Nazorg tattoos & piercings & permanente make-up

 

Nazorg Tattoos

Een tatoeage kan je vergelijken met een schaafwond, en moet dus gelijkaardig verzorgd worden.
Na het zetten van de tattoo wordt die afgedekt met een folie. Na 2 uur mag die folie verwijderd worden.
Na het verwijderen van de folie de tattoo voorzichtig wassen met een milde zeep (bv babyzeep) of water en daarna droogdeppen. Niet wrijven!
Daarna insmeren met een ontsmettende, wondhelende zalf. Bv Sorry Mom balm, die krijg je van ons standaard gratis mee.
De eerste 24h na het plaatsen van je tattoo hoef je nog geen zalf aan te smeren, enkel wassen. Pas wanneer het begint tegen te trekken (meestal na 1 dag) begin je beter wel met de zalf.

De eerste week 3 à 4x per dag de tattoo met een dun laagje zalf inwrijven. De eerste dagen ook terug wassen zoals hierboven beschreven indien nodig alvorens in te smeren. Zodra er korstjes of velletjes op komen: niet meer wassen, zodat je deze er niet afwrijft/afweekt. Geen dikke laag zalf leggen waarin de tattoo kan 'weken'.
De eerste twee dagen kan je tattoo inkt afgeven, dat is normaal.
Vervellen en jeuk is ook heel normaal.
Probeer je tattoo 3 weken lang in te wrijven. De laatste week misschien nog 1x per dag.


Vermijd gebruik van zonnebank, sauna en zwembaden, loop niet in de brandende zon, laat de tattoo ook niet weken (bv in bad) en krab geen korstjes los.

De verzorging bepaalt het eindresultaat!

Je tattoo zal ook redelijk afbleken in de eerste week(weken), dit is normaal! Wij houden bij het zetten rekening hiermee. Het eindresultaat na enkele maanden is wat telt, en zal pas dan zijn juiste (blekere) kleur hebben.
Indien je toch vindt dat de tattoo moet bijgekleurd worden, kan je gerust binnenspringen of bellen voor een nieuwe afspraak. Herkleuren zit in de prijs inbegrepen. Bij twijfel mag je ook altijd de tattoo eens komen tonen.

Als er zich overdreven roodheid of branderigheid voordoet, of de tatoeage ontsteekt, raadpleeg ons dan zo snel mogelijk. Niet via telefoon maar in’t echt in de shop komen tonen.
Heel soms kan er een lichte allergische reactie optreden op de gebruikte zalf, in de vorm van kleine blaasjes. Wij kunnen je dan eventueel iets anders meegeven of aanraden.

Als extra ontsmetting bij het vermoeden van een opkomende ontsteking kan je de tattoo ook behandelen met cediumspray, of een andere milde, kleurloze ontsmetting.
Wanneer je vragen of twijfels hebt over tattoo aftercare, mag je altijd langskomen!

 

Nazorg piercings

Volg nauwkeurig de raad van de piercer op ! NIET PRUTSEN!
Wanneer je ondervind dat je piercing niet snel genoeg herstelt of je ondervind complicaties, neem dan contact op met je piercer vooraleer je naar de dokter stapt en raad krijgt om deze eruit te halen!

Je zal een gratis naverzorging aangeboden krijgen van ons.

De beste raad wordt gegeven als we je piercing in het echt kunnen zien. Er zijn verschillende factoren die de gepaste nazorg bepalen, daarom kan deze niet via de website gegeven worden.

Je kan ons ook bereiken op 0474/055.309  of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Nazorg permanente make-up:

 

De eerste 24 uur mag de permanente make up niet in contact komen met water.

Op de geplaatste permanente make-up zullen er korstjes komen. Deze mogen zeker niet af gekrabd worden.

Er mag ongeveer een week geen make-up gebruikt worden, dit tot alle korstjes zijn afgevallen.

Bij gezwollen ogen of huid mag er ijs of een cold pack op gelegd worden, maar nooit rechtstreeks op de PM. Liefst in combinatie met een steriel doekje.

De ogen zullen na genezing iets lichter zijn van kleur en de eyeliner zal na genezing ook iets fijner zijn, zodra de zwelling is verminderd.

De wenkbrauwen zullen na genezing ook iets lichter zijn van kleur.

Bij de lippen bestaat de kans dat de kleur van de lippen eerst volledig verdwijnt, na een 2-tal weken zal de kleur terug optimaal terug komen.

Na minimum 4 weken kan er een nabehandeling of retouche gebeuren. De maximum tijd is 3 maand.