Tattoo portretten

Portretten worden bij ons in de shop enorm vaak gevraagd als tattoo-ontwerp. Vandaag willen we u graag de verschillende soorten voorstellen. Ook geven we u nog enkele tips mee, zodat u optimaal voorbereid bent als u de stap zet.

Soorten tattoo portretten


Een eerste soort portret is een fantasieportret. Dit hoeft dus niet te lijken op iemand die u kent. Het kan met andere woorden een portret zijn van eender welk wezen of fictief persoon.
Daarnaast kunt u ook een portret laten zetten van bekende mensen. Hierbij is het handig dat u uw artiest laat zoeken naar een geschikte foto. Niet eender welke foto is namelijk geschikt om te tatoeëren.
Een derde optie is een portret van een familielid. Indien dat familielid helaas overleden is, zult u moeite moeten doen om te zoeken naar een goede foto. Desnoods kunt u rondvragen bij familie of zij toevallig ergens een pareltje van een foto hebben liggen. Een goede foto is de basis van een geslaagde tattoo: hoe beter de foto, hoe prachtiger het eindresultaat zal zijn.

Foto's nemen voor uw tattoo portret


U kunt natuurlijk altijd een nieuwe foto nemen om die als tattoo te laten zetten. Dat doet u het beste met een deftige camera, met instructies van bij ons. Een goede foto om te tatoeëren is een foto met veel contrast in, want die zal het mooiste uitkomen op uw huid. Net daarom is een foto genomen door een fotograaf niet altijd beter: zij nemen namelijk niet standaard een foto met veel contrast. U kunt het natuurlijk door een fotograaf laten doen, maar dan wel met instructies van de artiest. Een derde optie is om de foto bij ons in de shop te laten nemen. Dit is gratis en zo hebben we gegarandeerd een foto die perfect te tatoeëren valt.

Zwart-wit of in kleur?


Zwart-wit portretten zijn het gemakkelijkst om te zetten. Kleurportretten zijn namelijk erg delicaat, omdat huidskleur op huidskleur tatoeëren vrij moeilijk is. Om de huidskleur optimaal te laten verschijnen, werkt de artiest met een contrasterende achtergrond. Voor kleurportret neemt u dus absoluut beter de specialist ter zake die wij u aanraden.


Kleurportret gezet door onze gastartiest Stanislav

Positie van het tattoo portret

Na het kiezen van de foto en of het zwartwit of kleur wordt, rest u enkel nog het kiezen van de plaats op het lichaam. Meestal worden tattoo portretten niet op een vervormbaar lichaamsdeel gezet. Hierbij rekenen we dus de armplooi, de zij,... Die maatregel nemen we omdat het gezicht anders vervormt telkens als het lichaamsdeel plooit of draait. Dan zou uw portret dus niet volledig tot zijn recht komen. De beste plaatsen zijn lichaamsdelen die niet veel vervormen (bovenarm, onderarm, bovenbeen,...)

Foto's van enkele tattoo portretten gezet door onze artiestenPortretten gezet door Sandy.Portretten gezet door Lego.Portretten gezet door Augis.


Bent u op zoek naar onze wachttijden? klik hier.
Wil u een lijst van onze artiesten zien? klik hier.
Wil u prijs aanvragen? klik hier.
Wil u iets inboeken? klik hier.
Onze contactgegevens vind u hier.
Lees ook eens onze blog! klik hier.Blijf op de hoogte van onze nieuwe gastartiesten en schrijf je in voor onze e-maillijst bovenaan de pagina!

Proudly Sponsored by

© Inksane Tattoo & Piercing, Roeselare. All Rights Reserved.