Cover-up tattoos

Je overweegt om een oude tattoo te laten coveren met een nieuwe? Dat kan! Mits de juiste techniek is er al heel wat mogelijk, maar toch blijf je beperkter in jouw keuze qua stijl en artiest dan met een gewone nieuwe tattoo.

Nadelen van een cover-up tattoo

- Niet elke artiest van ons doet covers.
- Degene die dit wel doen gaan voor covers vaak een duurder uurtarief aanrekenen dan ze zouden doen voor een gewone tattoo.

Inksane werkt samen met enkele artiesten die vaak een tattoo cover-up uitvoeren. Indien je overweegt om een tattoo te coveren, raden wij je aan om je goed te informeren. Dit kan via onze contactpagina .

De artiesten waarmee wij samenwerken zijn: Magnus Oleg, Stanislav Buliga en Alex Juk.
Klik op hun naam om de ontwerpen te zien!

Tips en info voor een cover tattoo

- Geef je artiest de nodige vrijheid!
- Voor een cover vereisen wij anyway een babbelafspraak met de artiest in kwestie. Je moet dus zoiezo al eens langsgekomen hebben om deze te bespreken, dit kan niet via email. (Je kan wel via email deze eerste babbel vastzetten)
- Als je in de spiegel naar je oude tattoo kijkt, op het lichaamsdeel waarop dit staat, zie je dan nog lege huid rond je oude tattoo? Of neemt je oude tattoo het volledige zichtbare gebied in?
--> Indien er nog lege huid rondom beschikbaar is, houd er dan rekening mee dat de nieuwe tattoo best veel groter wordt dan de oude.
--> Indien er geen lege huid meer is (uw tattoo neemt bv de hele breedte van de buitenkant van uw bovenarm in beslag), dan wordt een cover NOG moeilijker.
- Een donkere tattoo valt moeilijker te coveren dan een reeds afgebleekte (door ouderdom of door laserbehandeling)
- Een kleine tattoo valt makkelijker te coveren dan een grote tattoo.

Beste oplossing voor een cover-up

Je kan er ook voor kiezen om jouw oude tattoo (deels) te laten weglaseren.
Dit doen wij in onze studio niet.
Kijk goed uit waar je gaat om dit te laten doen! Dit zijn veel ernstigere wonden die moeten genezen dan van een tattoo.
Om een tattoo helemaal weg te krijgen zijn vaak veel sessies nodig. Tussen elke sessie zijn ook een aantal weken recuperatie nodig.
Tussen de laatste lasersessie en eerste tattoosessie zijn ook heel wat weken nodig om te genezen.
Je opteert het beste om enkele keren te laseren tot de tattoo goed is afgebleekt, en daarna aan je cover te beginnen. Dit is de beste keuze!

Ben je op zoek naar onze wachttijden? klik hier.
Wil je een lijst van onze artiesten zien? klik hier.
Wil je prijs aanvragen? klik hier.
Wil je iets inboeken? klik hier.
Onze contactgegevens vind je hier.
Lees ook eens onze blog! klik hier.Blijf op de hoogte van onze nieuwe gastartiesten en schrijf je in voor onze e-maillijst bovenaan de pagina!