tattoo ontwerpen | Hoe werkt het? Een tattoo afspraak maken

 

Voor een tattoo te bespreken kan je gewoon zonder afspraak binnenwandelen tijdens onze openingsuren, van dinsdag tem zaterdag, van 11h tot 18h. Wij zijn gelegen te Roeselare, West-Vlaanderen. Onze shopmanager Danny staat voor je klaar om de juiste artiest voor jouw project te helpen kiezen en je afspraken in te plannen. Indien je een bespreking rechtstreeks met de artiest zelf wil, kan dit ook ingeboekt worden.

 

Afspraken kunnen ook via email gemaakt worden, deze worden binnen enkele dagen beantwoord.
Vermeld ons zoveel mogelijk informatie:
-Wat je juist wilt
-Waar
-Kleur of zwart-wit
-Heb je een voorkeur voor een bepaalde artiest?
-Krijg je liefst de snelst beschikbare artiest, of liefst de goedkoopste, of liefst degene die het meest van al fotorealistisch is, of ...
-Je telefoonnummer vermelden kan ook handig zijn.

 

Je hoeft zelf geen ontwerp gemaakt te hebben of een exacte afbeelding gevonden te hebben.
Het is voldoende om ons gewoon met woorden je project uit te leggen.
De nodige documentatie/voorbeelden/foto's kan je meebrengen op USB stick, of ons op voorhand mailen op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Afgedrukte versies zijn niet nodig, maar mag ook natuurlijk.

In onze wachtruimte zijn weinig boeken met ontwerpen beschikbaar. Dat is omdat wij meestal per klant iets aparts maken. Zodanig dat de klant die morgen binnenkomt niet hetzelfde kan uit de boeken kiezen zoals je vandaag zou gedaan hebben.

 

Hoe meer vrije ruimte wij zelf krijgen om iets te maken, hoe beter het resultaat.

Bv: Je vraagt naar 'een vlinder op een bloem'. Dan zullen wij de geschikte foto vinden op internet (of zelf nemen) van een echte vlinder op een echte bloem. Om die daarna zo realistisch mogelijk, met alle details, op je huid te zetten.
Als je bv. al een afbeelding zou gezocht hebben van zo'n vlinder op een bloem, dan is er vaak kans dat jouw afbeelding te laag is in resolutie, te klein van formaat, dat er niet genoeg details op terug te vinden zijn, te donker/te licht, of dat het een afbeelding is van een tattoo of tekening waarin al heel veel details verloren zijn gegaan.

 

Enkele voorbeelden van wat al voldoende is om aan een project te beginnen:

 

– Ik wil een onderzeewereld sleeve, in kleur, en wil vooral deze en deze vis er in.
– Ik wil een peruviaanse jungle met een tempel en een peruviaan die door de bladeren kijkt.
– Ik wil een draak, die de bescherming van mijn kinderen symboliseert

 

 

Wat breekt meestal een goed design af?
Lettering & tekst. Bv. een hele rug, of halfsleeve, of borststuk, van een draak zal altijd beter zijn dan hetzelfde deel met een draak en met de namen van uw kinderen ergens geschreven. Dus overweeg even of de tekst weggelaten mag worden. Het ontwerp zelf spreekt meestal al boekdelen over de betekenis van je tattoo zonder dat tekst dat hoeft te verduidelijken.
Namen kunnen eventueel in een apparte lettering-tattoo gezet worden op een ander lichaamsdeel.

 

Afhankelijk van wat je precies wil boeken we je in bij de gepaste artiest. De ene is beter in felle kleuren, de andere in realistisch black n gray, ..

 

Bij onze vaste artiesten kan je er voor kiezen om op voorhand naar je ontwerp te komen kijken als je dat wenst.
Als je liever een keer minder heen en terug rijdt, dan kan je ook je ontwerp zien en eventueel samen bijwerken de dag zelf.

 

Bij onze gastartiesten heb je meestel een volledige dag voor jezelf (toch voor de fotorealisme gasten, voor andere stijlen kan dit anders zijn) en kan je enkel op je tattoodag je ontwerp zien. Vaak wordt er nog samen vanalles besproken, een geschikte foto gezocht, compositie gemaakt, .. op de maat van jouw lichaam.
Er kan best wel 1 à 2 uur voorbijgaan vooraleer er effectief getattoueerd wordt.

 

Bij het bespreken van je tattoo en het inboeken van afspraken wordt een voorschot gevraagd. Wij hebben bankcontact en ook cash natuurlijk.
Dit voorschot vervalt indien je niet zou opdagen of te laat zou afzeggen: minder dan 2 WERKdagen voordien, zondag en maandag zijn wij gesloten. Annulatie emails die wij ontvangen op zondag of maandag worden pas gelezen vanaf dinsdag. Het voorschot wordt telkens verschoven naar je volgende afspraak (indien meerdere sessies nodig zijn) en wordt dan van je laatste sessie afgetrokken.
Annulaties die tijdig gebeuren kunnen hun voorschot terugkrijgen in de vorm van een kadobon.
Annulaties voor gastartiesten kunnen onder geen enkele omstandigheden teruggevorderd worden, ook niet als je ruim voordien bent. Onze gasten boeken hun vliegtuigtickets en reis, en verlaten hun familie, gebaseerd op onze boekings.

 

Mocht er een tattoo moeten herkleurd worden, laat het ons gerust weten. Dit is gratis. Er moet minimum 1 maand tussen zitten, maximum 6maand. Bij twijfel kan je altijd eens binnen springen om de tattoo te tonen.

 

Mocht je zelf totaal geen inspiratie hebben, wij hebben altijd wel enkele foto's liggen die we graag eens zouden tattoueren, vraag er ons naar!

 

Binnenkort komt er een nieuwe apprentice bij die bij ons zal leren tattoueren. Als je geïnteresseerd bent in een heel goedkope kleine tattoo, en je ziet het zitten om deze persoon een kans te geven, laat het ons weten!