazorg

Bij Inksane vinden we niet alleen het plaatsen van tattoos belangrijk, maar ook de zorg die volgt!
Tattoos kan je zien als schaafwonden en moeten dus ook goed verzorgd worden. Hierbij helpen we je!

Nadat je kan pronken met je nieuwe inkt krijg je aan de receptie een grondige uitleg over het verzorgen van je tattoo.
Ook geven we gratis verzorgende zalf met je mee.

Nazorg tattoo

De folie waarmee je tattoo afgedekt is, mag na 4 uur verwijderd worden.
Was daarna je tattoo met milde zeep of Tattoo Cleanser van Sorry Mom. De folie hoeft er niet terug op, enkel wanneer je in contact komt met veel stof. Dezelfde dag van het zetten gebruik je nog geen zalf! De tattoo mag eerst wat uitdrogen. De eerste dag na het zetten was je de tattoo zoals hierboven beschreven, 3 maal per dag. Zolang de tattoo niet vervelt of geen korstjes geeft mag je die wassen voor het inwrijven.
Zodra er wel velletjes of korstjes op komen, was je de tattoo niet meer! Gebruik dan enkel zalf. Smeer steeds een dun laagje en wrijf het goed uit. Doe dit 3 maal per dag voor de volgende 2 à 3 weken.
Vermijd zonnebanken, sauna’s, zwembaden, overvloedige zon en het bad. Krab zeker ook geen korstjes los!
De verzorging bepaalt het eindresultaat, dus hou dit in gedachten!
Wanneer er complicaties zijn (zoals overdreven roodheid, branderigheid of ontstekingen), raadpleeg ons dan in de shop!

Nazorg Tattoo

Nazorg Piercing

De nazorg van een piercing hangt af van het formaat en de plaats. Onze piercer zal je meegeven hoe deze het best te verzorgen!

Nazorg Piercing

Nazorg van permanente make-up

De eerste 24 uur na de behandeling mag de permanente make-up niet in contact komen met water. Ook zullen er korstjes verschijnen op de permanente make-up. Deze mag u er zeker niet af krabben! Verder mag u geen make-up gebruiken tot alle korstjes zijn afgevallen, dit duurt ongeveer een week. Indien uw ogen of huid gezwollen zijn, mag u er ijs of een cold pack op leggen, maar liefst nooit rechtstreeks op de permanente make-up. Gebruik liever een steriel doekje tussen uw huid en het verkoelende middel.

Na de genezing zullen de ogen iets lichter zijn van kleur, ook zal de eyeliner iets fijner zijn, zodra de zwelling is verminderd. Wenkbrauwen worden ook iets lichter van kleur na genezing. Als u uw lippen liet doen, is het mogelijk dat de kleur van de lippen eerst volledig verdwijnt. Na een tweetal weken zal de kleur weer optimaal terugkomen.
Na minimum vier weken kan er een nabehandeling of retouche gebeuren. Dit kan nog tot maximum 3 maanden na de behandeling. Deze retouche is inbegrepen in de prijs.