Permanente ontharing

Ook permanente ontharing is bij ons mogelijk. Dit is bijvoorbeeld handig als u voor de rest van uw leven een haarloze tattoo wilt. Dan laat u eerst het haar permanent verwijderen, zodat u een blanco canvas hebt voor de tattoo. Zo zijn geen extra scheerbeurten nodig! Hieronder leggen wij u uit hoe permanente ontharing werkt.

Hoe werkt permanente ontharing?

De permanente ontharing bij ons gebeurt met een Diodelaser. Die is ontwikkeld voor alle huidtypen, zelfs voor de donkere tot zeer donkere huid. De laser heeft één golflengte: zo kunnen de dieper gelegen haarwortels ook geraakt worden.
Het pigment onder de haarzakjes absorbeert het licht van de laser. Zo worden de follikels selectief verhit. De Diodelaser geeft zijn energie in een fractie van een seconde af: dit is net lang genoeg om de follikels te vernietigen, maar ook kort genoeg om de omliggende huid niet te beschadigen. Bovendien heeft de kop van de Diodelaser een koelsysteem, om de huid extra te beschermen bij het vrijkomen van de energie.
Haar groeit in drie verschillende fasen: de anagene fase, de katagene fase en de telogene fase. De anagene fase is de groeifase, de katagenefase is de fase waarin de haargroei tot stilstand komt en de telogene fase is de rustfase. Aangezien alleen groeiend haar behandeld kan worden, het haar in de anagene fase dus, zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit komt omdat loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar onvoldoende licht absorbeert. Gemiddeld worden 6 tot 8 behandelingen voorzien om alles optimaal te verwijderen.
Na twee à vier weken ziet u het effect: er ontstaan kale plekken. Dan weet u dat de kuur aanslaat.
De haarzakjes die behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje aanmaken. Na de behandeling is uw haargroei voor 80% tot 90% gereduceerd.

Welke voorzorgsmaatregelen neemt u best?

U mag vier tot zes weken voor de behandeling én tijdens de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan. Ook vermijdt u in het algemeen best blootstelling aan zonnestralen: een zonnecrème van SPF 30 of hoger is aangeraden. Ook wacht u best een maand na de behandeling met zonnen, om te voorkomen dat uw huid zich gaat wapenen tegen het licht door veel pigment aan te maken: zo ontstaat hyperpigmentatie.
Ook maakt u best twee weken voor tot een week na de behandeling geen gebruik van zelfbruiners. Deze gaan namelijk een reactie met licht aan.
Het is belangrijk dat u minstens 4 à 6 weken voor de behandeling niet meer epileert of harst. Dit omdat de haartjes nodig zijn ter geleiding van de energie van de laser. Scheren mag wel nog. Meer nog: u dient het te ontharen gebied te scheren de dag voor de behandeling of de dag van de behandeling zelf. Liefst doet u dit met een wegwerpscheermesje. Het is belangrijk om geen scheersystemen te gebruiken die eerst het haar uit de huid trekken. Enkel de eerste keer komt u ongeschoren, dit om het te behandelen gebied goed te kunnen beoordelen.

Wat zijn de voordelen van permanente ontharing?

Eerst en vooral krijgt u door permanente ontharing een zachtere huid. Bovendien zult u een minder droge huid hebben, aangezien u niet meer moet scheren. Ook om te tatoeëren is dit een voordeel: uw huid zal zachter zijn voor de tattoo-artiest om op te werken. Een net geschoren huid is namelijk veel stugger. Bovendien zal uw tattoo ook beter genezen omdat u niet meer moet scheren en dus geen droge huid meer hebt. En natuurlijk is het ook altijd handig om niet meer bang te moeten zijn dat u uw benen vergeten te scheren bent, net als je iemand jouw nieuwe tattoo wil laten zien. ;)

Prijslijst

bovenlip....................................50€/sessie - 250€/6 sessies
kin...........................................100€/sessie - 500€/6 sessies
bovenlip en kin .........................125€/sessie - 600€/6 sessies
oksels.......................................100€/sessie - 500€/6 sessies
armen (boven- of onderarm) ......220€/sessie - 1320€/7 sessies
armen (boven- en onderarm) .....350€/sessie - 2100€/7 sessies
bikini (slip)................................100€/sessie - 500€/6 sessies
bikini (string) ...........................150€/sessie - 750€/6 sessies
perineum..................................50€/sessie - 250€/6 sessies
aars..........................................50€/sessie - 250€/6 sessies
benen (boven- of onderbeen)......300€/sessie - 1800€/7 sessies
benen (boven- en onderbeen)......550€/sessie - 3300€/7 sessies
onderrug ..................................100€/sessie - 700€/6 sessies
andere zones, combinaties van zones .... prijs individueel te bespreken.